Hava Durumu

Bursalı harika çocuktan Sidney'de Cumhuriyet konseri

Yazının Giriş Tarihi: 02.11.2019 09:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.11.2019 09:00

Onu, daha doğrusu harika çocuk Mert Hakan Şeker'i piyano eğitimi için o da artık bizden biri olan Elena Çekiç'in öğrencisi olmak için Bursa'ya geldiği günlerden tanıyorum.

Harika çocuk diye adlandırmanın nedeni hem piyanodaki yeteneği hem de 3 yıl önce dönemin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüşmesi sırasında bir zamanlar harika çocuk yasası olarak adlandırılan düzenlemenin yeniden gündeme getirilmesinden kaynaklanıyor.
Sonuçta Mert Hakan'ın piyano sevdası, onu ailesi ile birlikte Eskişehir'den Bursa'ya getirdi. Mert Hakan, bir yandan burslu olarak Bursa Uğur okullarına devam ederken, diğer yandan Elena Çekiç müzik akademisinde piyano eğitimini sürdürdü. Piyanoda harika çocuk olduğunu defalarca ispat ederek, yurt dışında katıldığı tüm yarışmalardan dereceyle döndü.

Son başarısı ise beni gerçekten duygulandırdı. Daha 13 yaşında olan Mert Hakan, biletli konser için yanlış okumadınız biletleri parayla satılan konser için 27 Ekim'de Melbourne Resital Merkezi'nin Potter salonunda sahneye çıktı.
Bununla da kalmadı. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96'ncı yıldönümünde Sidney Başkonsolosluğu'nda verilen resepsiyonda da Avustralya'daki Uluslararası Maarif Okulları Gelibolu kampusu öğrencileriyle birlikte İstiklal Marşı'nı icra eden Mert Hakan, daha sonra piyanonun başına geçerek, Glinka ve Rachmaninov'un eserlerinden oluşan küçük bir resital verdi.

Sidney Başkonsolosu Melih Karalar, Ron Hoenig - Heffron Bölgesi İsçi Partisi Milletvekili Lynda Voltz Meclis Başkanı Johnathan O'Dea, David Elliott konser sonrası Mert Hakan Şeker'i kutladılar.
Yarışmalarda derece almasının yanı sıra daha 13 yaşında ABD, İtalya, Rusya ve en son Bursa'dan 15 bin kilometre uzaklıkta Avustralya'da konser verme başarısı gösteren Mert Hakan'ı kutluyoruz.
Daha nice başarılara harika çocuk. Yolun açık olsun.

MAKEDONYA ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI ARTIK BİR TÜRK

Haberi Osmangazi Belediyesi Özel Kalem ve Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi Müdürü Orhan Mollasalih'in sosyal medya paylaşımından okudum.

Üsküplü olan ve Belgrad Hukuk Fakültesi'nde eğitim gören Salih Murat, Kuzey Makedonya Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na seçilmiş. Bu gelişme nüfusunun büyük çoğunluğunu Makedon ve Arnavutların oluşturduğu ülke tarihinde bir ilk.
Mollasalih'in verdiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da yakından tanıdığı bir isim olan Salih Murat'ın Refah Partisi döneminden beri Milli Görüş camiasıyla yakın ilişkileri bulunuyor. Avukat olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın da yakın arkadaşı olan Salih Murat, geçtiğimiz aylarda Dündar ile birlikte Özbekistan gezisine katılmıştı.

İŞİN SIRRI KOOPERATİFTE

Milli Savunma Komisyonu Başkanvekilliği görevinin yanı sıra TBMM Tıbbi ve Aromatik Bitkileri Araştırma Komisyonu üyesi olan AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen geçtiğimiz günlerde Hatay, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa'ya komisyon üyeleriyle birlikte inceleme gezisi yapmıştı. Gezi ve Özen'in izlenimlerini aktardığım yazıyı okuyan Bursa Büyükşehir eski Başkanı Erdem Saker aradı.
Komisyon,500 milyon dolar olan tıbbi ve aromatik bitki ihracatının 5 milyar dolara çıkarılması için neler yapılması gerektiğini araştırıyor. Saker'e göre, üretim ve ihracatı artırmanın yolu bu tür üretim yapan köylülerin kooperatifleşmesinden geçiyor. Birebir aynı olmasa da buna örnek olarak Gürsu Ağaköy'ün kooperatifleşme sayesinde elde ettikleri başarıyı gösteren Saker, Bursa ve ilçelerinde tıbbi ve aromatik bitki üretimi yapan köylülerin kooperatifleşmesiyle üretimin artacağına işaret etti.
Hollanda'nın bugün 93 milyar Euro'ya ulaşan tarım ihracatı mucizesinin temelinde de kooperatifleşmenin yer aldığını vurgulayan Saker, aynı önerisini daha önce siyah incir üreticilerinin pazarlama sıkıntısı yaşadığı günlerde de yapmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.