Hava Durumu

Çavuşoğlu: Erken yerel seçim zor görünüyor

Yazının Giriş Tarihi: 21.08.2018 07:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.08.2018 07:44

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin AK Parti'nin yapısını nasıl etkileyeceği ve nasıl sonuçlar doğuracağı sorusu geçtiğimiz günlerde yapılan kurultayda yanıtını buldu.
AK Parti Genel Başkanvekilliği'ne Numan Kurtulmuş, sözcülüğüne de Ömer Çelik getirilirken, tıpkı milletvekili listelerindeki değişiklik oranında parti kurulları da yenilendi. Teşkilatlardaki gençleştirme hamlesi genel merkeze de yansıdı.
Kurultayı değerlendiren Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu'na göre, AK Parti nasıl kongre yapılacağını dünyaya bir kez daha gösterdi.
Çavuşoğlu'nun dikkat çektiği nokta organizasyondan ziyade görev değişikliklerindeki vakur ve dava hassasiyetini dikkate alan anlayış. Belki de Çavuşoğlu'nun altını çizdiği bu nokta sayesinde görev değişiklikleri sonrası çatlak ses ve kırgınlık yaşanmıyor.
Çavuşoğlu'na göre hem, MKYK hem MYK'da yapılan değişiklikler de yeni dönemin işaretini veriyor. Yeni sistemle beraber değişim süreci devam ediyor. İl ve ilçe teşkilatlarındaki değişiklik milletvekili listelerine de yansıdı.
Bursa'nın kurultay listelerinde çok güçlü bir yer bulduğunu ifade eden Çavuşoğlu, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala'nın MKYK üyesi olması, Müfit Aydın'ın yine MKYK yedek üyesi, Osman Mesten'in Merkez Disiplin Kurulu'nda, Ahmet Kılıç'ın da Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu'nun yedek üyesi seçilmesinin genel merkez siyasetinde Bursa'nın önemini gösterdiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurultayda içeriği çok güçlü bir konuşma yaptığını vurgulayan Çavuşoğlu, Erdoğan'ın bu konuşmayla kendisine yönelik neden üst perdeden ve şiddetli tonda konuştuğu eleştirilerine de Hazreti Ali'nin sözlerinden alıntı yaparak yanıt verdiğini anlattı.
Peki ya erken seçim?
Kurultay öncesi AK Parti'nin yerel seçimleri 11 Kasım'da yapacağı konuşuluyordu. Çavuşoğlu'na kurultayda bir erken seçim yansıması görülüp görülmediğini de sorduk. Yeni seçim işleri başkanının bu konuyla ilgili açıklama yaptığını kaydeden Çavuşoğlu, 'Baktığınız zaman takvim de uygun değil. Anayasa değişikliği gerekiyor. Meclis toplanacak, CHP ile bir uzlaşma sağlanacak. Nereden baksanız eylül ayı sonunu bulur. Kararın ardından en az iki ay gerekiyor. Bu da kasım ayının sonunu bulur. O yüzden erken seçim zor görünüyor' dedi.

DÜNYANIN EN CÖMERT ÜLKESİ TÜRKİYE

19 Ağustos Dünya İnsani Yardım Günü'ydü. Türkiye'nin son yıllarda bu konudaki öncülüğü ve başarısı tartışılmaz.
Ekonomik alanda ilk sırada yer alan ülkeleri geride bırakan Türkiye'nin üst üste son üç yıldır dünyanın en cömert ülkesi olduğuna işaret eden Hakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin hiçbir menfaat ve emperyal düşünce ile hareket etmeden mazlumun, mağdurun ve ihtiyaç duyanın ayağına ulaştığını söyledi. Türkiye'nin bu alanda etkili kurumları olan TİKA, AFAD, Yunus Emre Enstitüsü, Kızılay'ın dünyada parmakla gösterildiğini ifade eden Çavuşoğlu'na göre, İnsani diplomasinin enstrümanı olan tüm bu çalışmalar sayesinde Türkiye farkındalık oluşturdu.
Buradaki başarının sonuçlarının Birleşmiş Milletler'deki Filistin ve Kudüs oylamaları sırasında görüldüğüne de işaret eden Çavuşoğlu, 'Çünkü bu ülkeler biliyorlar ki Türkiye bir konuda feryat ediyor ve haksızlık isnadında bulunuyorsa kesinlikle çıkar odaklı olmadığını biliyorlar' dedi.

AVRUPA ÜLKESİNDEN AFRİYA'YA GİRMEK İÇİN TİKA TEKLİFİ

Türkiye'nin geleceğin kıtası olarak gösterilen Afrika ile en iyi ilişki ve iletişim ağı kuran ülke haline geldiğine işaret eden Çavuşoğlu'na göre bu anlayışın Türkiye'nin hiçbir çıkar gözetmeyen yaklaşımları sayesinde gerçekleştiğini söyledi.
Türkiye'nin bu gücünün farkına Avrupa ülkelerinin de vardığını kaydeden Çavuşoğlu, başbakan yardımcılığı döneminde, geçmişte Afrika'ya yıllarca sömürge gözüyle bakmış ve burayı sömürgeleştirmiş bir Avrupa ülkesinin elçisinin Afrika'ya TİKA ile birlikte girme teklifi yaptığını belirtti. Çavuşoğlu, 'Bu şu anlama geliyor. Afrikalılar mağdur ve mazlum coğrafyadakiler kimlerin sömürge odaklı kimlerin çıkar odaklı yanlarına yaklaştığını, kimlerin ise insani odaklı ve kalkınmayı önceleyen çaba sarf ettiğini gayet iyi biliyorlar' diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.