Hava Durumu

Bursalı doktor, 6 aylık Arap bebeğin hayatını kurtardı

Yazının Giriş Tarihi: 19.01.2018 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 08:06

Son günlerde hep moral bozucu haberlerle karşılaşıyoruz.
Engellilerin karşılaştığı zorluklar, hayvanlara yapılan işkence boyutuna ulaşan davranışlar.
Tüm bunlara karşı bir fotoğraf ya da bir davranış, tüm bu kötü etkileri neredeyse sıfırlıyor.
Mudurnu ilçesinde, evindeki sobayı tutuşturmak isterken yangına neden olan, kedisinin kurtulmasıyla teselli bulan 83 yaşındaki Ali Meşe'nin fotoğrafı görenlerin içini ısıttı. Ardından hem Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü hem de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteği alkış alacak cinstendi.
Bursa'da otobüse alınmayan engelliyle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın anında gösterdiği tepki ve Bursa Milletvekili Bennur Karaburun'un destek açıklamaları gönlümüzü ferahlattı.
Bursa'da geçen pazar günü Endülüs Park AVM'de gerçekten bir insanlık örneği yaşandı.
Arap bir çift, biri 6 aylık bebek diğeri 8-10 yaşlarında 2 çocuğuyla AVM'de dolaşıyordu. Birden 6 aylık bebek annesinin kucağında fenalaştı. Bebeğinin nefes alamadığını gören anne çığlık çığlığa bağırırken baba kırık dökük İngilizcesiyle çevredekilerden yardım istedi. AVM görevlileri de hemen 112 Acil Servis'e telefon açarken, bir yandan da doktor bulma çabasına giriştiler.
İşte tam bu sırada, Emine Örnek Okulları'nda hekim olarak görev yapan Dr. Filiz Kırdak, deyim yerindeyse Hızır gibi yetişti.
Anne ve çocuğun çevresi ilgili ilgisiz ziyaretçiler tarafından çevrilmiş, herkes bir öneride bulunuyordu. Önce çevreyi boşaltarak anne ile bebeğine sakin ortam hazırlayan Kırdar hemen müdahaleye başladı. Ateşli hastalık geçirdiği sanılan bebeğin dili boğazına kaçmış nefes alamıyordu. Bebeğin ağzındaki tükürük ve salgıları temizleyen Filiz Kırdak, bebeğin dilini boğazından çıkararak nefes almasını sağladı.


Doktor Kırdar'ın yanında bulunan kızı da bebeğin babasıyla konuşarak bilgi alıyor ve annesine iletiyordu.
Dr. Kırdar, ambulans gelinceye kadar bebeğin başından ayrılmadı. 112 Acil Servis ile hastaneye kaldırılan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Bu olayı bir gazeteci arkadaşımdan dinledikten sonra Dr. Filiz Kırdak'ı arayarak bilgi aldım. Yaptığı işin normal ve her hekimin yapması gereken bir davranış olduğunu söyleyen Kırdar, '25 yıllık hekimim. Çocuk nefes alamıyordu ve gereken müdahaleyi yaptım. Büyütülecek bir şey değil' dedi.
Acil ilkyardım konusunda eğitimin önemini vurgulayan Dr. Kırdak, 'Çocuk nefes alamazken her kafadan bir ses çıkıyordu. Bu konuda bilgi eksikliği çok fazla. Bu tür olaylarla her yerde karşılaşılabilir, o yüzden toplumda acil ilk- yardım eğitimleri artırılmalı' dedi.
Dr. Kırdak, abartılmamasını istediği müdahale sayesinde küçüçük bir bebeğin hayatını kurtardı. Bana göre bu da alkışlanacak bir davranış.

Demirel'in tren sevdası bitmez

CHP'den 22 ve 23'üncü dönem milletvekili olan Kemal Demirel adını duyduğumda, tren gelir aklıma. Tren, Demirel için bir sevdadan öte tutkuya dönüşmüştür. Hem milletvekilliği öncesi hem de sonrası Bursa'ya tren gelmesi için mücadelesini sürdüren Demirel'in tutkusu kamuoyunca o kadar yakından bilinir ki 2012'de Bursa hızlı tren inşaatının temeli atılırken, dönemin üç bakanı, 'Hem Bursa'nın hem de Kemal Demirel'in gözü aydın' diye espri bile yapmışlardı. Kemal Demirel'in mücadelesinin kilometre taşlarından biri de 19 Ocak 1997 tarihinde Harmancık ilçesi Gökçedağ istasyonunda Parti Meclisi üyesiyken düzenlediği basın toplantısıdır. Bu toplantının 21'inci yıldönümünde Kemal Demirel, bu kez Balat'taki şantiyede bugün basın toplantısı düzenleyerek yine treni soracak.


Haklı da, 2012 yılında temel atılırken seferlerin 2016'da başlayacağı müjdesi verilmişti. Kemal Demirel, 'Bitirilme tarihinin üzerinden 2 yıl geçti. Şimdilerde 2021'de tamamlanacağı söyleniyor. Verilen sözleri hatırlatmak istiyorum' dedi.

Mihraplı'da yüksek yapılaşma olmayacak

Önceki gün bir okurumuzun Mihraplı'daki yüksek yapılaşma ile ilgili endişelerini içeren e-postayı yayınlamıştım. Okurumuz, buranın ikinci bir Doğanbey olacağı endişesini taşıyor ve önlem alınmasını istiyordu.
Doğanbey konusundaki duyarlılığını bildiğimiz Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yazı üzerine hemen aradı. Bu bölgedeki imar düzenle-mesinin 2016 yılında önce Nilüfer Meclisi'nde, ardından Büyükşehir Meclisi'nde kabul edildiğini hatırlatarak, 'Burada en fazla 8 kata izin var. Daha yüksek yapılaşma olmayacak' dedi.
Başkan Aktaş'ın sorunları takipteki hızı gerçekten övgüye değer.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.