Hava Durumu

Bursa'nın prestij eserine 'Altın Sertifika'

Yazının Giriş Tarihi: 20.02.2019 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.02.2019 08:32

Daha dün gibi hatırlıyorum.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 2013 yılı mayıs ayında Soğanlı Kültür Merkezi'nde yanında Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden öğretim üyeleri ve tarihçilerle düzenlediği toplantıda Panorama Fetih 1326 Müzesi'nin yapılacağını Bursa kamuoyuna açıklamıştı.
Balkan ülkeleri ve İstanbul'daki benzer müzeleri görenler biliyordu ama gazetecilerin büyük çoğunluğu nasıl bir müze olacağı konusunda bilgi sahibi değildi. Hemen internetten araştırmalar başladı. Başkan Dündar da merakın artması üzerine teklifini yaptı: İstanbul'a gidip Fetih 1453'ü birlikte gezelim.
Aksilik bu ya... Gezinin yapılacağı 23 Mayıs günü Başkan Dündar, acil olarak Ankara'ya çağrılınca mihmandarlık görevi Özel Kalem Müdürü Orhan Mollasalih'e düşmüştü.
Şimdi de tesadüf....Aradan geçen 6 yılın sonunda Mollasalih, tamamlanan müzenin müdürü oldu.
Projeyi ilk duyduğum günden beri Bursa gibi bir tarih kentinde prestij bir eser olduğunu yazmış ve her aşamasını takip etmiştim.
Müze aslında geçen kasım ayında tamamlanarak kapılarını açtı. Dündar'ın amacı resmi açılışın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmasıydı. Bu konuyla ilgili Beştepe'ye gidip sunum bile yapılmıştı.
Geçen hafta sonu Erdoğan'ın bu ziyaretinde program sıkışıklığına rağmen müzenin resmi açılışını Erdoğan gerçekleştirince Dündar da muradına ermiş oldu.
Mitingdeki konuşmasının bir bölümünü müzeye ayıran, hatta daha uzun süre ücretsiz kalması için Dündar'a talimat veren Erdoğan, müzeyi gezerken de 'Muhteşem bir eser olmuş' sözleriyle beğenisini ifade etti.
42 metrelik açıklığıyla dünyanın en büyük kubbesine sahip müze geçtiğimiz hafta bir belgeyle daha başarısını taçlandırdı. Çevreci bina inşaatını TSE, başladığı günden beri takip ediyordu. Sonunda tüm aşamaları başarıyla geçen ve faaliyeti sırasında da çevreyi kirletmeyecek bu binaya 'Altın Belge' verildi.
Bu arada, şunu söylemeden geçmeyeyim:
Panorama 1326, İstanbul'daki benzerinden çok daha güzel...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ESPRİSİ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın miting alanındaki daveti üzerine pazar günü müze ziyaretçi akınına uğradı. 1 Kasım'da açıldığı günden beri 229 bin kişinin ziyaret ettiği müzeye 2 günde 10 binden fazla Bursalı akın etti.
Müze Müdürü Orhan Mollasalih, açılış günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaşadığı diyaloğu ve Erdoğan'ın yaptığı espriyi de anlattı.
Mollasalih, müzeye girerken, 'Sayın Cumhurbaşkanım sizi 693 yıl öncesine 6 Nisan 1326'da Bursa'nın gönül fethi ile alındığı güne götüreceğiz' demesi üzerine Erdoğan, 'Peki geri dönebilecek miyiz!' esprisini yaptı. Müzede yer alan fetih günü kompozisyonunu Orhan Gazi'nin otağını ve insan figürlerini tek tek inceleyen Erdoğan, ayrılmadan önce de Mollasalih'i yanına çağırarak, birlikte fotoğraf çektirdi.

DR. İRGİL'DEN DSP'DEN ADAY OLANLARA SİTEM

Bursa'dan biri kısa süreli de olsa iki dönem milletvekilliği yapan Dr. Ceyhun İrgil, aktif siyasete veda etmesine rağmen ilgisi ve takibini sürdürüyor.
Sosyal medyayı aktif şekilde kullanan ve ilgi çekici konuları takipçileriyle paylaşan Dr. İrgil, dün sosyal medya hesabından DSP'den aday olan CHP'lilere sitem etti.
Dr. İrgil'in 'Twitter'dan paylaştığı ve binden fazla 'retweet' edilen yazısı şöyle:
''Aday yapılmadığı için DSP'ye giden arkadaşlar... 'Keskin sirke küpüne zarar'. Özeti bu. Kızgınlıkla ders vermeye çalıştığınız, cezalandıracağınız insanlar yıllarca beldelerinde sizi destekleyen, seven ve güvenen insanlar. İyi düşünün. Ömür boyu 'güvenilmez' olarak yaşamak çok zordur...''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.