Hava Durumu

Çavuşoğlu, moral verdi: Bursa'da durum iyi

Yazının Giriş Tarihi: 02.04.2020 07:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.04.2020 07:49

Hayatımız koronavirüse göre şekillenmeye başladı. Daha ne kadar süreceği de belirsiz. Sağlık öncelikli konu ama siyasetten ekonomiye, spordan kültürel hayata hangi alanda konuşmaya başlarsak birinci önceliği koronavirüs ve onun yarattığı sonuçlar alıyor.

Toplantılar, görüşmelerin yerini video konferanslar almaya başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, önceki gün internet üzerinden gerçekleştirdiği basın toplantısının ardından AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ile birlikte AK Parti Bursa milletvekilleriyle buluştu. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantısı da ilk kez internet üzerinden gerçekleştirildi.

Televizyon yayıncılığında da stüdyo konuklarının yerini internetten canlı bağlantılar aldı. Sevda Kurul'un sunduğu ASTV'nin ana haber yayınına internet aracılığıyla katılan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, koronavirüs ve TBMM'ye sevk edilen infaz yasa tasarısıile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Koranavirüsle başlayalım:

Türkiye'nin virüs salgınının Çin'de ortaya çıkışının ardından en erken önlem alan ülkelerden biri olduğunun altını çizen Hakan Çavuşoğlu'na göre, dünyadan gelen görüntülere bakıldığında Türkiye, bu süreci iyi yönetiyor. Ancak süreç henüz sona ermediği için alınan önlemlere ve uyarılara harfiyen uyulması gerekiyor.

Bursa'daki gelişmeleri yakından takip ettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, en son Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, İl Başkanı Salman ve milletvekilleriyle video konferans üzerinden yaptıkları toplantıda tüm konuların masaya yatırıldığını söyledi.

'Bursa'daki durum son derece iyi. Hiç bir büyükşehirle mukayese edilmeyecek durumdayız' diyen Çavuşoğlu, bunun stabil kalabilmesi ve daha iyiye evrilmesi açasından vatandaşların evde kalmaya devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Çavuşoğlu, bu zor dönemde özveri ile görev yapan sağlık çalışanları, elini taşın altına koyan iş insanlarına teşekkür ederek, şöyle devam etti:

'Bursa bu süreçte birlik beraberliğini gösteriyor. İktidar muhalefet partisi olarak ayırmıyorum. Muhalefet partisi arkadaşlarımız da ne yapabiliriz diye zaman zaman görüşüyoruz. Birbirimize verebileceğimiz önemli fikirler var. Bu süreci Hem Türkiye'de hem Bursa'da daha az hasarla geçirmeyi düşünüyoruz'

TBMM Başkanlığına sunulan infaz yasa taslağıyla ilgili de bilgi veren Çavuşoğlu, tasarının hafta içinde komisyonda görüşüleceğini ve önümüzdeki hafta muhtemelen yasalaşacağını söyledi.

GIDACILARDAN KULAK VERİLMESİ GEREKEN UYARI

Koronavirüs kabusundan korunmanın en önemli yöntemi sosyal mesafenin korunması ve hijyen kurallarına uyulması.

Evde kalsa da önümüzdeki günlerde sokağa çıkma gibi sert tedbirler alınsa da alışveriş kısıtlı şartlarda da olsa gerçekleşecek. Bursa Valiliği dün pazarlarla ilgili yeni tedbirler açıkladı. Marketlerle ilgili kurallar daha önce açıklanmıştı.

Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Serkan Durmuş, vatandaşların en çok endişe ettiği gıda alışverişleriyle ilgili önerilerde bulundu. İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı tedbirlerin yanı sıra market ve pazaryerlerine girişlere ateş ölçer, belirli noktalara dezenfektan, el yıkama noktaları konulmasını öneren Durmuş, et, süt ürünleri, baharat, ekmek, kuruyemiş, salça, zeytin gibi yiyeceklerin dökme olarak sergilenmesi ve ambalajsız satışı yasaklanmasını istedi.

KORONAVİRÜS KARANTİNA GÜNLÜĞÜ (9)

BİZE DE MEVLANA MESAJI YAKIŞIRDI

*Evde kal çağrısına uyarak başladığım gönüllü karantina günlerinde belirli aralıklarla sosyal medyayı izlemeye çalışıyorum. İnsanlar bir çok konunun özünden uzaklaşıp, ayrıntılara takılıp kalıyorlar.

Çin, koronavirüsmücadelesine katkıda bulunmak amacıyla İtalya'ya gönderdiği içinde tıbbı malzemelerin bulunduğu kolilerin üzerine Romalı filozof Seneca'ya ait, 'Bizler aynı denizin dalgaları, aynı ağacın yaprakları, aynı bahçenin çiçekleriyiz.', Japonya ise Budist şiiri olduğu belirtilen 'Farklı dağlara, nehirlere sahip olsak da, aynı güneşi, ayı ve gökyüzünü paylaşıyoruz.' mesajlarını eklemişti.

Bizimkiler, dün Türkiye'den İspanya ve İtalya'ya giden kolilerdeki Cumhurbaşkanlığı forsuna takılmışlar. Bana göre kolilerin üzerindeki Mevlana'nın 'Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var' sözleri önemliydi. Türkiye'ye de bu yakışırdı.

*Yine sosyal medyadan devam edelim. Önceki gün gazeteci abimiz Ahmet Emin Yılmaz, Bursa'nın duayen siyasetçisi Faruk Çelik'in koronavirüs ile ilgili tespitlerini yazmıştı. Faruk Çelik, dün sosyal medya hesabından çok anlamlı bir mesaj daha gönderdi. Kelimesine dokunmadan aktarayım:

'Coronadan korunmanın ilk günden beri önerilen tek tedbiri temizlik,özellikle de el temizliği..Bu uyarı boşuna değil!Görünmez bir güç adeta el temizliği yaptırıyor!Ancak, insanlığın eli o kadar çok kirlendi ki sabun,dezenfektan bu kiri temizler mi?Hep birlikte göreceğiz.'

*Son not CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın'dan. Önceki gün Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'nın kuraklık yaşadığına dikkat çekerek, tasarruf yapılmasını istemişti.

Erkan Aydın da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, temizliğe çok dikkat ettiğimiz bu günlerde su tüketiminin oldukça arttığını vurgulayarak, 'Lütfen suyumuzu idareli kullanalım.Elimizi yıkarken, dişimizi fırçalarken suyu kapatalım, suyu boşa akıtmayalım.Sadece duş alma süremizi 1 dakika azaltarak, kişi başına yıllık 18 ton su tasarrufu sağlayabiliriz...' çağrısını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.