Hava Durumu

Büyükşehir, stratejik planı Bursalılara soruyor

Yazının Giriş Tarihi: 08.08.2019 08:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.08.2019 08:56

Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na meclis oylamasıyla seçildiği gün 'Bursa'yı ortak akılla birlikte yöneteceğiz' mesajını vermişti.
'Ortak akıl ve birlikte yönetim' vurgusunu 31 Mart seçim kampanyasında kullanan Aktaş, kentsel dönüşüm düğümünü çözmek, kaçak yapıyla mücadele ve ulaşım ile ilgili konularda akademik odalar ve sivil toplum kuruluşlarıyla sık sık bir araya geldi. Meclisten çıkan kararlarda bu öneriler dikkate alındı.
Bunun yanı sıra ileriye dönük planlama için hazırlanan Bursa Tasavvuru için 14 bin Bursalının görüşüne başvuruldu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 2020-2024 Stratejik Planı hazırlıkları için kolları sıvayan Aktaş, ilk adımı 31 Temmuz'da Bursa'nın 17 ilçesindeki 1058 mahalle muhtarlarıyla yapılan toplantıyla attı. Bu toplantıda, demokrasinin uç beyleri olarak değerlendirdiği muhtarlardan mahallelerindeki eksik ve aksaklıklara dair anket doldurmalarını istedi. Bayramdan sonra da 17 ilçenin tamamında 3 ay süreyle yatırım ve hizmet taraması yapılacağı mesajını verdi.
Şimdi sıra Bursalılara geldi. Çalışmayı yürüten Bursa Büyükşehir Belediyesi Strateji Şubesi hazırladığı anketin duyurusunu internet üzerinden yaptı.

'Sen de Katıl Birlikte Planlayalım' başlığıyla duyurulan ve Büyükşehir Belediyesi'nin 2020-2024 Stratejik Planı Paydaş Analizi kapsamında yapılan anket vatandaşların memnuniyet ve beklentilerini ölçmek amacıyla hazırlandı.
Ulaşım, İmar ve Şehircilik, Altyapı Hizmetleri, Yeşil Alan ve Çevre, Kültür ve Sanat, Şehir ve Toplum Düzeni, Belediye Temel Değerleri ana başlıklarının yer aldığı ankette vatandaşlardan hizmetlerin değerlendirilmesi istenerek, ana başlık altındaki konularda hangi alana öncelik verilmesi gerektiği soruluyor. Katılımcılığı özendiren bu çalışmanın diğer güzel bir tarafı ise her katılımcı adına bir fidan dikilecek olması.
www.bursa.bel.tr/vatandasanket/ internet adresinden ulaşılabilecek anket 19 Ağustos'a kadar devam edecek. Ardından ay sonunda veya eylül ayının ilk haftasında sivil toplum örgütlerinin katılacağı Stratejik Plan Çalıştayı düzenlenecek. Bu çalıştayda, hem muhtar hem de vatandaş anketleri masaya yatırılarak, stratejik planda hangi yatırım ve hizmetlere öncelik verileceği değerlendirilecek.
Günümüzde artık yöneticilerin 'ben yaptım oldu' mantığıyla çalışma dönemi sona erdi. Bursa geçmişte bunun acılarını çok çekti. Umarız, yeni dönemde bu tür çalışmalara katılan muhtardan sivil toplum kuruluşu temsilcilerine vatandaşlardan iş dünyasına kadar tüm kesimlerin görüşleriyle şekillenecek projeler hayata geçirilir.

DR. ESGİN, BALIKÇILARI DİNLEDİ

Karacabey ve Mustafakemalpaşa AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin'in seçim bölgesi. Meclis çalışmalarından fırsat bulduğu zamanlarda mahalle mahalle dolaşarak sorunları dinleyip, çözüm bulmaya çalışıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti nedeniyle yoğun bir hafta geçiren Dr. Esgin, soluğu yine Karacabey'de aldı. Yeniköy, Bayramdere ve Kurşunlu mahallelerini ziyaret eden Dr. Esgin, su ürünleri kooperatifleriyle görüşerek sorunlarını dinledi. Bölgenin balıkçılık merkezi olan ve 50'si bölgeden olmak üzere İstanbul, Bandırma ve Gemlik'ten gelen 300'e yakın teknenin bulunduğu mahallelerin en büyük ihtiyacı balıkçı barınağı. 2015 yılında dönemin AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı'nın girişimleriyle Bayramdere'de 96 metrelik beton çalışması yapılmış.
Dr. Esgin, Yeniköy ve Bayramdere limanının imar sorunlarının çözülmesi için Ankara'da görüşmeler yapacağını, Kurşunlu'daki barınağın da kapasitesinin artırılması için tüm süreçlerin tamamlandığını ve önümüzdeki yılın yatırım programına alınması sözünü verdi.

TÜRKYILMAZ'A MEYDAN PROJESİNİ ANLATTI

Mudanya'nın CHP'li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Alinur Aktaş ve Oktay Yılmaz'ın ardından Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı makamında ziyaret ederek, kutladı.
Aynı zamanda Bursa Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini de yürüten Dündar, burada Türkyılmaz'la birlikte çalışıyor.
Dündar, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Mete Akyolcular ile birlikte ziyarete gelen Türkyılmaz'a Osman Gazi heykeli armağan etti. Ardından önümüzdeki günlerde inşaatına başlanacak Osmangazi Meydanı projesini maket üzerinden anlattı.
Görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşan Türkyılmaz da,'Bursa'nın tüm ilçelerinde hep birlikte dayanışma içerisinde güzel işler yapmaya devam edeceğiz' mesajını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.