Hava Durumu

BUSİAD yönetiminin ilk kararı isim değişikliği

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2018 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2018 07:53

Yıl, 1978. Türkiye'nin zor yılları. Bursa sanayicileri arasında, birçok ilde olduğu gibi BTSO'nun sanayi ve ticaret odalarına bölünmesiyle daha etkin görev yapacağı tartışılıyordu. Sonunda oda ayrılmadı ama TÜSİAD örnek alınarak gönüllük esasına dayalı bağımsız bir dernek çatısı altında toplanmasına karar verildi.
Böylece Anadolu'nun ilk SİAD'ı olan Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) kuruldu. Bugün Bursa'da 100'e yakın SİAD var ama BUSİAD'ın yeri başka...
40'ıncı yılını kutlayan ve geçtiğimiz günlerde genel kurulunu yapan BUSİAD'ın yeni yönetimi Ergün Hadi Türkay başkanlığında oluştu.
Başkan Yardımcısı Buğra Küçükkayalar, Yönetim Kurulu üyeleri Gonca Yerliyurt, Osman Nemli ve Genel Koordinatör Basri Tüfekçioğlu ile Sönmez Medya'yı ziyaret eden Türkay, yeni dönem çalışmalarını anlattı.
BUSİAD, aslında bir STK olsa da ekonomide oldukça etkin bir güce sahip. Çeşitli sektörlerden gelen 270 üyesinin işyerlerinde 110 bin kişi istihdam ediliyor. Bu işletmelerin yıllık ihracatı ise 21 milyar dolar.
TÜSİAD, geçen ocak ayında ismindeki 'işadamları' ibaresini 'iş insanları' olarak değiştirmişti. Tıpkı kuruluşu gibi BUSİAD da Anadolu'da bu işin öncüsü oldu. Başkan Türkay, isim değişikliğinin kendilerinin de gündeminde olduğunun altını çizerek, yönetimin ilk toplantısında bu konunun ele alındığını ve isim değişikliği kararı alındığını söyledi.
Sıra şimdi yönetimin aldığı bu kararın genel kurulda onaylan- masında...

Eğitim, dijitalleşme ve iş dünyası projeleri

BUSİAD Başkanı Türkay, derneğin amacının iş dünyasının sorunlarının çözümüne destek olmak ve geleceğe yönelik projeler geliştirmek olduğunun altını önemle çizdi.
Dernek bu amaca yönelik geçtiğimiz dönemlerde de önemli projeler yürütmüştü. 2012'de yürütülen Lojistik Köy Projesi hayata geçti bile.


Savunma sanayi konusundaki çalışmadan da önemli sonuçlar elde edildi. Bursa'da faaliyet gösteren 24 firma bu alanda 12 projeye imza attı.
Türkay'ın verdiği bilgiye göre, halen işçi-işveren arasındaki sorunların çözümü, eğitim ve dijitalleşme konularında proje yürütülüyor. İş dünyasıyla ilgili proje bir buçuk yıldan beri yürütülüyor. Önümüzdeki günlerde tamamlanacak ve hükümete sunulacak.

Fetih Müzesi gün sayıyor

Bir zamanlar çöküntü bölgesi olan Kamberler Parkı'nda, Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan ve bana göre Bursa'nın son yıllardaki prestij yapılarından biri olacak Panorama 1326 Fetih Müzesi'nde inşaat tamamlandı. Halen içindeki sanat yapıları devam ediyor. Gökyüzü ve fethin anlatıldığı pano ve tabloların yerleştirilmesine başlandı.
İçinde şelale ve botanik park yer alacak müze, nisan ayında Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri'nde hizmete açılacak.


Osmangazi Belediye Meclisi'nin MHP'li Üyesi ve Grup Sözcüsü Cemil Aydın, Osman Gazi'yi Anma etkinliklerinin devlet töreni kapsamına alınmasını sık sık gündeme getiriyordu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a konuyla ilgili bir gelişme olup olmadığını sorduk.
Dündar, bu yıl müzenin açılışıyla anma etkinliklerinin daha anlamlı hale geleceğini belirterek, "Konuyu ilgili makamlara iletiyoruz. Açılışa Cumhurbaşkanımızı da davet edeceğiz. Ancak , Türkiye'nin dört bir yanından yoğun talep olduğu için kesin bir şey söylemek mümkün değil' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.