Hava Durumu

Bursalı 'Harika çocuk' 15 yaşında Avusturya'da üniversiteye kabul edildi

Yazının Giriş Tarihi: 09.07.2021 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.07.2021 08:15

Yıllık iznin ardından yeniden merhaba... 20 günlük iznin ardından tekrar sizlerle birlikteyiz.

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin izlenimlerim için yarını bekleyeceksiniz. Bugün, eminim okuyunca sizin de gurur duyacağınız Harika Çocuk Mert Hakan Şeker'in başarısını anlatmak istiyorum.

Mert Hakan'ı yaklaşık 5 yıl önce Müzik direktörü Rüstem Avcı sayesinde tanımıştım. Rüstem, soyadı gibi bir yetenek avcısı. Geçmişte, Suriyeli Tambi'den başlayarak, artık bizden biri olan Elana Çekiç'le birlikte çok sayıda müzik yeteneği olan çocuğun hayatına dokunarak, dünya çapında başarılara imza atmasını sağladı.

Mert'e harika çocuk dememim nedeni hem piyanodaki yeteneği hem de 5 yıl önce dönemin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüşmesi sırasında bir zamanlar harika çocuk yasası olarak adlandırılan düzenlemenin yeniden gündeme getirilmesinden kaynaklanıyor.

Sonuçta Mert Hakan'ın piyano sevdası, onu ailesi ile birlikte Eskişehir'den Bursa'ya getirdi. Mert Hakan, bir yandan burslu olarak okuluna devam ederken, diğer yandan Elena Çekiç müzik akademisinde piyano eğitimini sürdürdü. Piyanoda harika çocuk olduğunu defalarca ispat ederek, yurt dışında katıldığı tüm yarışmalardan dereceyle döndü.

Daha 13 yaşındayken biletli konser için yanlış okumadınız biletleri parayla satılan konser için 2 Melbourne Resital Merkezi'nin Potter salonunda sahneye çıktı.

Bununla da kalmadı. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96'ncı yıldönümünde Sidney Başkonsolosluğu'nda verilen resepsiyonda da Avustralya'daki Uluslararası Maarif Okulları Gelibolu kampusu öğrencileriyle birlikte İstiklal Marşı'nı icra eden Mert Hakan, daha sonra piyanonun başına geçerek, Glinka ve Rachmaninov'un eserlerinden oluşan küçük bir resital verdi.

ABD, İtalya, Rusya'da katıldığı yarışmalarda 12'ye yakın birçoğu birincilik olan dereceler alan Mert Hakan, geçtiğimiz günlerde, sanat yaşamıyla ilgili önemli bir gelişmeyi, yetişmesine katkı sağlayanlara teşekkür ettiği sosyal medya mesajı ile duyurdu:

'Girdiğim sınavı kazanarak, Avusturya Joseph Haydn Konservatuarı'nda Prof. Stanislaw Tichonow'un piyano sınıfına kabul edildim'

Okurken ben de heyecanlandım ve hemen arayıp tebrik ettim. Mert Hakan, bu günlerde harıl harıl Almanca çalışıyor. Hazırlık sınıfının ardından lisans öğrencisi olarak müzik eğitime Avusturya'da devam edecek olan Mert Hakan, eylül ayında yüz yüze eğitim için bu ülkeye gidecek.

Henüz lise birinci sınıfta olan Mert Hakan'ın tek üzüntüsü ise direkt üniversiteye devam edeceği için ileride anlatacak lise anılarının olmaması.

Mert Hakan, kendisine inanarak iyi bir piyanist olması konusunda son 4 yıldır emek sağlayan ve özenle yetiştiren Elena Çekiç'e ve Masterclass eğitimi veren Prof. Tamara Poddubnaya ve Piyanist Gulsin Onay'a ve Rüstem Avcı'ya teşekkür etti.

Mert Hakan'ın özel teşekkürü ise bakanlığı sırasında başlayarak bugüne kadar desteğini sürdüren Milli eski Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'ya yapan Mert Hakan, yeni başlayan eğitiminde de güzel sürprizlerle hazırlandığını sözlerine ekledi.

Biz de seninle gurur duyuyoruz Harika Çocuk nice başarılara...

POLİSİYE YAZARI ÇALIŞIR, İLK FİLMİ İÇİN GÜN SAYIYOR

Yine güzel bir haberle devam edeyim.

Birlikte haber peşinde koştuğumuz meslektaşımız Cenk Çalışır, son yıllarda Türkiye'nin en iyi polisiye yazarlarından biri oldu. Satranç Cinayetleri, Zehr-i Katil, Oyun İçinde Oyun, Kan Yağmuru ve Kilit Operasyonu kitaplarıyla tanınan Çalışır, geçen yıl yayınlanan ve bir mülteci hikayesinin anlatıldığı Beria romanı ile zirveye çıktı. Bu kitap Dünya Yayınları tarafından yılın en iyi polisiye roman ödülünü kazandı.

Romanın yanı sıra 'Her Temas Bir Öykü Bırakır' adlı iki öykü kitabı da bulunan Çalışır, son yıllarda film senaryosu çalışmalarına da başladı. Dark Town Pictures'ın yapımcılığını üslendiği başrollerinde Mert Fırat, Melisa Aslı Pamuk, Mustafa Alabora ve Timur Acar'ın rol aldığı filminin senaryosu da Adil, Arif Valizede kardeşler ile Çalışır'a ait.

Geçen yıl mart ayında vizyona girmesi planlanan filmin gösterimi koronavirüs nedeniyle ertelenmişti. Fragramı yayınlanan Kilit, 27 Ağustos'ta sinemalarda gösterime girecek.

Adil ve Arif Valizade kardeşlerin birlikte imza attıkları ilk film Karanlık Şehir Hikayeleri, polisiye - gizem türünde. Bir cezaevinde aynı sabah 10 mahkumun esrarengiz ölümlerini araştırmakla görevli polisleri odağına alan hikayede; "Herkesin gizlediği karanlık bir hikayesi vardır" söylemiyle karakterlerin gizlediği sırları da gün yüzüne çıkarılıyor. Sürükleyici ve merak uyandırıcı senaryoyu iddialı oyuncu kadrosu ile taçlandıran filmi merakla bekliyoruz.

SOYDAŞLAR, BURSA'DA 26 SANDIKTA OY KULLANACAK

Bulgaristan'da nisan ayında yapılan seçimlerde hükümet kurulamadığı için 11 Temmuz'da seçimlerin yenilenmesi kararı alınmıştı.

Nisan ayındaki seçimlerde AB dışındaki ülkeler için getirilen sandık kısıtlaması nedeniyle Türkiye'deki çifte vatandaşlar ancak 35 sandıkta oy kullanabilmişti. Pazar günü yapılacak seçimler için bu kısıtlama kaldırıldı.

4 Nisan'daki seçimlerde Türkiye'de 35 sandıkta toplam 22 bin, Bursa'da 8 sandıkta 6 bin oy kullanıldı.

Seçimlerle ilgili son hazırlıkları öğrenmek amacıyla BAL-GÖÇ Genel Başkanı Veli Öztürk ve CHP Bursa Milletvekili ve aynı zamanda partisinin Balkan Masası Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özkan'la görüştük.

Aslında Türkiye'deki çifte vatandaş ve oy kullanma hakkı olan soydaş sayısı 350 bin civarında. Bunun 40-50 bini ise Bursa'da yaşıyor. Sınırlamanın kalkması sonucu Pazar günü Bursa'da 26, Türkiye genelinde ise 112 sandık kurulacak. Ayrıca Bursa'ya oy kullanma amacıyla 12 makine da getirilecek.

Öztürk ve Prof. Dr. Özkan'a göre, kurucularının çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) bu seçimden 40 milletvekili çıkarabilirse hükümet kurulması için kilit parti haline gelecek. O yüzden oy hakkına sahip soydaşların sandık başına gitmeleri büyük önem taşıyor.

Ayrıca, kullanılacak oylar 2 ülke arasındaki ilişlere önemli katkı sağlayacak. Kurulacak hükümette yer almaları halinde sağlık ve sosyal güvenlik konularında yaşanan sıkıntılara çözüm bulunması daha da kolaylaşacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.