Hava Durumu

Bursalılar dikkat; sistem kırmızı alarm veriyor!

Yazının Giriş Tarihi: 26.11.2020 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.11.2020 08:02

Koranavirüs salgınında, bahar aylarından daha kötü günler yaşıyoruz. Sosyal medya, ölüm ve hastalık haberleriyle dolu.

Bir yanda yaşamını yitirenler, diğer yanda hastanede tedavi gören ağır hasta arkadaşlarımız var. Hastalıktan kurtulanların haberleri ise bir nebze olsun içimizi ferahlatıyor.

Salgının eylül sonu başından itibaren pik yaptı. Dün haber ajansları da Hayat Ever Sığar uygulamasındaki risk haritasını önceki üç aylık döneme göre karşılaştırarak haberini yapmışlar. Yeşil Bursa, kendisine yakışmayan kırmızıya dönmüş. Hastanelerin yoğun bakım servislerindeki doluluk oranı da yüzde 80'i aşmış...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, önceki akşam yaptığı açıklamada Bursa ile birlikte Kocaeli ve Gaziantep'teki belirgin artışa dikkat çekerek, 'Bu illerimizde daha gayretli, daha titiz bir çalışma gerekiyor. Desteğinizin önemi artmış durumda. Mücadelemize desteğinizle güç verin' çağrısını yapmıştı.

Pandeminin başladığı günden beri tedbirler konusunda çok hassas davranan ve kamu ile birlikte özel sektörün de ortak mücadelede yer almasını sağlayan Bursa Valisi Yakup Canbolat'a kentteki son durumu sorduk.

'Riskli bir bölgedeyiz. Sayılar sadece bizde değil Türkiye'nin her tarafından artıyor' sözleriyle konuşmasına başlayan Canbolat, iki önemli konuya dikkat çekti:

'Birincisi insanların olabildiğince az hastalanmasını sağlamak, ikincisi sağlık sisteminin çökmemesi ve kendisini idare edebilmesi. Derdimiz o'

Bu noktada kamu kadar vatandaşlara da büyük görevler düştüğünü vurgulayan Canbolat, maske, mesafe ve temizlik olarak adlandırılan üç altın kurala uyulması çağrısı yaptı.

Hastanelerdeki doluluk oranları ve hasta sayısının arttığının bir gerçek olduğunu ifade eden Canbolat, 'Bursa'ya özel bir tedbir var mı?' sorumuzu ise şöyle yanıtladı:

'Filasyon ekip sayısını 750'ye çıkarttık. Bir bölümü gündüz bir bölümü gece çalışıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarının şoför ve araç imkanlarını seferber ettik. Önceki gün itibarıyla okullar tatil olunca buralarda görev yapan müdür yardımcısı ve memurlardan ilçe sağlık müdürlüklerine takviye yaptık. Böylece sağlık personelinin alanda görev yapma imkanı arttı. Seferberlik halindeyiz. Yoğun bakım yatak sayılarını arttırdık'

VALİ CANBOLAT: 'MÜCADELEYE KATKI BEKLİYORUZ'

Bursalılara da seslenen Vali Canbolat, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca önceki günkü açıklamasında Bursa'ya dikkat çekti. Ben de Bursalı hemşerilerimden daha dikkatli olmalarını bekliyorum. Çünkü onlar olmadan biz bu mücadeleyi kazanamayız. Sadece sağlık sektörü veya yapılan denetimlerle bu işler olmaz. Hemşerilerimizin kendi sağlıkları ve çevresindeki insanların sağlıklarını düşünmelerini ve mücadeleye katkı sunmalarını bekliyoruz' dedi.

Ardından sözlerini şöyle tamamladı:

'Çünkü istediğimiz kadar yatak sayımız olsun. Bunun da bunun da belli bir limiti var. Yatak sayılarını ve yoğun bakım sayılarını arttırmaya çalışıyoruz ama hasta sayısı artarsa epeyce sıkıntılı hale gelip sistemi zora sokar. Biz o noktaya ramak kaldı diyelim artık'

ÇAVUŞOĞLU VE ÖZEN İYİLEŞTİ, TABAN'IN TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Koronavirüs salgını, toplumun tüm kesimlerini etkiliyor.

Geçtiğimiz günlerde testi pozitif çıkan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ile Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili Refik Özen, bu hafta tedavi gördükleri Ankara Şehir Hastanesi'nden taburcu edildiler.

Dün de İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, testinin pozitif çıktığını duyurarak, genel sağlık durumunun iyi olduğunu ve tedavi sürecinin evden geçireceğini açıkladı. Gemlik Belediyesi'nde de Başkan Yardımcısı Bayram Demir'in korona virüs testi pozitif çıktı.

Şöyle bir geriye doğru baktığımızda, milletvekillerinden Çavuşoğlu ve Özen'in yanı sıra AK Parti Milletvekilleri Vildan Yılmaz Gürel ve Osman Mesten, CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan koranavirüs tedavisi gördü.

Yerel yöneticilerden ise Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz, Keles Başkanı Mehmet Keskin, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın hastalıkla mücadele etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.