Hava Durumu

Çavuşoğlu'dan İskeçe müftüsünün evine yapılan çirkin saldırıya tepki

Yazının Giriş Tarihi: 01.12.2020 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.12.2020 08:02

Akdeniz'de gerginliğin yaşandığı günlerde de Yunanistan'daki Müslüman Türk azınlığa yönelik tacizler, artmıştı.

Yunanlı siyasetçilerin körüklediği ırkçı yaklaşımlar, geçen hafta sonu İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'nin evine yapılan saldırıya kadar uzandı.

Ahmet Mete, evinin bulunduğu apartmanın asansörünün aynasına yazılan ırkçı söylem ve küfürler içeren yazının fotoğrafını sosyal medyadan paylaşarak tepki gösterdi.

(X.A) imzalı, 'İyi Türk ölü Türktür' yazısının devamında ise 'hoca' ibaresi eklenerek, küfür cümleleri yer aldı.

Mete, paylaşımında, 'öncelikle Türklüğümüzü tasdik etmeleri takdire şayandır' sözleriyle ironi yaparak, şunları söyledi:

' Ancak azınlık rahattır, eşitlik vardır diyenlerin bu gibi saldırıları görmeleri lazımdır. Azınlığa saldıran siyasetçiler, basın bu durumlara hala üç maymunu mu oynayacaktır'

Ahmet Mete'nin mesajının fotoğrafını kendi sosyal medya hesabına ekleyerek, duruma tepki gösteren TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, 'Bu saldırgan çağdışı kafayı kınıyorum. Yunanistan makamlarının bu konuyla ilgili derhal işlem yapmasını bekliyoruz' dedi.

Çavuşoğlu, hem Batı Trakya kökenli olması hem de siyaset öncesi Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği başkanı olduğu için sorunları yakından bilen bir isim. Mesajı üzerine arayıp değerlendirmesini sorduk.

Saldırıyı soydaşlarımızı sindirmeye yönelik olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, bu zulme seyirci kalan Yunanistan yetkililerinin de maalesef ırkçı zehri himayeye eder pozisyonda olduklarına işaret etti.

Yunanistan'da ırkçı Altın Şafak Partisi'nin terör örgütü olarak ilan ediğini ve AB parlamentosunda Türk bayrağını yırtma saygısızlığını gösteren yöneticilerinin tutuklandığını hatırlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti.

'Yunanistan'da bir Türk düşmanlığı damarı var. Tepkilerini ortaya koyacakları yer olarak da maalesef şimdiye kadar vergisini, askerlik görevini ve sair hizmetleri hakkıyla yerine getiren Batı Trakya halkı var.

Yunanistan'ın vatandaşı olan bu halk, basın yoluyla, bazen siyasetçilerin eliyle sürekli düşmanlaştırılıyor. Dolayısıyla ırkçılar nefretlerini sadece bu toplum üzerinde kusuyorlar. Maalesef buna da Yunan yöneticiler çanak tutuyor'

'MİÇOTAKİS'TEN ÜMİTLİYDİK, TAM AKSİ OLDU'

Çavuşoğlu, sağcı bir partiden olmasına rağmen şimdiki başbakan Kiriakos Miçotakis'ten ümitli olduklarını ifade eden Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

' Niye ümitliydik? Genç dinamik kendisini bu ırkçı damarın soyutlamış, dünyaya entegre olmuş bir düşünce yapısına sahip iyi eğitimli bir profil olarak belki iyi ilişkiler kurar Akdeniz ve ege havzasından da iki komşu dost ülke yeni bir sinerji ortaya koyar, bütün sorunların üstesinden gelinecek bir şekilde süreç yürütülür diye düşünmüştük ama maalesef tam aksine oldu'

Miçotakis, eliyle Fransa ile Yunanistan'ın bir araya geldiklerini hatırlatan Çavuşoğlu, 'Türkiye'yi bölgede kendi tezleri için bir engel olarak görüyorlar. Diğer bir amaçları da iç kamuoyu desteklerini tahkim etmek'

'Yunanistan maalesef bir ırkçı girdabın içine girmiş durumda. Bu da Türk düşmanlığı üzerinden pompalanıyor' diyen Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Batı Trakya azınlık toplumu çıbanbaşı olarak görüldü. Aslında çok büyük bir haksızlık bu topluma. Geçim sıkıntısı içinde olan halka bu şekilde ırkçı baskıların psikolojik ve manevi baskıların da olması iyice onları bir cenderenin içine sokuyor. Cumhurbaşkanımızın geçmişte ifade ettiği gibi Müslüman Türk azınlığın arkasında 83 milyonluk Türkiye var. Yunanistan'ın bunu bilmesi gerekir'

Ardından da şunları ekledi:

'Türkiye ve Yunanistan komşu iki ülke. Birbirlerini anlayıp, birbirlerine saygı duyup, hem kendi ülkelerinin menfaati için hem de bölgenin istikrarı için bir araya gelmek durumunda. Aksi taktirde bu şoven ve ırkçı yaklaşımlar iki ülke arasındaki gerginliği arttırmaya devam edecek'

BUSİAD'TAN BÜYÜME YORUMU: ÇUKURDAN ÇIKIŞ GÖRÜNMÜŞ GİBİ

Dün, ekonomiyle ilgili kritik verilerden biri olan üçüncü çeyrek büyüme rakamları açıklandı. Beklentilerin üzerinde gerçekleşen 6,7'lik büyümeye yurt için talep artışının etkili olduğu ifade edildi.

Büyüme rakamı ile ilgili yorumlar yapıldı. En dikkat çekici olanlarından biri ise Bursa Sanayici ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay'dan geldi.

2020 üçüncü çeyreği için açıklanan büyüme rakamlarının aşırı iyimserlik yaratmaması gerektiğini ifade eden Türkay, 'İkinci çeyrekte düştüğümüz çukurdan, çıkış görünmüş gibi. Ancak büyümeyi finansın sırtlaması, daha çok dikkat etmemiz gerektiğini gösteriyor' değerlendirmesini yaptı.

Türkay, değerlendirmesinin devamında ise şunları söyledi:

'İkinci çeyrekte yüzde 9,9 olan daralmanın ardından üçüncü çeyrekte yüzde 6,7'lik bir büyüme gerçekten mutluluk veriyor. Ancak finans sektörünün yüzde 41,1, sanayinin yüzde 8 büyümesi, bu büyümenin biraz şartların getirdiği bir durum olduğunu da gözler önüne seriyor. Beklentimiz eksi olmayan bir büyüme rakamı. Pandemi gelecek yıl etkisini azaltır ve çarklar gerektiği gibi dönerse, bir de buna söylenen reformlar eşlik ederse, gerçek büyümeyi tekrar hayata geçirmemizin önünde hiçbir engel olmaz'

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.