Hava Durumu

Bursa vekillerinin 'toplu hücum' taktiği

Yazının Giriş Tarihi: 12.06.2020 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.06.2020 07:52

Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçtiği 24 Haziran seçimleri sonrası AK Parti Bursa Milletvekilleri, bakanlarla görüşmelerde değişik bir yöntem uygulamaya başlamıştı.

Eski sistemde bakanlar milletvekili olduğu için Meclis'e gelir, kuliste veya başka ortamlarda sıkıntılar dile getirilirdi. Yeni sistemde futbol deyimiyle söylersek 'toplu hücum' taktiğini kullanan vekiller bakanları makamlarında toplu ziyaret ederek, taleplerini birinci elden iletme yolunu seçtiler.

Koronavirüs nedeniyle ara verilen çalışmalar yeni normal hayatla birlikte yeniden başladı. Vekillerin ilk adresi de göreve yeni atanan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu oldu.

Bu bakanlık Bursa açısından çok önemli.

Hızlı tren yıllardan beri Bursa'nın hayalini süslüyor. Diğer bir yönü ise kent içi raylı sistemleri Büyükşehir Belediyesi Ankara'nın desteğiyle çözmek için gayret gösteriyor.

Dün bakanı makamında ziyaret eden TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ve AK Partili vekiller, Refik Özen, Dr. Mustafa Esgin, Emine Yavuz Gözgeç, Ahmet Kılıç, Osman Mesten, Zafer Işık, Müfit Aydın, Vildan Yılmaz Gürel ve Atilla Ödünç, hayırlı olsun dileklerinin ardından Bursa'nın beklentilerini anlattılar.

En önemli konu hızlı tren...

Peki, bakan ne dedi? Başlıklar halinde vereyim:

-Cumhurbaşkanı Erdoğan, göreve başladığında bakana verdiği ilk talimat, hızlı tren konusu. Erdoğan projenin hem hızlandırılmasını hem de kısa sürede bitirilmesini istemiş.

- İhale temmuz ayına yetiştirilmeye çalışılıyor. 11 milyar liralık proje her hal ve şartta 2023'te bitecek.

-Yine bakanlık tarafından üstlenilen bir milyar 800 milyon tutarındaki Geçit-Bursa Şehir Hastanesi hafif raylı sistem hattının proje çalışmaları son aşamaya geldi. Bu projenin de ihalesi önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek. Temel atma törenine mümkün olursa Erdoğan da katılacak.

-Dağ ilçeleri için büyük önem arz eden Orhaneli yolu da 2023'te tamamlanacak.

Bursa vekillerinin toplu ziyaretlerinin olumlu sonuçlar verdiğini daha önce Kültür ve Turizm, Bilim ve Teknoloji, Sağlık, Tarım ve Orman bakanlıklarına yapılan ziyaretlerde görmüştük. En son ziyaret de Bursa için önemli olan projeler konusunda birinci ağızdan söz ve bilgi alınmış oldu.

Bu tür konularda iktidar ve muhalefet partilerinin görüş ayrılığı yok. Aslında Bursa'nın tüm vekillerinin, yine futbol terimiyle benzetme yapayım 'tam saha presi' daha yararlı sonuçlar doğuracağından eminim.

BURSA GÜNEY KORE'DEN VAZGEÇMİYOR

Koronavirüs pandemisi, tüm alışkanlıkları altüst ederken, seyahat kısıtlamaları da en çok turizmi etkiledi.

Son yıllarda rotayı turizme çeviren Bursa'nın hedefi 2020 yılında yeni pazarlara açılmaktı. Hedef ülkeler belirlenmiş, karşılıklı ziyaretlerle ilk adımlar atılmıştı. Bursa'nın gözünü diktiği en önemli Pazar da 52 milyon nüfusunun 30 milyonu her yıl ülke dışına çıkan Güney Kore'ydi.

BEBKA'nın desteğiyle yürütülen işbirliği ve tanıtım çalışmalarında da önemli mesafeler kaydedilmiş, Hatta Bursa'nın tanıtımı için Güney Kore'de bir ajansla anlaşma bile yapılmıştı. Pandemi sürecinde aksayan karşılıklı ilişkiler, video konferans görüşmeleriyle tekrar başladı.

Moderatörlüğünü BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim'in yaptığı video konferansa Türkiye'nin Güney Kore Seul Büyükelçisi Ersin Erçin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Seul Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Ayşe Ferdağ Tekin ve THY Seul Müdürü Mehmet Faruk Gurulkan katıldı. Konferansta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, turizmde Güney Kore ve Uzakdoğu pazarıyla ilgili hedeflerinin değişmediği mesajını verdi.

Yeni sürecin doğa, sağlık, sağlıklı yaşlanma turizminin daha da önem kazandığına dikkat çeken Aktaş'a göre, Bursa bu alanlardaki ciddi altyapısıyla öne çıkıyor. Bu yapılacak yeni yatırımlarla daha da gelişecek.

Büyükelçi Ersin Erçin ise Bursa'nın sistematik çalışmasını taktir ettiğini belirterek, 'Türkiye'den beni arayan valilerimize, Bursa'nın çalışmasını örnek olarak gösteriyorum. Biz yeni dönemle ilgili çalışmalara şimdiden başlamalıyız. Gerekirse yakın zamanda Bursa'dan Güney Kore'ye yeniden çıkartma yapmalıyız. Bu fırsatları çok iyi değerlendirmeliyiz' dedi.

Koronavirüs salgının sona ermesinin ardından beklentilerden biri de turizmde yaşanacak hızlı hareketlilik olacak. O günlere hazırlık için bu tür çalışmalar büyük önem taşıyor.

YALÇIN ARAS'TAN 'ERİK DALLI' GÖNDERME

NİLSİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve NOSAB Mütevelli Heyet Başkanı Yalçın Aras, nüktedanlığı ile tanınan iş insanlarından biri.

Dün, NOSAB çevresindeki erik ağaçlarından meyve toplayanların fotoğrafını çekip sosyal medya hesabından paylaşan Aras, kırmızı eriklerin toplanma zamanı geldi dedikten sonra'erik dalı' şarkısından alıntılar yaparak, ağaca çıkanları da şu sözlerle uyardı:

'Erik dalı gevrektir...

Aman eğmeye gelmez ...

Bende diyorum ki..

Dalına güvenip de

Çıkmaya hiç değmez...

Allah korusun...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.