Hava Durumu

Bursaspor forması giydi, ağaç kesimini protesto etti

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2018 08:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2018 08:36

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, dün TBMM'de haftalık basın toplantısına yeşil-beyaz Bursaspor formasıyla çıktı.
Emekli büyükelçi ve 43 yıllık dışişleri mesaisinin ardından politikaya memleketi Bursa'dan atılan Erozan'ın ailesi de sporla ilgili. 1950'de Demokrat Parti'den Bursa Milletvekili seçilen baba Ağah Erozan, Fenerbahçe başkanlığı yapmış bir siyasetçi.
Konuşmasına Bursa Milletvekili ve Bursasporlu olmaktan gurur duyduğunu söyleyerek başlayan Erozan, formadaki beyaz rengin saflığı ve temizliği, yeşilin ise bir zamanlar Bursa'nın yeşil olduğunu anımsattığını vurguladı. Bugün artık Bursa'da yeşilden eser kalmadığını ve Yeşil Bursa'nın beton Bursa'ya döndüğünü savunan Erozan, ittifak görüşmelerinden Astana'ya kadar uzanan siyaset ve dış politikayla ilgili değerlendirmelerinin ardından formayla çıkma nedenini toplantının sonunda anlattı.
Geçen yıl çıkan bir torba yasadaki hükümlere dayanılarak Yenişehir'in Alaylı Mahallesi'nde 1053, Ebeköy Mahallesi'nde de bin 707 yaşayan çam ağacının kesildiğini bildiren Erozan, ağaçların canlı ve yemyeşil olduğunu formasındaki renk üzerinden gösterdi.
'Ne yapıyorsunuz' diye sorulduğunda , 'Yenisini dikeceğiz' yanıtı aldıklarını söyleyen Erozan, ' Çam ağacı kaç yılda o hale geliyor. Benim çocuklarım değil torunlarım da göremez onu' sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Erozan, ağaçların satıldığı fiyatları da açıklayarak, 'Alaylı Mahallesi'ndeki 1053 ağaç 49 bin 700 liraya satılmış. İhaleye ben girsem daha fazla verirdim. Tanesi 29 lira 15 kuruşa geliyor. Yeşil ağaçtan bahsediyorum. Keresteden değil. Üstelik 12 ay taksitle. Yani ayda 2 lira 42 kuruşa canlı çam. Bunu şiddetle kınıyorum' sözleriyle basın toplantısını sonlandırdı.

Sönmez-Koç'un 25'inci yıl gururu

Son aylardaki ekonomik gelişmeler en çok otomotiv sektörünü etkiledi. Satışların durma noktasına gelmesi üzerine hükümet, vergi kolaylıkları getirerek, sıkıntının aşılması için tedbirler aldı. Geçici olarak sıkıntıları aşan sektörün 2019 yılından beklentileri ise aynı karamsar tablonun devam edeceği yönünde.
Sıkıntılı günler geçiren otomotiv sektöründe hizmet veren Sönmez-Koç Oto, 25'inci yılını tamamladı. Firma geçen çeyrek asırda 30 bin araç satışı gerçekleştirirken 400 bin araca da hizmet verilmiş.
Altınceylan tesislerinde çalışanlarıyla birlikte 25'inci yıl gururunu yaşayan Sönmez-Koç Oto Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Çağalıkoç, Fransa'da yapılan bir araştırmaya göre şirketlerin ortalama ömrünün 25 yıl olduğuna dikkat çekerek, şirket olarak bu süreyi aştıklarını söyledi.
Çağalıkoç, sektördeki durumu rakamlarla değerlendirdi. Sene başında 850-900 bin olan satış tahminlerinin 450 bin de kalacağına dikkat çekti. Kendi şirketlerinde de ekim-kasım aylarında 400'ü aşan araç satışı bu yıl aynı dönemde 10'da kalmış. Hükümetin aldığı tedbirlerle satışlar artmış. Beklentisi ise hükümetin sektörle ilgili tedbirlerinin 2019'da devam etmesi yönünde. Teşvik uygulamalarıyla bayi kârları artmıyor. En önemli konu ise vergilerin yanı sıra faiz oranlarının yükselmesi. Daha önce 0.75 veya 0.90 oranındaki faizle araç kredisi alınırken bunun yüzde 3'e çıkması insanları zorlamaya başlamış.
Çalışanlarına, Antalya'daki toplantı nedeniyle geceye katılamayan Sönmez-Koç Oto Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez'in kutlama mesajını da ileten Çağalıkoç, büyüme ve yatırım müjdesi de verdi. Çağalıkoç'un verdiği bilgiye göre, önümüzdeki yıl Bursa'daki Ford bayi sayısı beşten ikiye düşecek. Bunlardan biri de Sönmez-Koç olacak ve şirket yenilenme için 3 milyon liralık yatırım gerçekleştirecek.

Mudanya, neden Monte Carlo olmasın?

Sağlık alanındaki hizmetlerinin ardından politikaya atılan Dr. Murat Ünal, 32 aylık AK Parti Mudanya İlçe Başkanlığı'nın ardından belediye başkan aday adaylığı için bu görevinden istifa etti. Baia Hotel'de yapılan Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan Dr. Ünal, mevcut başkan Hayri Türkyılmaz'ın başkanlığı döneminde Mudanya'nın 5 yılının heba edildiğini savundu. Türkyılmaz'ın seçim döneminde söz verdiği projelerin fotoğraflarını göstererek eleştiren Dr. Ünal, Mudanya'daki seçimi kazanacaklarını öne sürdü.
Dr. Ünal, anketlerle ilgili bir soru üzerine, CHP ile aralarında 3-4 puan fark kaldığını bildirerek, 'Ancak anketteki şu unsur önemli. Yüzde 22'lik seçmen kitlesi adaya göre oy vereceğini, yüzde 5 ise kararsız olduğunu beyan ediyor. Yüzde 27'ye ulaşan bu seçmenlerin vereceği karar seçimi doğrudan etkileyecek' dedi.
Dr. Ünal, toplantıda Mudanya ile ilgili projelerini de açıkladı. Mudanya'nın önü deniz, arkası zeytin koruma alanı olan bir sahil bandına sıkıştığını ifade eden Dr. Ünal, 'Mudanya bu yönüyle Monaco, Monte Carlo gibi kentlere benziyor. Bu kentlerde hem ulaşım hem de yerleşim konusunda sorunlar çözülmüş. Mudanya'da neden bunlar yapılmasın' dedi.
Öncelikle parsel bazında değil mahalle bazında uygulanacak bir kentsel dönüşümle yapı stokunun depreme karşı yenileneceğini kaydeden Ünal, ulaşım sorunu için de güney yolu projesinin hayata geçirileceğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.