Hava Durumu

Bursalı üye önerdi, TÜRSAB ilk kez turizm kongresi yaptı

Yazının Giriş Tarihi: 23.11.2021 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.11.2021 08:14

Koronavirüs pandemisinin en çok etkilediği sektörlerden biri olan turizm, yeni normalle birlikte nefes alarak gelecek vizyonunu belirlemek için kolları sıvadı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) yönetim kurulunda sayman üye olarak Bursa'yı temsil eden Hasan Eker, özellikle kongre turizmi konusunda Türkiye'nin önde gelen isimlerinden biri. Geçtiğimiz aylarda TÜRSAB Yönetim Kurulu toplantısında, turizm kongresi düzenlemeyi öneren Eker'in fikri, başta Başkan Firuz Bağlıkaya olmak üzere yönetim kurulundan onay aldı.

Böylece TÜRSAB tarihinde ilk kez turizm kongresi düzenlemiş oldu. 19-21 Kasım'da Antalya Belek'te düzenlenen kongreye bine yakın TÜRSAB üyesi katıldı.

'İletişim-Eğitim-Dayanışma' sloganıyla bu yıl ilki düzenlenen kongrede üç günde 30 oturum gerçekleştirildi. Kongrede seyahat endüstrisinde yaşanan değişim ve dönüşümü analiz etmek amacıyla; otel-acenta ilişkileri, hukuk ve mevzuat, yeni iş modelleri, sigortacılık, stres ve kriz yönetimi, yeni nesil turizm trendleri, dijitalleşme, havacılık, ekonomi ve sürdürülebilirlik gibi sektör için önem taşıyan çeşitli konular ele alındı.

Toplantıyı değerlendiren ve aynı zamanda kongre koordinatörü olan Hasan Eker, yıllardan beri birçok kuruluşun kongre organizasyonunu gerçekleştirdiklerini belirterek, 'TÜRSAB'ın bir kongresinin olması yıllardır istediğim bir konuydu. Sponsorlarımızın desteğiyle TÜRSAB'a yük olmadan gerçekleştirdik' dedi.

Kongrede eğitimlerin yanı sıra üyelerin birbirleriyle tanışma fırsatı bulduğunu da ifade eden Eker, Ağrı'dakiyle İzmir'de çalışan acentaların tanıştığını ayrıca stant alanında tedarikçilerle iletişimin geliştirildiğini söyledi.

Kongrede en önemli gelişmelerden biri ise açılış günü erken rezervasyon kampanyasının başlatılması oldu. Kampanyanın 'Erken değil tam zamanı' sloganıyla başlatıldığını ifade eden Eker, şöyle devam etti:

'Tüketicimiz bu tarihlerde rezervasyon yaparsa gelecek yıl için uygun fiyat ve istedikleri yerlerde otel bulmalarının yanı sıra seyahat acentalarına büyük bir güç sağlamış olurlar'

Turizm bölgelerinde faaliyet gösteren otellere de iç pazara önem verilmesi çağrısı yaptıklarını hatırlatan Eker, 'Oteller şu anda yüzde 70 dış pazara göre faaliyet gösteriyorlar. Ancak herhangi bir kriz anında onların imdadına yetişen ise iç pazar oluyor. İç pazar aslında turizmin sigortası. O yüzden iç Pazar için daha fazla oda ayırmaları çağrısı yapıyoruz' mesajını verdi.

Hasan Eker, turizm konusunda hükümetten beklentilerinin ise sektöre yönelik yatırımların artırılması, ulaşım entegrasyonunun sağlanması ve turizm fonu oluşturulması olduğunu sözlerine ekledi.

ALİ BABACAN, BU KEZ İL KONGRESİ İÇİN BURSA'YA GELİYOR

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Bursa'yı en çok ziyaret eden siyasi parti liderlerinden biri. Daha önce Bursa il başkanlığı binası açılışı, İnegöl ve Osmangazi kongreleri için gelen Babacan, 4 Aralık Cumartesi günü bu kez il kongresi için Bursa'da olacak.

İl kongresi hazırlıklarını sürdüren DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz, 15 Ağustos 2020'den beri Ali Babacan tarafından görev verildikten sonra Bursa'da güzel bir hayali gerçekleştirdiklerini belirterek, ' Bu hayal; daha yaşanabilir, daha müreffeh ve her yönüyle gelecek vadeden bir Bursa hayali. İlkelerimiz doğrultusunda gencinden kadınına, işçisinden emeklisine kadar oluşmuş tüm teşkilatlarımız ve gönüllülerimizle birlikte 15 aydır bu yolda emek harcıyor, şehrimizin her köşesinde sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmayana kadar çalışıyoruz. Bundan sonra da gidilecek daha çok yolumuz, görecek daha çok başarımız var' dedi.

4 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek kongrenin büyük bir atılımın ilk adımı olacağını ifade eden Özgöz, Bursalıları Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu'ndaki kongreye davet etti.

Özgöz'ün yanı sıra DEVA Partisi'nde daha önce Erman Kızılyel aday olduğunu açıklamıştı.

ZEYNİLER KÜLTÜR KÖYÜ OLSUN...

Uludağ'ın eteklerindeki Zeyniler Köyü, Reşat Nuri Güntekin'in 'Çalıkuşu' romanıyla Türk edebiyatında ölümsüz bir yer edindi. Roman daha sonra televizyon dizisi ve sinema filmi olarak çekilince popüler hale geldi.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün de en çok sevdiği romanlardan biri olan Çalıkuşu'nda Feride öğretmenin görev yaptığı Zeyniler'in kültür köyü olarak düzenlenmesi önerildi.

İki dönem Osmangazi Belediye Meclisi üyeliği görevinde bulunan ve daha sonra Bursa sorunlarına duyarlılığı dolayısıyla 'kent müfettişi' gibi çalışan Cemil Aydın tarafından yapılan öneride, kültür köyü olarak düzenlenmesi halinde Zeyniler'in edebiyat ve sanat dünyasına yeni bir nefes getireceği gibi Bursa turizmine de katkı sağlayacağı vurgulandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.