Hava Durumu

Çavuşoğlu ile 60 dakika

Yazının Giriş Tarihi: 10.09.2020 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.09.2020 08:08

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş, bakanların parlamento dışından atanması uygulamasını getirdi.

Bu sistem milletvekillerinin daha etkin yasama faaliyetlerinin içinde yer almalarını sağlarken, seçim bölgeleriyle de daha yakından ilgilenmelerini sağladı.

Bursa'nın bu dönemde kabinede bakanı yoktu. Ancak, en az bir kabine üyesi kadar etkin milletvekilleri oldu.

Burada ön plana çıkan eski başbakan yardımcılığı deneyimi ile TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı da yapan AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu'ydu.

Bursa'nın taleplerinin Ankara'ya taşınmasında öncü olan Çavuşoğlu, tüm milletvekilleriyle birlikte titiz ve ısrarlı çalışmalarıyla istenilen birçok talebin kısa sürede karşılanmasını sağladı. Bir bakan kadar Bursa için etkin rol oynadı.

ASTV'de yayınlanan Gözlem Kulesi'nin konuğu olan Çavuşoğlu ile 60 dakikalık program süresince koronavirüs salgınından Doğu Akdeniz'deki gelişmelere, Bursa'daki kamu yatırımlarından turizme kadar uzanan güncel konuları ele aldık.

Bursa yatırımlarını yarınki yazıma bırakarak, bugün sıcak gündem koronavirüs ve Doğu Akdeniz ile siyaset konusunu aktarayım.

Geçtiğimiz ay Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarında Bursa'nın hep ilk sıralarda yer aldığını duyuyorduk. İyi haberi Çavuşoğlu verdi. Son bir haftadan beri Bursa'daki vaka sayıları stabil hale gelmiş. İyiye doğru gidiş var.

Çavuşoğlu, bunun sağlık ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu elde edildiğine vurgu yaparak, Bursalıları maske, mesafe ve temizlik konusunda duyarlılıklarını sürdürmeye çağırdı.

Doğu Akdeniz, Türkiye ve dünyanın sıcak gündemlerinden biri.

Programda, sorunun 1959 yılında başlayan Kıbrıs meselesinden başlayarak anlatan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de kararlılıkla ve ödün vermeden haklarını savunduğunu ifade etti.

Türkiye'nin ilk günden beri sorunun diplomasi yoluyla çözülmesinden yana olduğunu ifade eden Çavuşoğlu'na göre, Fransa'yı arkasına alan Yunanistan'ın hukuk ve uluslarası anlaşmaların dışında hareket ediyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un yeni Napolyon olma sevdasıyla bir çok alanda kaybettiği itibarını Doğu Akdeniz'de yeniden kazanmaya çalıştığını ifade eden Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

'Eski Türkiye kodlarına göre hareket edip, Türkiye'ye istediklerini yaptırmaya çalışıyorlar ama Türkiye eski Türkiye değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde kararlılıkla haklarımızı savunuyoruz. Sonuna kadar da devam edeceğiz. Vatan her karış

toprağı nasıl kutsalsa mavi vatan sınırlarının her damlası da bizim için aynı değerde' dedi.

RENKLİ BÜYÜKELÇİ BURSA'YA GELİYOR

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, TBMM Dışişleri Komisyon Üyesi ve Türkiye - Zambiya Dostluk Grubu Başkanı.

Bursa Hakimiyet'in 47'nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Sönmez Medya'yı ziyaret ederek Genel Müdür Burak Özgün'le görüşen Ödünç, önümüzdeki günlerde gerçekleşecek programı da açıkladı.

Zambiya'nın Türkiye Büyükelçisi Joseph Chilengi renkli bir kişiliğe sahip. Ülkesi Zambiya ise zengin kaynaklara sahip bir Orta Afrika ülkesi. Ödünç, büyükelçi ile Bursalı iş insanları buluşturmayı planlıyor. Toplantı ise Ödünç'ün de üye olduğu

BALKANSİAD'ta gerçekleşecek.

Joseph Chilengi, Bursalı iş insanlarını ülkesini ve yatırım imkanlarını anlatacak. Renkli bir toplantı olacağını şimdiden söyleyebilirim.

BAŞKAN AKTAŞ DA 'MEYDAN OKUDU'

Sosyal medya araçlarından biri olan Twitter'da son günlerde yükselen trend, eski ve yeni fotoğraflarla 'challenge' yani meydan okuma.

Sosyal medyayı iyi kullanan takipçi sayısı 110 bine ulaşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da meydan okuma modasına uyarak, eşi Sevinç Aktaş ile 1993 ve bu yıl çektikleri fotoğrafı paylaştı. '27 yıl aynı yolda el ele' notuyla meydan

okuyan Aktaş, ilk fotoğrafta eşinin elini tutarken, bu yıl çekilen fotoğrafta ise eşine karanfil sunuyor.

AK PARTİ'DE KORONA ÖNLEMLİ KONGRELER BAŞLIYOR

AK Parti, koronavirüs salgını nedeniyle kongre sürecini beklemeye almıştı. Süreç 11 Eylül Cuma günü Keles ve Harmancık kongreleriyle başlıyor.

Ardından 12 Eylül'de, Orhaneli ve Büyükorhan, 13 Eylül'de Nilüfer, 19 Eylül'de Gemlik, 20 Eylül'de Keles ve Gürsu, 26 Eylül'de Mudanya, 27 Eylül'de İnegöl, 2 Ekim'de Orhangazi, 3 Ekim'de Osmangazi ve 4 Ekim'de Yıldırım kongreleri yapılacak.

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, koronavirüs önlemleri kapmasında kongrelere vatandaş katılımı olmayacağını belirterek, şunları söyledi:

'Kongrelerde maske ve mesafeye büyük önem verilecek. Girişte ateş ölçümü yapılacak. Konuşmalar mümkün olduğunca kısa tutulacak. Elimizden geldiğince tedbirleri maksimum seviyede tutacağız'

Salman, ilçe kongreleri tamamlandıktan sonra koronavirüsün seyrine göre, yılsonu veya yeni yılın ilk ayında ilk kongresinin yapılacağını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.