Hava Durumu

Bursa'nın yeni sembolüne prestij ödül

Yazının Giriş Tarihi: 19.06.2019 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.06.2019 08:10

Üzerinden neredeyse 6 yıldan fazla süre geçti ama daha dün gibi hatırlıyorum. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yanında tarihçiler ve mimarlarla birlikte düzenlediği toplantıda Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi projesini heyecanla anlatıyordu. Danışmanın o günlerde hayatta olan Prof. Dr. Halil İnalcık olması projenin ne kadar önemli olduğunu anlatmaya yeterdi.
Benzerleri Doğu Avrupa ülkeleriyle İstanbul Topkapı'da yer alan panorama müzelerinin en büyüğü Bursa'da yapılacaktı. Basın toplantısı sonrası bir hafta sonrası için sözleşip İstanbul'a Panorama 1453 Tarih Müzesi'ni görmeye dahi gittik.
Ardından proje ve 2015 yılında temel atma töreni derken inşaat yükselmeye başladı. Neredeyse her aşamasını takip ettiğim müzeyi açılışından önce ziyaret edip görme fırsatım oldu. Bana göre Cumhuriyet döneminde Bursa'da yapılan en prestijli eser oldu. Doğrusunu söylemek gerekirse Bulgaristan ve İstanbul'da gördüklerimden daha güzel.

Panoramik müze, 360 derece dairesel döngü içerisinde Bursa'nın fetih gününü resmediyor. Beylik'ten Cihan Devletine uzanan yolculuğun anlatıldığı müzede Bursa'da kabri bulunan 6 Osmanlı padişahının ve onların zamanındaki sosyal hayatı anlatan 16 adet tablo da yer alıyor. Açıldığı 1 Kasım 2018 tarihinden beri büyük ilgi gören ve bugüne kadar 497 bin 130 kişinin ziyaret ettiği müze, önce yeşil bina konsepti nedeniyle ilk ödülünü Su ve Teknoloji Derneği 'nden 'Şehir ve Çevreye Uyum' konusunda aldı. Ardından Sivilay'ın kente katkı ödülünün sahibi oldu.
Müzeye son ödülü ise Tarihi Kentler Birliği'nden geldi. Dün İstanbul Pendik'teki Divan İstanbul Asia Otel'de yapılan törende Mustafa Dündar 'Müze özendirme' ödülünü birlik başkanı ve Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün elinden aldı.
Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nin tanındıkça daha büyük ödüller alacağına eminim. Dündar'ı da başından itibaren tüm eleştirilere rağmen inatla projeyi tamamlamasından ötürü kutlamak gerekir.
Kente kalıcı eser bırakmak elbette ki kolay değil...

ULUDAĞ'DA GÜVENLİK SİSTEMİ KURULUYOR

Turizmle ilgili konularda Bursa'nın taleplerini Ankara'ya taşıyan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, başkanlığını Haluk Beceren'in yaptığı Güney Marmara Turizm ve Otelciler Birliği'nin haftalık yönetim kurulu toplantısına katıldı.
Toplantıda, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek kanunlaşan yeni Turizm Teşvik Kanunu ile ilgili sektör temsilcilerini bilgilendiren Dr. Esgin, Uludağ ile ilgili önemli bir gelişmenin müjdesini de verdi.
Uludağ'da başta orman yangınları olmak üzere güvenlikle ilgili çalışmalar yapılması için Tarım ve Orman Bakanlığı'na yapılan talebin olumlu karşılık gördüğünü belirten Dr. Esgin, Uludağ Milli Parkı ve çevresine güvenlik kameraları kurulacağını söyledi.

AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİNE İSTANBUL'DA SANDIK GÖREVİ

Türkiye'nin nefesini tutarak izlediği 23 Haziran'da yapılacak seçim için AK Partili vekillerin İstanbul çıkartması devam ediyor.
Bursa milletvekilleri Atilla Ödünç ve Ahmet Kılıç, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Recep İyigün, Gürsu İlçe Başkanı Zekeriya Hacıoğlu, Kestel Başkan Yardımcıları Özgür Cevher Yıldırım, İlker Eraslan ve Kestel'in önceki dönem belediye başkanı Yener Acar ile birlikte Kartal'ın Yakacık ve Ataşehir Örnek Mahallesi'nde seçim kampanyasına katılarak AK Parti adayı Binali Yıldırım için oy istediler.
Ödünç'e göre, kampanya desteği için İstanbul'a yapılan ziyaret, parti örgütleri arası ilişkileri ve aidiyet duygusunu da geliştiriyor.
Vatandaşla yaptıkları sohbetlerde seçimin neden yenilendiğini anlattıklarını ifade eden Ödünç, 23 Haziran günü de Tuzla'da sandık başlarında olacaklarını ve oyların tutanaklara geçirileceği saate kadar çalışacaklarını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.