Hava Durumu

'Çalan 10 telefondan 9'u iş talebi için'

Yazının Giriş Tarihi: 07.01.2020 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.01.2020 08:13

Türkiye'nin en önemli sorunu işsizlik ve geçim sıkıntısı. Bunun toplumu yaralayan sonuçları maalesef üzücü olaylarla karşımıza çıkıyor. Genç bir kızın intihara sürüklenmesi bunun en acı örneklerinden biri.

AS TV'de yayınlanan Yerel Yönetimler programının konuğu olan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın'la 2019 yılını değerlendirerek, 2020'ye bakışını ele aldık.

Aydın'a göre, 2019 ardında iyi bir tablo bırakmadan geçti. Ekonomik kriz dar gelirliler açısından daha da derinleşirken, işsizlik hızla arttı, kadın cinayetleri, insan ve hayvan hakları konusunda pek parlak bir yıl yaşamadık.

Bütçe görüşmelerinden örnek veren Aydın'a göre, bir trilyon 95 milyonluk bütçede yer alan 140 milyara yakın faiz ödemesi bu yükü daha da artıracak. Bütçenin vergi artışları ve zamlardan oluşması 2020 için de umut verici değil.

İşsizlik sorununun kendilerine yansımasını telefon örneği ile anlatan Aydın, 'Günde 10 defa telefonumuz çalıyorsa bunun 9'u iş için arıyor' dedi.

Yerli otomobil fabrikasının Gemlik'in tercih edilmesini destekleyen Aydın, değerlendirmesini de istihdam açısından yaptı:

'Yatırım olsun istiyoruz ve destekliyoruz. Çünkü hem iş hem üretim hem istihdam anlamında olumlu netice sağlar. Gemlik'te olsun sıkıntı yok. Göç anlamında başka bir yoğunluk getireceği düşünülüyor ama yine de bu bir imkan yaratırsa iyi bir şey'

Ankara'daki siyasi kulislerde en çok konuşulanlardan biri bu yıl referandum, önümüzdeki yıl da seçim yapılması. Politikaya atıldığı 2015 yılından beri 10 seçim deneyimi yaşayan Aydın'a bu konudaki düşüncesi ve beklentisini de sorduk.

Aydın'a göre, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yürümüyor. İttifaklar CHP'ye yaradı. İktidar umduğunu bulamadığı gibi küçük ortağın isteklerine bağlı kaldı. Yüzde 50 artı biri bulmak da artık kolay değil. İktidar milletvekilleri de kendi yönetimleriyle yaptıkları toplantılarda sık sık bunu dile getiriyorlar. İktidar milletvekilleri bakanlara ulaşamıyor.

Aydın, parlamenter sisteme geçiş, partisiz cumhurbaşkanı, 12 Eylül darbe anayasasının aksayan ve özgürlükleri kısıtlayan maddelerinin değiştirilmesi, gensoru, güvenoyu gibi maddeleri içeren değişiklikler gelirse referanduma gitmeden CHP'nin kabul edeceğini söyledi.

Aydın'ın beklentisi ise 2020'de Anayasa değişikliği ya da referandum, 2021'de de seçim...

FIRAT'TAN İLK MESAJ: UYUM İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ

CHP'nin Nilüfer'de kıyasıya rekabetin yaşandığı seçimlerde ipi göğüsleyen Fırat Yılmaz oldu. Yılmaz, 407 üyeden 181'inin oyunu alırken, mevcut başkan Özer Anaç 147, Erman Aydıngün ise 79 oyda kaldı.

Yılmaz'ın ilçe başkanı seçilmesiyle yakın siyasi tarihimizde, merhum Yılmaz Akkılıç'tan sonra CHP'de yöneticilik yapan ikinci gazeteci oldu.

Kampanya döneminden beri rekabet kadar dostluğun da yaşandığı süreçte kongre günü de üç adayın kol kola salona girmesi bu mesajı pekiştirdi.

Kongrede seçimin çarşaf liste olmasını istediklerini, ancak genel kurulun oyuyla blok listeyi tercih ettiğini kaydeden Fırat Yılmaz'a bundan sonraki süreci ve özellikle Nilüfer Belediyesi ile ilişkileri sorduk. Tüzüğün ilçe başkanına verdiği sorumlulukların farkında olduklarını ifade eden Yılmaz, 'Grup başkanı olarak pozitif katkımızı sunacağım. Üst düzey uyum içinde çalışacağız' mesajını verdi.

BURSA, AVRUPALI YAŞLI TURİSTLERE GÖZ DİKTİ

Bursa turizminin geliştirilmesi için Arap, Güney Kore ve Malezya pazarları ile ilgili çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Güney Kore ile başlatılan işbirliğinin kültür turizmi konusunda Bursa'ya yansımalarını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu, geçen yıl Güney Kore ile ilişkilerin geliştirilmesinin yanı sıra yabancı ülkelerin Ankara'daki büyükelçilerini Bursa'da ağırlayarak, önemli bir adım atmıştı.

Saraçoğlu, Avrupa'dan özellikle üçüncü yaş turistlerini Bursa ve Yalova'ya getirmek için çalışma başlattıklarını açıkladı. Bu amaçla 17 Ocak'ta Almanya'nın Stuttgart kentinde Türkiye Başkonsolosluğu desteğiyle bir dizi etkinlik düzenlenecek. THY'nin Avrupa ve ABD kıta başkanlarının da katılacağı etkinliklerde, Alman tur operatörleri ve seyahat acentalarından oluşan 100 kişilik gruba Bursa ve Yalova'nın tanıtımı yapılacak. Türk yemekleri ikram edilecek. Aynı etkinlikler daha sonra Fransa ve Belçika'da devam edecek. Bahar aylarında da Avrupa Birliği büyükelçileri Bursa ve Yalova'ya davet edilerek, turizm zenginlikleri tanıtılacak.

Türkiye'ye en çok turisti Avrupa kıtasının gönderdiğini, ancak bunun büyük bölümünün yaz sezonunda gerçekleştirildiğini hatırlatan Saraçoğlu, hedeflerinin kültür ve üçüncü yaş turizmiyle bunu 4 mevsime yaymak olduğunu vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.