Hava Durumu

Bursa'nın OSB envanteri çıkarılacak

Yazının Giriş Tarihi: 10.12.2019 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.12.2019 08:21

Geçen hafta Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, turizmle ilgili soruyu yanıtlarken, Bursa'nın bundan sonraki vizyon ve önceliğinin turizm olması gerektiği mesajını vermişti.
'Ben de bir sanayiciyim. Karşı olmam mümkün değil ama her köşeye bir sanayi bölgesi yapmak doğru değil. Şehrin sağlıklı gelişimi için yüzümüzü artık turizme dönmemiz gerekiyor' diyen Aktaş'a göre, artık vahşi sanayileşmeden ziyade daha nitelikli, katma değeri yüksek sanayileşme Bursa'ya daha faydalı olacak. Aktaş, programdaki konuşmasında önümüzdeki günlerde bu konunun masaya yatırılacağı mesajını da vermişti.

O toplantı TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'un ziyaretinin ardından 7 Aralık günü gerçekleştirildi. Önce verilen fotoğrafla başlayalım. Vali Yakup Canbolat ortada, sağında Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş ve AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, solunda ise TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkan Hakan Çavuşoğlu ve AK Parti MKYK Üyesi Efkan Ala. U şeklindeki masanın her iki yanında ise AK Parti Bursa milletvekilleri, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur yer alıyordu.
Gündemin ana maddesi Bursa'daki organize sanayi bölgeleri olsa da, BTSO temsilcilerinin sunumu, kamu yöneticilerinin tespitleri ve milletvekillerinin görüşlerini aktarmasıyla ekonomik vizyon toplantısına dönüştü.
Toplantı ile ilgili ayrıntıları sorduğumuz Başkan Aktaş, toplantıda bundan sonraki süreçte KOBİ olarak adlandırılan ve şehrin çeşitli bölgelerinde bulunan küçük ve orta boy işletmelerin taşınmasıyla ilgili konuların ele alındığını söyledi.
Toplantıda OSB'lerin envanterinin çıkarılmasıyla ilgili karar alındığını da vurgulayan Aktaş, bu çalışmanın bakanlık, büyükşehir ve BTSO uzmanları tarafından gerçekleştirileceğini ifade etti. Bundan sonraki aşamada, yeni sanayi bölgeleri oluşturmadan şehri bu yoğunluktan kurtarmak için hamleler yapılacağının altını çizen Aktaş, 'Mevcut yerlerle ilgili herhangi bir rant kaybı yaratmadan dönüşümü sağlayıp şehir dışına çıkarmak istiyoruz' dedi.

ORTAK AMAÇ: BURSA MARKASININ GÜÇLENDİRİLMESİ

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu da toplantıda Bursa'nın ticaret ve sanayi ile ilgili ihtiyaçlarının masaya yatırıldığını ifade ederek, bu tür toplantıların rutin olarak yapılacağını söyledi ve devam etti:
'Başlı başına bu toplantıları yapmak, alternatif fikirler farklı vizyonların ortaya çıkmasını sağlıyor. Sanayici, siyaset ve yerel yönetimin işbirliği sürecini daha güçlü hale getirmek bakımından önemli. Burada herkesin ortak amacı Bursa. Bursa nasıl daha fazla değer üretebilir. Markasını daha güçlü hale getirebilir. Bunları konuşuyoruz. Bunu devam ettireceğiz.'
BTSO geçmişi bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin ise işin başka bir boyutuna dikkat çekti.
Kabaca bakıldığında sanayi bölgelerindeki boşluk ve doluluk oranlarının yanıltıcı olduğuna işaret eden Dr. Esgin, OSB'lerdeki alanların rant amacıyla bekletilmesinin yanlış olduğunu söyledi. Bu tür davranışlar nedeniyle gerçek üreticilerin yatırım için yer bulamayınca başka kentlere gittiğini de ifade eden Dr. Esgin, bu görüşünü toplantıda da dile getirdiğini kaydetti.

COCO'NUN DEĞİŞEN KADERİ

Herkesin hayatında doğru zamanda doğru yerde olmanın önemine dair hikayeler var. Kimi buna kader der kimi tesadüf kimi de şans...
Coco'nunki de o türden... Coco, Golden kırması bir sokak köpeği. Henüz 5-6 aylık. İki hafta önce yağmurlu ve soğuk bir günde çalıştığımız Sönmez Medya'nın kapısına geldi. Soğuktan titremesi bir yana o kadar zayıftı ki ayakta güçlükle duruyordu. Yedirdik, içirdik. Yediklerini çıkarınca hasta olduğunu anladık. Hemen Osmangazi Belediyesi hayvan barınağıyla iletişime geçtik. Çok kısa sürede gelip aldılar.

Coco giderken hüzünlü gözlerle bize bakıyordu. Gazetenin önünde iki gün kalmasına rağmen herkese kendisini sevdirmişti.
Kısa bir süre sonra barınaktan haber geldi. Coco'nun tedavisine başlanmıştı. Bir hafta sonra tekrar gazeteye getirildiğinde artık koşan oynayan neşeli bir Coco vardı. Başta ona adını veren ulaşım sorumlumuz Ercan Kement ve yazı aralarını Coco'yla geçiren Adnan Baştopçu olmak üzere herkeste bir sevinç... Coco dönmüştü.
'Coco artık burada kalsın' diyen Genel Müdürümüz Burak Özgün de köpek kulübesi için hazırlıklarına başladı. Coco'yu yazı konusu yapmam sebepsiz değil... Bu sütundan hayvansever Bursalılara bir mesaj vermek istiyorum. Her işyeri, apartman hatta kamu kurumu bir sokak hayvanını sahiplense, inanın dünya daha güzelleşecek...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.