Hava Durumu

Çavuşoğlu: Mızrak artık çuvala sığmıyor, HDP vesayeti altındalar

Yazının Giriş Tarihi: 07.10.2021 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.10.2021 08:03

TBMM'nin yeni yasama yılına başlaması ve grup toplantılarıyla birlikte siyaset yeniden ısınmaya başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk grup toplantısında Anayasa ve Millet İttifakı ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı.

ASTV'de yayınlanan Gözlem Kulesi programına konuk olan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ile Türkiye ve Bursa gündemini değerlendirdik.

Parlamenter sistemdeki son kabinede başbakan yardımcılığı yapan Çavuşoğlu, meclisin tatilde olduğu dönemde, Bursa'nın 14 ilçesini dolaşarak vatandaşın nabzını tutmuştu.

Bu görüşmeleri sırasında, vatandaşların sorunlarının çözüm adresi olarak AK Parti'yi gördüğünü tespit ettiğini ifade eden Çavuşoğlu, izlenimlerini ve vatandaşın beklentilerini bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiğini söyledi.

Koranavirüs pandemisi sayesinde kullanmaya başladığımız uzaktan iletişim sayesinde grup toplantısının hemen ardından programa katılan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni yasama yılının yol haritasını grup toplantısında dile getirdiğini vurguladı.

Değerlendirmesine 6-8 Ekim olaylarında şehit olan vatandaşları rahmetle andıklarını söyleyerek başlayan Çavuşoğlu, ne kadar değişiklik yapılsa da 1982 Anayasası'ndaki darbe nosyonunun devam ettiğine dikkati çekti. Çavuşoğlu şöyle devam etti:

'Türkiye Cumhuriyetinin ikinci yüzyılını sivilleriyle eliyle tamamlanan demokratik standartlarda ve hiçbir darbenin izini taşımayan yeni anayasa ile taçlandırmak istiyoruz. MHP ve AK Parti yaklaşık bir buçuk yıldan beri yeni anayasa çalışmalarını gündeme getiriyoruz. Cumhurbaşkanımız da grup toplantısında Millet ittifakına da çağrı yaptı. Ne yazık ki Sayın Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada bunu külliyen ret ettiğini söyledi'

Peki, uzlaşma sağlanmazsa nasıl bir yol izlenecek?

Çavuşoğlu bu soruya ise şu yanıtı verdi: Süreç tabi ki yürüyecek. Hazırlıklarımızı yapar kamuoyuna deklare ederiz. Kabul edilir edilmez ancak biz milletimize sözümüz olan bu sivil anayasayı milletimizin taktirine sunmuş oluruz'

CHP'nin Abant'ta yaptığı toplantıya dikkat çeken Çavuşoğlu, bu toplantıda CHP milletvekillerine verilen anayasa çalışmasına esas olacak bir rapor verildiğini hatırlattı. Bu raporun ülkemizin üniter yapısı, birlik beraberlik açısından çok tehlikeli bir duruma işaret ettiğini kaydeden Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

'Daha önce CHP'nin içine HDP'nin kaçtığını söylüyorduk. Sayın cumhurbaşkanımız daha ileri bir açılıma giderek CHP'nin vesayeti altında olduğunu ifade etti. Evet, CHP, HDP'nin vesayeti altında İYİ Parti ve diğer millet ittifakı bileşenleri de CHP'nin vesayeti altında topluca hepsi HDP'nin vesayeti altında. Mızrak artık çuvala sığmıyor. Bunlar HDP'nin tasarıları. Bu rapor da bunu deklare ediyor. Peki, İYİ Parti Genel Başkanı veya İYİ Parti yönetiminden son iiki-üç günde bir söz veya itiraz duyduk mu? Hayır duymadık.

'SEÇİM ZAMANINDA YAPILACAK'

Hakan Çavuşoğlu'na yine son günlerin sıcak konularından biri olan erken seçimi de sorduk. O da yanıtladı:

'Erken seçim bir meclis kararıyla söz konusu olabilir. Şu aşamada Sayın Bahçeli hem de cumhurbaşkanımız seçimlerin zamanında yapılacağını ifade etti. Bunun dışında meclis aritmetiğine baktığınız zaman böyle kararın alınması mümkün gözükmüyor. Buna zaten gerek de yok'

Çavuşoğlu, Türkiye'de 1960'tan 2007 yılına kadar31 hükümet kurulduğunu ve darbe süreçleri düşüldüğünde hükümetlerin bir yıl görev yapabildiğini ve Türkiye'nin bu yüzden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçtiğini hatırlatarak şunları söyledi:

'Bugünlerde güçlendirilmiş parlamenter sistem adı altında ne olduğunu bile bilmediğimiz hakikaten de ne ifade edildiğini anlamadığımız bir söylem konuşuluyor. Millet ittifakının güçlendirilmiş parlamenter sistem ve erken seçimi gündemde getirmesinin sebebi ittifak bileşenlerini bir arada tutmak istemesinden kaynaklanıyor'

ŞEHİR HASTANESİ HATTI EN KISA SÜREDEN YENİDEN İHALE EDİLECEK

Bursa'nın ulaşım konusunda şanssız bir il olduğunu sürekli yazarım. Aynı şanssızlığı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılacak Şehir Hastanesi-Emek metro hattı projesinde de yaşıyoruz. Geçen hafta Olay Gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz, ihalenin iptal edildiğini yazmıştı.

Çavuşoğlu'na hem Şehir Hastanesi hattını hem de hızlı trendeki son gelişmeleri de sorduk.

'Ne yazık ki şehir hastanesi ile ilgili ihale iptal edildi. 21 madde kapsamında yapılmış bir ihaleydi. Ne demek bu; özellikle arz eden bir iş olduğu için pazarlık usulüyle yapılmıştı. Yargının verdiği ve yürütmeyi bağlayan bir karar. Hızla yeni ihalesini tamamlamak suretiyle zamanı içinde bunu bitirmek için var gücümüzle çalışacağız. Ulaştırma bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerde bu mesajı aldık. Geç olsun güç olmasın'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Bursa hızlı tren hattının Türkiye'deki olmazsa olmaz 10 proje arasına alındığını vurgulayan Çavuşoğlu, 'Hızlı tren hattı ihalesi tamamlandı. Müteahhit firmanın dış kredi ile yapılacağını ifade etmiştik. Müteahhit dış kredi ile ilgili birkaç çalışma yaptı. Ama orada bir takım sıkıntılar yaşadı. Ancak bu arada şantiyeler kuruldu, bütün hazırlıklar tamamlandı. Önümüzdeki birkaç aylık zaman dilimi içinde Hazinenin dış talebi onaylayacağı haberini aldık. Çalışmalara hız vereceğiz' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.