Hava Durumu

Bursa'nın uluslararası yeni markası gün sayıyor

Yazının Giriş Tarihi: 23.07.2019 08:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.07.2019 08:34

İlk başladığı günleri dün gibi hatırlıyorum. Yıl 2009; daha sonra Bursa'yı parlamentoda CHP'den vekil olarak da temsil eden Dr. Ceyhun İrgil, Büyükşehir Meclis Üyesi. Bir koltukta birkaç karpuz taşıma özelliği olan Dr. İrgil, aynı zamanda fotoğraf tutkunu.


Dr. İrgil'in verdiği ve oybirliğiyle mecliste kabul edilen önergeyle başlayan Fotofest'in bu yıl 9'uncusu düzenlenecek. Bu arada, o dönem Kent Konseyi Başkanı ve Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi sorumlusu olan merhum Semih Pala'nın projeye sahip çıkması ve katkılarını da unutmamak gerekir. İlk günden beri işin mutfağında ise Kent Konseyi Genel Sek-reteri Murat Başlar'ın festivalin bugünlere gelmesindeki emeği büyük.
Başlıkta neden Bursa'nın uluslararası yeni markası dediğime gelince;
Hiç tartışmasız, bu yıl 58'incisi düzenlenen Uluslararası Bursa Kültür Sanat Festivali elbette ki ilk sırada yer alan bir Bursa markası.
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği'nin desteğiyle düzenlenen Fotofest aynı zamanda Türkiye'nin ilk uluslararası fotoğraf festivali olması özelliği taşıyor.
Geçen yılki yarışmaya 26 ülkeden 4319 fotoğrafın katılması da bunun en iyi göstergesi. Bu yılki festival 04-13 Ekim tarihleri arasında yine Merinos AKKM Fuar Alanı'nda düzenlenecek. 'Hava, su, toprak... Doğaya dönüş' temasıyla düzenlenecek festivalin küratörlüğünü geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Görevlisi Kamil Fırat üstleniyor.
Bu yılki konuk ülkenin Rusya olacağı festivalin 15 Haziran'da sona eren sergi projelerine de dünyanın dört bir yanından 500'ü aşkın başvuru yapıldı. Ağustos ayında ise yarışma başvurusuyla ilgili takvim açıklanacak. Yarışma bölümü de son 2 yıldır İnstagram üzerinden etiketlenerek yapılıyor. Bu yıl da aynı yöntem izlenecek.
Buraya not düşmekte fayda var. Bu tempo ve ilgi devam ederse Fotofest'in bilinirliği Kültür Sanat Festivali'ni de geçecek.

KARAYOLLARI 14'ÜNCÜ BÖLGEDE GÖREV DEĞİŞİMİ

Karayolları 14'üncü Bölge Müdürlüğü'nün görev alanında, Bursa ve Bilecik'in tamamı, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya ve Yalova illerinin büyük kısmı, Eskişehir, Manisa, Kocaeli ve Sakarya illerinin bir bölümü de yer alıyor.
Bu müdürlükte dün görev değişikliği gerçekleşti. İstanbul Birinci Bölge Müdürlüğü'ne atanan ve 1 Eylül 2018'den beri bu görevi yürüten 14'üncü Bölge Müdürü Turgay Çolak, görevini yeni atanan Mehmet Aşık'a devretti. Resmi devir teslim töreni olmasa da iki müdürün buluşmasına AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin de katıldı.


Dr. Esgin, Turgay Çolak'a Tatkavaklı Kavşağı, Badırga, Seyran, Gölkıyı, Güllüce ve Taşköprü kavşak ve bağlantı yolları, Panayır Kavşağı, Şehir Hastanesi Kavşağı, Dağ Yolu, Doğancı Tüneli ve Uludağ Yolu gibi birçok yatırımı gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı teşekkür etti. Yeni müdür Mehmet Aşık'a da ilk görev gününde başarı dileklerinde bulundu.

KUMLA'YA TREN GELİYOR!

Daha önce belde olan ancak Büyükşehir yasasının değişmesiyle mahalleye dönüşen Gemlik'e bağlı Küçük Kumla Mahallesi, Bursa'nın en gözde tatil yerlerinden biri. Körfez çevresindeki arıtma tesislerinin tamamlanmasıyla artık temiz bir sahil ve denize sahip Kumla'nın en büyük sorunlarından biri ulaşım.


Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan, göreve başladıktan sonra yaz aylarında tatilcilerin akın ettiği bölgelere ulaşım sorununu çözmek için kolları sıvamış, sorunları Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a da aktarmıştı.
Genel ulaşımın yanı sıra yaz aylarında araç trafiğine kapatılan Kumla sahil yolu özellikle yaşlılar için sorun. Kumla'nın bir ucunda kurulan pazaryerine ya da iskele yakınlarındaki banka ATM'leri veya eczaneye gitmek isteyenler zorluklar yaşıyor. Gemlik Belediyesi bu soruna çözüm bulmak için trafiğe kapalı alanda sefer yapacak araçlar hazırladı. Çekicisi, üzeri estetik bir kaportayla kaplanan traktör olan mini tren, arkasındaki oturma bölümleriyle 20 kişiyi taşıyabilecek.
Kumla'nın iki mini treninin önümüzdeki günlerde sefere başlaması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.