Hava Durumu

Bursa Turizm Master Planı için ilk adım

Yazının Giriş Tarihi: 28.12.2018 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.12.2018 08:24

Bursa artık rotasını turizme çevirdi. Bunu vilayetten büyükşehir belediyesine, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'ndan sivil toplum örgütlerine kadar tüm kesimler destekliyor.
Artık hiç kimse kirletici sanayi, başka deyişle şeftali bahçelerinin beton yığınlarına dönüşmesini istemiyor. Hedef turizm olursa tarım alanları korunduğu gibi tarihi ve kültürel miras eserleri de bir başka özenle korunur hale gelecek.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kent Manifestosu olarak nitelendirilen Bursa Tasavvuru açıklamasında bunun altını özellikle çizmiş ve beton gölgesi yerine çınar ağacının altında bir Bursa özlemini dile getirmişti.
Bursa'nın turizmden yeterince pay alması için herkesin değişik önerilerinin olması çok doğal. Geçen hafta Bursa'yı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da, Uludağ için Kapadokya'daki alan başkanlığı sisteminin getirilmesini önermişti.
Şimdi sıra uygulanacak işi ehline teslim edip, Bursa markası için bir plan hazırlamaktan geçiyor. Aktaş'ın önemli hedefi olan ulaşımın ardından ikinci master plan çalışması turizm alanında yapılacak. En büyük desteklerden birini de BEBKA verecek. Aktaş dün Vali Yakup Canbolat, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ile birlikte BEBKA'da Bursa için ön hazırlık yapan uluslararası üç firmanın önerilerini dinledi.
Değerlendirmenin ardından üçü de yabancı olan bu firmalardan biri ile anlaşma sağlanacak. İşi alacak olan firma Bursa markasının oluşturulması için Turizm Master Planı'nı hazırlayacak.

BU KEZ ISITMAK İÇİN KOLLARI SIVADILAR

Havalar soğudukça canlıların ve özellikle evcilleştirerek birlikte yaşamaya alıştırdığımız can dostlarımız olan kedi ve köpekleri zor günler bekliyor. Maalesef belediyeler dışında elle tutulur bir etkinlik göremiyoruz derken içimizi ısıtan bir sosyal sorumluluk örneği Bursa'da 40 yıldan beri perakende sektörüne yönelik soğutma ürünleri imal eden Kaplanlar Soğutma AŞ'den geldi.
'Bu kez ısıttık' sloganıyla bir kampanya başlatmışlar.
Can dostlarını soğuktan korumak için önce AR-GE birimi kulübelerin projesini çizmiş, ardından marangozhanede imal edilen kulübelerin boyama işine ise tüm firma çalışanları katılmış. 60'ı kedi, 40'ı da köpekler için hazırlanan kulübeler, ihtiyaç duyulan bölgelere gönderilmiş bile.
Sosyal medyada paylaşılan proje büyük ilgi gördü. Firma yöneticilerine neredeyse talep yağıyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de firmayı arayarak, 'Birlikte yapalım, olmazsa yuvalarınız çok güzel projelerini bize verin biz de yapalım' teklifinde bulunmuşlar.
Kaplanlar Soğutma'ya can dostlarımız adına teşekkürler. Düşüncenize emeğinize sağlık...

AK PARTİLİ VEKİLDEN NAZIM HİKMET'Lİ PAYLAŞIM

Sanatçılar ülkemizin en büyük zenginlikleri. Bu topraklarda yaşayan sanatçılarımızın kimi zaman bir dizesi, kimi zaman çektiği bir fotoğraf, söylediği bir şarkı gönül telimize nasıl da dokunur...
AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkan Yardımcısı Refik Özen, Ankara dönüşü Mezitler'de karın çam ağaçlarıyla birlikte oluşturduğu güzel manzara önünde fotoğraf çektirdikten sonra bunu Nazım Hikmet'in Yol Türküsü şiiriyle paylaştı.
Önce Özen'in paylaştığı şiiri vereyim ardından da vekilin görüşlerini...
Alnımızda yanar gençliğin tacı
Yorgunluğun anasını satarız
Elimizde neşemizin kırbacı
Ufukları önümüze katarız
Nazım Hikmet'in bu şiirini önceden bildiğini söyleyen Refik Özen, fotoğrafı çekince aklına geldiğini ve paylaşmak istediğini söyledi ve yapılan bir yanlışlığa dikkat çekti:
'Bazen insanların edebi şahsiyetleriyle siyasi görüşlerini karıştırabiliyoruz. Öylesine değerli sanatçılarımız var ki onların edebi dilini inkar etmek haksızlık olur. Bu Nazım Hikmet için de Necip Fazıl için de geçerli'
Bursa yolculuğu sırasında Metin Akpınar tartışmasını ve CHP'nin bununla ilgili eleştiri yapmasını düşündüğünü söyleyen Özen, 'Nazım'a bu kadar çektiren biz değildik ki tek parti dönemi hapse attı ve yurtdışına kaçmasına neden oldu.
Böylesine ilginç paradokslar yaşıyoruz. Bunları aşmak lazım, güzel olanı sahiplenmek lazım' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.