Hava Durumu

Bursa, Ulaştırma Bakanı'ndan hangi yolu istiyor?

Yazının Giriş Tarihi: 10.02.2022 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.02.2022 08:18

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, ASTV’de yayınlanan Gözlem Kulesi’nin konuğu oldu.

Programda siyasetten ekonomideki gelişmelere kadar birçok konuyu ele aldık. Bursa yatırımlarına ise geniş bir yer ayırdık.

Özen’e göre, Bursa son yıllarda hükümetten yatırımlar konusunda önemli destekler aldı. Buna örnek olarak Hanlar Bölgesi’nde yapılan çalışmaları gösteren Özen, projenin tamamlanmasıyla Tophane ve Hanlar bölgesi akslarının tıpkı İstanbul’daki tarihi yarım ada gibi birleşeceğini söyledi.

Ulaşım, Bursa’nın en önemli konularından biri. Hızlı tren, Şehir Hastanesi ile Emek arasındaki metro hattı ve Kent Meydanı- Otobüs terminali arasındaki T2 hattı inşaatları devam ediyor.

T2 hattı konusunda elde olmayan nedenlerle geç kalındığını ve bu yüzden Bursalılardan özür dilediklerini ifade eden Özen, hattın mayıs veya haziran ayında hizmete açılacağını belirtti.

Hızlı tren konusundaki tartışmalar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ihale ile ilgili yaptığı açıklamalar üzerine yeniden başlamıştı. Özen, Kılıçdaroğlu’nun konuyu gündeme getirdikten sonra bir sonraki gün tekzip edercesine açıklama yaptığını ifade ederek şöyle devam etti:

‘2018 ve 2020’deki ihalelerin aynı olduğunu söylemişti. Oysa gerek kapsam, gerek maliyet, gerekse güzergah bakımından bir birinden farklı ihaleler. İlk ihaleden 29 ay sonra ikinci ihaleye çıkıldı. 2018’deki proje uzunluğu 106 kilometreydi. Bursa-Yenişehir üstyapı, Yenişehir-Osmaneli arasında alt ve üst yapıyı kapsayan bir ihaleydi. 2020’deki ihale Bursa-Bandırma arasında eklendi. Toplam uzunluk 201 kilometreye çıkarken 7 istasyon ihale edildi. Biraz vicdanı, izanı ve insafı olan bir siyasetçinin bu ikisine aynı ihale demesini anlayabilmiş değiliz’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun 12 Şubat cumartesi günü Bursa’ya geleceğini haber veren Refik Özen, ziyarette hızlı tren ve şehir hastanesi metro hatları projelerinin yanı sıra yeni yatırım taleplerinin de gündeme geleceğini söyledi. Özen, şöyle devam etti:

 ‘TEKNOSAB, Bursa için önemli bir kazanım. Buraya ve Hasanağa-Çalı kavşakları konularını görüşeceğiz. Ayrıca Bursa’nın yeni bir talebi var.  İstanbul-Bursa-İzmir otobanı yapılmadan önce açılan çevre yolu, otoban hizmete girdikten sonra yoğunluğu oldukça arttı. Bir alternatif yolla buranın by pass edilmesini istiyoruz. Otoyolu kullananlar çevre yoluna girmeden devam edebilecekler’

Özen, bu tür projelerin oldukça yüksek maliyetli olduğuna da dikkat çekerek, ‘Ancak Bursa bunları hak eden bir şehir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da Bursa projelerine önem ve destek veriyor’ dedi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan istenen by pass yolu gerçekten Bursa’nın artık acil ihtiyaçlarından biri. Hizmete açıldığı yıllarda bu yolu kullananların sayısı azdı. Ancak, hem otobanın devreye girmesiyle Bursa geçişi haline gelen hem de kentin kuzey ve doğusundan batı yönüne gitmek isteyenlerin tercih eder hale geldiği yol, sabah ve akşam saatlerinde trafik yoğunluğu açısından Acemlerle yarışır hale geldi. O yüzden ısrarlı olmakta fayda var.

MEMLEKET PARTİSİ, İSMİNİ MUHARREM İNCE İLE EŞLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYOR

Memleket Partisi’ni kuran Muharrem İnce, 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 30,6 oy almayı başarmıştı. Kampanya ve süreç, İnce’nin kamuoyunca tanınmasını sağlamıştı.

Sönmez Medya’yı İlçe Sekreteri Serdar Ünal, Medya İletişim sorumlusu Ömür Aydoğan, Halkla ilişkiler sorumlusu Beste Nur Oza, eğitim sekreteri Coşkun Akpınar ile birlikte ziyaret eden Memleket Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Ümit Akkuş, İnce’nin bu tanınırlığını parti ile eşleştirmeye çalıştıklarını anlattı.

Daha önce il yönetiminde bulunan ve 15 gün önce 15 arkadaşıyla birlikte Nilüfer İlçe örgütünü kurduklarını belirten Ümit Akkuş, ilçe binasını tuttuklarını belirterek şöyle devam etti:

‘Genel başkanımıza büyük ilgi var. Memleket Partisi deyince kim o diye soruyor. Muharrem İnce ismini duyduklarında olumlu tepkiler başlıyor. O yüzden parti binamıza büyük boy Atatürk ve yanına genel başkanımızın posterlerini astık. 6 Şubat itibarıyla seçimlere katılma hakkı elde eden partilerden biriyiz’

‘Atatürk’ü tartıştırmayız ve terörün her türlüsüne karşıyız. Terörü lanetlemeyen bizim partimize üye olmasın’ diye Akkuş, ilkelerini kabul eden herkesle çalışmaya hazır olduklarını söyledi. 

Ümit Akkuş, mayıs ayında parti olarak anket yaptıracaklarını ve vatandaşın gerçek ilgisinin ortaya çıkacağını da ifade ederek, yerelde de sorunların çözümü için ilçe teşkilatı olarak görüşmeye başladıklarını kaydetti. Akkuş, trafik sorunu için ağır vasıta araçların otoban giriş saatlerinin değiştirilmesi ve kağıt toplayıcıların kayıt altına alınması için Nilüfer Kaymakamlığı ile görüştüklerini sözlerine ekledi.

PAZARCILAR'DA REFİK AKSU GÜVEN TAZELEDİ

Bursa Pazarcılar Odası’nın genel kurulunda, iki rakibiyle yarışan mevcut başkan Refik Aksu yeniden seçilerek güven tazeledi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan Bursa Pazarcılar Odası genel kurulundaki seçimlerde Refik Aksu 931, Bülent Gür 527, Naci Sınak da 55 oy aldı. Yeniden başkan seçilen Aksu’nun yönetiminde, Engin Birdal, Yüksel Sevinç, Mehmet Marsak,  Şerafettin Beyhan, Şükrü Özbek, Ahmet Güneş, Alaattin Yeşilfidan, Beşir Aksu, Gökhan Mert ve Hüseyin Kalın yeraldı.

Murat Aka, Fehmi Özbakır ve Musa Aydın’ın denetleme kurulunda yer alırken, işyeri denetleme kuruluna ise Burhan Sidal, Mahmut Çekmen ve Murat Koyun seçildi.

Üyelere teşekkür eden Aksu, ‘Desteğiniz bizim için çok kıymetliydi… Bu haklı davamızda  yılmadan her zaman yanımızda durdunuz. Sizleri canı gönülden kutluyorum. Bu zaferi hep birlikte kazandık ve hep birlikte başardık’ dedi.

Kaldıkları yerden hizmete devam edeceklerini vurgulayan Aksu, yeni dönemdeki en büyük hedeflerinin Bursa’daki tüm semt pazarlarını kapalı hale getirmek olduğunu söyledi. Aksu, ‘Bursa’da 132 Pazar yerinin 98’i açık. Belediyelerle ortak çalışma yaparak hepsini kapalı hale getirmek için çalışacağız’ dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.