Hava Durumu

Bursa’ya 17 bin konut kazandırdılar, kriz yeni yatırıma engel olmadı

Yazının Giriş Tarihi: 20.04.2022 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.04.2022 12:42

İnşat sektörü, pandemi öncesinde hız kesmiş, pandemi ve ardından yaşanan yüksek maliyetler nedeniyle kriz ortamına girmişti.

Hükümetin zaman zaman aldığı tedbirler kısa süreli can suyu sağlasa da yüksek fiyat artışları girişimcilerin yeni yatırım cesaretini kırıyor. Diğer yandan emlak fiyatları ve kira artış hızına yetişilmiyor.

Eskiden İstanbul’un taşı toprağı altın derlerdi. Şimdi Türkiye’nin her yeri neredeyse altından daha hızlı değer kazanıyor. Bursa’da konut sektörü denilince akla gelen önemli firmalardan biri olan Bakyapı’nın yönetim kurulu başkanı Veysel Bakgör ile bir grup gazeteciyle birlikte bir araya gelip sohbet etme imkanı bulduk.

Parkur Bursa Eğlence ve Yaşam Merkezi’nin yöneticiliğini yapan eski gazeteci arkadaşımız Murat Taydaş’ın organize ettiği buluşmada sohbetin konusu inşaat sektörü oldu.

Firma bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerle Bursa’ya 17 bin konut ve yaşam alanı kazandırmış.  Kriz ortamına rağmen yatırım iştahı ise hala devam ediyor. Veysel Bakgör’e göre, bu sektörde durmak hem bilgi birikimi hem de nitelikli personelin kaybedilmesi anlamına geliyor.

Fiyat artışları nedeniyle sektörün ve özellikle de kentsel dönüşümün duvara çarptığını söyleyen  yapan  Veysel Bakgör, yüksek  emtia fiyatlarında bir düzeltme hareketi olacağını bekliyor. Bunun işaretlerinin demir başta olmak üzere bazı malzeme fiyatlarında görüldüğüne işaret ediyor.

Veysel Bakgör, konut ihtiyacının kesintisiz devam ettiğini ve bugüne kadar gerçekleştirdikleri projelerle oluşturdukları imaj dolayısıyla müşterilerinin beklentilerinin devam ettiğine de işaret ederek, ‘ Ekonomik anlamda kaliteli, nitelikli ve fiyatı da makul seviyede konut üretimine devam etmek istiyoruz.  SGK’tan satın aldığımız bir arazi üzerinde bin 500 konutun yapımına başlıyoruz’

Peki, yükselen fiyatlar?

Geçmişten gelen deneyim, AR-GE çalışmaları, çoklu kaynaklardan malzeme satın almanın ciddi fiyat avantajı sağladığını ve bununun konut fiyatlarını uygun ve satın alınabilir hale getirdiğini ifade eden Bakgör,  ‘Ancak,  Bursa’da makus bir talihimiz var. Çok fazla proje geliştirecek arsa yok.  Burada dengeyi yöneticiler sağlayacaklar’ mesajını verdi. 

Bakyapı’nın diğer önemli bir projesinin de ‘Yeni Vişne Uluslararası Ticaret Merkezi’ olacağını açıklayan Veysel Bakgör, Hüma Hatun konutları yanında 160 bin metrekarelik kapalı alana sahip merkezin içinde 150 yataklı otel, alışveriş merkezi, yeme içme mekanları ve bankaların yer alacağını söyledi. Bu merkezin, bebe çocuk giyiminde dünya lideri olan sektörün vitrini olacağını ifade eden Veysel Bakgör, Yeni Vişne’nin aynı zamanda Yıldırım’ın sosyal mekan ihtiyacına da yanıt vereceğini sözlerine ekledi.

Gecenin özetine gelince; Gazeteci arkadaşımız Nail Özer’in de dikkatini çektiği gibi Bakgör, anlattıklarıyla sektörle ilgili bardağın hem dolu hem de boş tarafını gösterdi.

 Şu bir gerçek ki her kriz yeni yatırım ve büyüme imkanı sağlar.

KIZILCIKLI’YA DEVA’DA YENİ GÖREV…

TBMM 22 ve 23’üncü dönem AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, 6 Nisan’da Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi’ne katılmış,  Kızılcıklı’nın rozetini, haftalık değerlendirme toplantısında DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan takmıştı. 

 Ali Babacan’ın geçen hafta Bursa’da Yerel Yönetimler ve Şehircilik Eylem Planı açıklamasında yeni partisinin ilk programında yer alan Kızılcıklı artık parti yönetimine de girdi.

Ali Babacan imzasıyla dün yayınlanan genelgeyle Sedat Kızılcıklı, başkanlığını Sadullah Ergin’in yaptığı Teşkilat İşleri Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Genelge ile DEVA Partisi’nde 3 Şubat 2021’de başlatılan Bölge Koordinatörlüğü uygulaması sona erdirildi.

Ahmet Ergin, Mahmut Sami Topbaş, Merve Mollamehmetoğlu Keleş ve Mustafa Satıcı ile birlikte Teşkilat Başkan Yardımcısı olan Kızılcıklı ‘Böyle bir görevlendirme olacağı söylenmişti. Yeni uygulama ile DEVA Partisi’nin teşkilatlanmasında bu beş isim görev yapacak. Yeni bir modele geçiyoruz’ dedi. 

ATA DEMİRER’DEN YAREN’E ZİYARET

Bursalı sanatçı Ata Demirer, önceki gün Yaren leylek ve Adem Amca’nın memleketi Karacabey’deydi.   Doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş’i ziyaretle geziye başlayan Demirer, geçtiğimiz günlerde hayata merhaba diyen Tüydeş çiftinin minik kızı Lara’yı gördü. Ardından da Yaren Leylek ve Adem Amca ziyareti gerçekleşti.

Yaren ve Adem Amca ile selfie çektiren Demirer, geçen yıl yine Alper Tüydeş’in paylaşımları sonucu Türkiye’nin tanıdığı güvercin yavrusu ‘Zibidi’nin yetiştiği terastaki kümese de uğradı.

Buradaki görüntüler ise izleyenleri kahkahaya boğacak nitelikteydi. Güvercinleri terasa konmaya ikna etmek için kuşçu taklidi yapan ve kuşların şeceresini esprili bir şekilde anlatan Demirer, kuşlar geldikten sonra güvercinlere pisipisi deyince büyü bozuldu. Tüm kuşlar geldikleri gibi terastan hızla uzaklaştılar.

Merak edenler, bu görüntüleri Tüydeş’in twitter hesabından izleyebilir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.