Hava Durumu

Bursa'nın yazlık büyükşehiri Mudanya

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2018 07:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.03.2018 07:47

Bu tanımlama Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'a ait. Tespitini de rakamlarla anlatıyor. Kentin girişindeki tabelaya bakarsanız Mudanya'nın nüfusu 90 bin. Mayıs ayında başlayan yaz sezonuyla 500 bin kişi Mudanya ve mahallelerindeki yazlıklarına geliyor. Asıl akın hafta sonları yaşanıyor. 16 ilçede yaşayan Bursalılar, nefes almak için Mudanya'ya koşuyor. Hafta sonu gelen araç sayısı 140 bin. Bu rakam yıllık bazda 27 milyona ulaşıyor. Araçla gelenlerin sayısı da neredeyse bir milyon. Yazlıkçılarla birlikte Mudanya nüfusu yaz aylarında neredeyse Bursa'nın yarısına ulaşıyor.
Tıpkı Antalya nasıl ki Türkiye'nin yazlık başkentiyse Mudanya da Bursa'nın yazlık büyükşehiri.
Baia Hotel'de yapılan Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bu yoğunluğun trafik sorununu da beraberinde getirdiğini söylüyor.
Kısa vadeli çözüm için hazırladığı dosyayı da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Mudanya'yı ziyaretinde sunmuş. Ancak, aradan 3 ay geçmesine rağmen ses seda olmadığını sitemle anlatıyor. Dosyayı teslim ederken yaptığı 'Büyükşehirin imkanı yoksa yetki verin biz yaparız' önerisini iadeyi ziyarette de tekrarlamış.
Buluşmada, trafikle birlikte 4 yıldan beri neredeyse yılan hikayesine dönen sahil projesi de soruyla gündeme geldi. Dün, Büyükşehir Belediyesi resmi açılış yapacağı duyurusunu yapmıştı. Ancak ikinci bir mesajla hava muhalefeti nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiği açıklandı.
Türkyılmaz'a göre, ertelenme hava muhalefetinden kaynaklanmıyor. Çünkü işler henüz bitmemiş. Sahil projesi yüzünden insanların dört yıldan beri denizle buluşmalarının engellendiği sitemini dile getiren Türkyılmaz, 'Yapılırken de söylemiştim. Sahil eski haliyle de güzeldi. Şimdi beton oranı daha fazla hale geldi. Keşke sahil projesi yerine toplam maliyeti 20 milyon olan 4 tane katlı otopark yapılsaydı. Hiç olmazsa trafik sorunu çözülürdü' dedi.
Sezonun açılmasına iki ay kaldı ve çözüm bulunmazsa Mudanya'nın trafiği hafta sonlarında yine Bursalıları çileden çıkarmaya devam edecek.

Mudanyalılar memnun mu?

Hayri Türkyılmaz, 4 yıl önceki seçim kampanyasında iki dönem için oy istemişti. İki dönemde 100 proje gerçekleştireceği taahhüdünü veren Türkyılmaz'ın bugüne kadar yaptığı çalışmalardan Mudanyalılar memnun mu?Program sonrası çay sohbetinde soruyoruz..
Türkyılmaz, bir araştırma şirketine bunu ölçtürmüş. Çıkan sonuçlar da Türkyılmaz'ın yüzünü güldüren rakamlar. Memnuniyetin yüzde 90'a ulaştığını söylüyor. Tekrar aday olduğunu yinelerken, oy oranının da yüzde 73'e ulaşacağı konusunda iddialı.
Genel seçimlerin erkene alınabileceği beklentisini dile getiren Türkyılmaz'a göre, yerel seçimler zamanında yapılacak. Bu seçimde, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın CHP tarafından kazanılacağını ve şartların hiç bu kadar uygun olmadığını söyleyen Türkyılmaz'a göre, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Büyükşehir adayı olacak ve seçimi kazanacak.
Oy oranı ve seçim sonuçları konusunda yorum yapmayayım ama memnuniyetin yüksek çıkmasında, belediye bütçesinin dengelenmesi, mülklerin kiralanma kriterleri ve plajların halka açılmasının yanı sıra Mudanyalıların hayatına dokunan Zeytindalı ve Uğur Böceği projelerinin etkili olduğu kesin.

Yeni dönemde hedef sağlık kenti

Geçtiğimiz günlerde Gözlem Kulesi'nin konuğu olan Lik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt, her fırsatta dile getirilen Mudanya havasının araştırılarak tescil edilmesini önermiş, hatta masrafların yarısını karşılayacağını söylemişti.
Türkyılmaz, araştırma ve tescil konusuna sıcak bakıyor. Hatta konuyu bir kademe daha ileriye götürerek, ikinci dönemi için sağlık kenti hedefini koyuyor.
Bu konuyla ilgili yatırım sinyalleri de veren Türkyılmaz, Yıldıztepe ve Arkeopark projelerinin ardından sağlık kenti konusunda adımlar atacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.