Hava Durumu

Çavuşoğlu'yla 4 saat...

Yazının Giriş Tarihi: 23.06.2018 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.06.2018 08:16

Seçim kampanyasının ilk günlerinde, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun Bursa Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezi 'nde (BUTTİM) yaptığı işyeri gezisini davet edilmeden izlemiştim. Bazen uzaktan izlenim, insanların politikacıya yaklaşımı ve seçmen tercihleri konusunda ipuçları verir.
Bu kez, davet, Çavuşoğlu gibi Batı Trakya kökenli dostumuz Ali Mollasalih'ten geldi. Çavuşoğlu'nun son hafta başladığı nokta mitingini izleyecektik.
İlk durak Yıldırım Davutkadı Mahallesi'ydi. Çavuşoğlu'ndan yarım saat önce mitinge yakın kahveye konuşlandık. Yanlış anlaşılmasın henüz Millet Kahvesi'ne terfi etmemiş, çay ocağına yakın bir mekan.
Bir yandan mitinge gelenleri gözlerken diğer yandan sohbet ediyoruz. Gelen bir sese kulak kesiliyorum. Üzerlerinde Bursaspor forması veya tişörtü bulunan 20-25 kişilik bir grup genç, meydana doğru ilerliyor. Normalde AK Parti ile ilgili sloganlar beklerken, gençlerin İzmir Marşı'nın 'Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa' nakaratını duyunca şaşırıyoruz. Bunlar başka bir yere gidiyorlar derken, aynı gençleri bu kez renkli meşalelerle Bakan Çavuşoğlu'nun aracını karşıladıklarını görünce şaşkınlığımız bir kez daha artıyor. Mitingin en ateşli sloganlarını da yine onlar atıyor.
Yeni seçmen profilinin davranış biçimi demek ki böyle, hiçbir kalıba sığmıyor.


Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, çok enerji dolu, adeta yerinde duramıyor. İl Başkanı Ayhan Salman ve Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin konuşmalarını beklerken bile sabırsızlanıyor.
Mikrofonu eline aldığında ise durmak bilmiyor. Bu arada, kısık olan sesi ise her ne hikmetse konuştukça açılıyor.
Bir saate yakın konuşmasında yakın tarihten AK Parti icraatlarına, muhalefet eleştirilerine kadar birçok konuyu anlatıyor.
Kürsüden inip aracına ilerlerken, gelişinden çok daha büyük ilgiyle aracına güçlükle ulaşabiliyor.
Yalnız zor iş bu sıcaklarda politikacı olmak. Üzerindeki mavi gömleği terden renk değiştirmiş halde. Sabah saatlerinden beri peş peşe programlar yormuş anlaşılan. Günde neredeyse 3 gömlek değiştirdiğini söylüyor.
Tam eve döneceğini zannederken, Kültürpark Göl Çay Bahçesi'nde, gençlerle buluşması olduğunu öğrenince yanındaki partililere 'Beni biraz tasarruflu kullanın' sitemini yapıyor. Ama gençlere seslenmeye başlayınca yorgunluğundan eser kalmıyor.
Minibüsteki kısa sohbette seçimleri soruyoruz. Vatandaşların ilgisinin son hafta daha da arttığını belirterek ilk turda Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçileceğini ve meclis çoğunluğunu da Cumhur İttifakı'nın alacağını söylüyor.

Batı Trakya'dan konuklar

Çavuşoğlu, Batı Trakya kökenli. Bu noktaya dişiyle tırnağıyla bin bir zorluğa katlanarak geldiğini söylüyor. Batı Trakyalılar da Çavuşoğlu'nu seçim kampanyasında yalnız bırakmıyor. Dört dönem PASOK'tan Rodop Milletvekilliği yapan Ahmet Hacıosman ve Gümülcüne Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, hem mitingi hem de gençlerle buluşmayı izliyor. Yunanistan'dan gelen iki politikacının Çavuşoğlu'nu izlerken yüzlerinde gurur ifadesini hemen hissediyorsunuz. Sohbet sırasında, bu gururu Yunanistan'da da yaşadıklarını ve Yunanlıların da Çavuşoğlu'nu göstererek, 'Sizinki büyük adam oldu' dediklerini anlattılar.

Gemlik'te deniz yerine 'İnce'yi gördüler

Türk siyasi tarihinin efsane liderlerinden Bülent Ecevit'e nasıl bir sevgi gösterildiğini anlatmak için, dağlara taşlara 'Karaoğlan' yazıldığı anlatılır. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye de Gemlikli gençler benzer bir sürpriz yaptılar.
CHP'nin Gemlik Belediye başkan adayı Uğur Sertaslan ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Suat Ülgen, Samanlı tepesinin zirvesine yakın bir noktaya 12 metre boyunda 60 metre eninde brandadan yapılma İnce yazısını yerleştirdiler.
Sertaslan ve Ülgen ile beraberindeki gençler daha sonra fotoğraf çektirerek Gemlik'e indiler. Ancak yazı kısa ömürlü oldu. Suat Ülgen, bir saat sonra seçim kuruluna yapılan itiraz üzerine belediye zabıta ekiplerinin yazıyı kaldırdıklarını söyledi.
Kısa süreli de olsa tıpkı Orhan Veli'nin dizelerindeki gibi deniz yerine Gemlik'e doğru İnce görüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.