Hava Durumu

Çavuşoğlu 14 ilçeyi dolaştı, vatandaşın nabzını tuttu: Sorunların çözüm adresi yine AK Parti...

Yazının Giriş Tarihi: 28.09.2021 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.09.2021 07:53

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine TBMM'nin tatile girmesiyle birlikte AK Parti'li milletvekilleri sahaya indi. Birçoğu tatil bile yapmadan seçmenle buluşarak sorunları dinledi. Seçim kampanyası düzenleniyormuş havasında gerçekleştirilen ziyaretlerde, çözüm için yerel yönetimler veya Ankara'daki bürokrasi ile temas kuruldu. Nokta atışı için kimi zaman bakanlar ziyaret edildi.

Son kabinede Başbakan Yardımcılığı görevi yapan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Kurulu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da 2 ayda, Mudanya, Keles ve Harmancık dışındaki 14 ilçeyi dolaştı. Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer gibi merkez ilçelerdeki ziyaretler ise kimi zaman iki kimi zaman da üç kez tekrarlandı.

BUTTİM'de tekstilciler, İznik, Mustafakemalpaşa ve Karacabey'de üreticiler, Nilüfer'de sanayiciler, Tuzpazarında esnaf ve alışveriş yapan vatandaşla, Gemlik'te zeytin üreticileri Yenişehir'de ayçiçeği üreticilerinin sorunlarını dinleyen bu arada tatil bile yapmaya fırsat bulamayan Çavuşoğlu'na ziyaretleri ve izlenimlerini sorduk.

O da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekillerine sahaya inme ve vatandaşla yüzyüze görüşme açıklamasını hatırlatarak, bu görüşmelerde sahanın nabzının tutulmasının yanı sıra, dert ve sorunlara çözüm bulmaya çalıştıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanların da bu sürede sahada olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, izlenimlerini şöyle anlattı:

'AK Parti'nin son 18-20 yıllık zaman dilimi içinde yapmış olduğu çalışmaların milletin taktirine mazhar olmuş durumda. Dolayısıyla milletimizin önümüzdeki süreçte de en büyük beklentisi talep ve beklentilerinin çözümün adresi olarak gördüğü yer yine Recep Tayyip Erdoğan ve AK parti tarafından karşılanacağı yönünde Çözümü yine Ak Parti'de görüyor'

'Milletin bu beklentilerini mutlaka karşılamamız gerekiyor' diyen Çavuşoğlu'na göre, sahada bir seçim havası yok. Vatandaş pandeminin etkilerinden kurtulmak ve rutine kavuşmak istiyor. Rutine kavuşunca da özgüvenine kavuşacak ve Türkiye kaldığı yerden devam edecek. Sahada bunun sinyalleri var. 2022'de bütün tesirler ortadan kalkar.

Çavuşoğlu, Karacabey, Gürsu, Mustafakemalpaşa ziyaretlerinde üreticilerle yaptığı görüşmelere de değinerek şunları söyledi:

'Üreticilerin bu yıl oluşan fiyatlar konusunda memnuniyetleri var. Mesela Karacabey'in Çavuş köyü kavun, karpuz üretim merkezi. Fiyatlar bu yıl yüzlerini güldürmüş. Geçen yıl domateste yaşanan sıkıntı bu yıl yok. Domates fiyatı 60 kuruşun altına inmedi. Gürsu'da armut ve şeftali, İznik'te nektarin iyi fiyattan satıldı. Çiftçilerin girdi fiyatlarıyla ilgili beklentileri var. Biz de bunları Sayın Cumhurbaşkanı ve Tarım Bakanlığımıza iletiyoruz'

Görüşmelerin bir başka yararının da anında çözüm için fırsat sunması olduğunu da vurgulayan Çavuşoğlu, 'Yenişehir'de ayçiçeği fiyatları konusunda Tarım Kredi Kooperatifleri ile görüştük. Mustafakemalpaşa ve Karacabey'den spor tesisleriyle ilgili beklentilerini Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ilettik' dedi.

Fiyatların yükselmesiyle üretici kazanırken diğer taraftan tüketicilerle ilgili dengeyi korumak gerektiğine dikkat çeken Çavuşoğlu şöyle devam etti:

'Önümüzdeki ay içinde hal yasası mecliste görüşülecek. Bu yasanın çıkmasının yanı sıra başka adımlar da atılacak. Esnaftaki ivmelenme piyasa hareket getirdi. Pandemi öncesi performansa dönmeye başladıklarını söylüyorlar. Tek beklentileri kapanma olmaması.'

'TÜM DÜNYADA GIDA FİYATLARI YÜZDE 36 ARTTI'

Aşılama ve fiyat artışlarıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Bütçe ve Strateji Başkanlığı'nın hazırladığı rapordan alıntı yaparak bilgi veren Çavuşoğlu şunları söyledi:

''Her çeyrek için hazırlanan rapora göre, dünyada aşılama oranı gelişmiş ülkelerde yüzde 40. Gelişmekte olan ülkelerde yüzde 15'in altında, geri ülkelerde ise yüzde bir civarında. Ülkemizde çift doz aşı yapma oranımız yüzde 70, tek toz yüzde 90'a ulaştı. 110 milyon doz aşı söz konusu. Türkiye'nin durumu iyi ama her halükarda aşılama ile ilgili çekince koyan vatandaşlarımız var. Onları da ikna etmemiz gerekiyor'

Aynı raporda dünyadaki gıda maddeleriyle ilgili tespitlerin de yer aldığını ifade eden Çavuşoğlu, 'Pandemi nedeniyle dünya genelinde gıda ve içeceklerde yüzde 36'lık bir artış söz konusu. Türkiye'de bunun aşağıya çekilmesi için bakanlıklar çalışma yapıyor. Dünyanın hangi ülkesinde yaşasanız bu artışla karşılaşacaktınız. Türkiye'ye özgü bir durum değil. Küresel anlamda yaşanan bir sıkıntıyı üretimi arttırarak çözeceğiz' dedi.

Çavuşoğlu'na yeni yasama yılında Bursa'yı yakından ilgilendiren Uludağ Alan Başkanlığı konusunu da sorduk. Yasa tasarısının Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda olduğunu ve tüm hazırlıkların tamamlandığını bildiren Çavuşoğlu, 'bakanlığın taslağı meclise göndermesini bekliyoruz' dedi.

40 YIL ARAYLA BENZER FOTOĞRAFI VERDİLER

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) kuruluşunun 10'uncu yılında Bursa'ya Minia Balkantürk Parkı'nı kazandırdı.

Geçtiğimiz hafta yurt dışından gelen konukların da katıldığı törenle açılan Balkanevi'nin önündeki bin 500 metrekarelik alanda yer alan parkın merkezinde Osmanlı ve Bursa ile özdeşleşen çınar ağacı bulunuyor. Ağacın etrafında ise 12 Balkan ülkesini temsil eden adalarda Osmanlı Türk eserlerinin küçültülmüş maketleri aslına uygun bir şekilde yer alıyor. Parkta bunların yanı sıra 90 kişilik açık hava gösteri alanını, altında hediyelik eşya alanını ve dinlenme bölümlerini de bulunuyor.

Minia Balkantürk Parkı'nın açılışı sırasında çekilen bir fotoğraf BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakir'i 41 yıl öncesine götürdü. Şakir, fotoğrafta törene katılan Bursa Valisi Yakup Canbolat'a eliyle yön gösteriyordu.

Bursa'da siyaset ve iş dünyasının yakından tanıdığı isimlerden biri olan Fatih Şakir'in babası Murat Şakir de, 1981 yılında Mesken'de 160 konutun temel atma töreninde adeta aynı pozu vermişti. O da dönemin Bursa Valisi merhum Zekai Gümüşdiş'e yön gösteriyordu.

Biri siyah beyaz olan iki fotoğrafı yan yana koyarak sosyal medya hesabından 'Baba-oğul' benzeriyle paylaşan Fatih Şakir, daha sonra aynı törenden çekilen başka siyah beyaz fotoğrafları da göndererek, tam bir Bursa nostaljisi yaşattı.

Almanya'daki gurbetçiler için yaptırılan 160 konut aynı zamanda Türkiye'de ilk kez toplu konut kredisi alınan proje özelliği de taşıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.