Hava Durumu

CHP 9 başkan adayını tanıttı

Yazının Giriş Tarihi: 20.11.2018 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.11.2018 08:10

Yerel seçimlerle ilgili en hızlı süreç CHP'de işliyor. İlçe ve il yönetimlerinin adaylık teklifleri genel merkezde kısa sürede değerlendirilerek kamuoyuna açıklanmaya başlandı.
Gerçi bunların tamamı CHP'nin yönetimde bulunmadığı belediyeler ama yine de isimlerin belirlenmesi 'erken kalkan yol alır misali' adayların propaganda sürecini uzatma imkanı sağlıyor.
CHP İl Başkanlığı dün yaptığı toplantı ile isimleri açıklanan 9 belediye başkan adayını tanıttı.
Gemlik Mehmet Uğur Sertaslan, Gürsu Funda Türkcoş Pekiner, Harmancık Ahmet Tufan, Karacabey Murat Tanrıverdi, Kestel Yıldıray Atlı, Keles Ahmet Zekai Yıldız, Orhangazi Şaban Çetin Çoklar, Orhaneli Vildan Koç ve Mustafakemalpaşa Orhan Alper mikrofona gelerek, hem kendilerini tanıttı hem de seçimlerde kullanacakları propagandayı hangi konu üzerine kuracaklarının ilk sinyallerini verdiler.
Nisan ayından beri adaylığı belli olan Gürsu adayı Eczacı Funda Türkcoş Pekiner ile daha önce İstanbul Kadıköy'de belediye meclis üyeliği yapan Orhaneli Belediye başkan adayı Vildan Koç, kadın başkan adayları olarak dikkat çekti.
CHP Milletvekili Erdin Bircan'in cenaze töreni için Edirne'de bulunan 5 Bursa milletvekili toplantıya katılmazken, geçen dönem il başkanlığı yapan Şadi Özdemir, arka sıralardan tanıtımı izledi.
CHP'de asıl merakla beklenen konu Nilüfer ve Mudanya adaylarının kim olacağıyla ilgili. Ayrıca büyükşehir belediye başkan adaylığı konusu da bu düğümün çözülmesine bağlı.
CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, büyükşehir ve 8 ilçe belediye başkan adayının önümüzdeki günlerde parti meclisi tarafından belirlenerek açıklanacağı vurgusunu yaparken, yöneltilen farklı senaryolarla ilgili bir soru üzerine önemli bir mesaj da verdi.
'CHP İl Başkanlığı'nın A planı dışında mutlaka B ve C planları da vardır. O planlar da kamuoyu ile çok konuşulmaz. Günü geldiğinde gereken yapılır' diyen Akkuş, aslında partide üstü kapalı olarak yapılan tartışmalara da yanıt vermiş oldu.
Konuşmasında, CHP'nin 11 aydır, Bursa'yı yönetmeye aday olduğunu kamuoyu ile paylaştığını vurgulayan Akkuş, 'Biz iddialıyız ve tekrarlıyoruz: Başka bir Bursa mümkün, Biz iddialıyız. Sivil toplum örgütleri ve odalar ile birlikte siyaseti öreceğiz. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun da söylediği gibi, Bursa'yı kazanmaya, Bursa'yı bir Eskişehir, bir İzmir, bir Aydın yapmaya kararlıyız' dedi.
CHP Bursa İl Başkanlığı geçtiğimiz aylarda tüm ilçelerle ilgili anket çalışması yapmıştı. Bu çalışmada ilçelerin 10 önemli sorunu belirlendi. İl başkanlığındaki proje grubu, başkan adayları ile bir araya gelerek, bu sorunlara çözüm yollarını bulacak ve bunlar propaganda döneminde kullanılacak.

BOZBEY VE TÜRKYILMAZ CHP BELEDİYE BAŞKANLARI

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, geçen hafta Ankara'ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Bu görüşmenin ardından Tarihi Kentler Birliği ödülü için bulunduğu Antalya'da görüştüğümüz Türkyılmaz'ın yeniden aday gösterilmesi konusunda tereddüdü yok. Hatta geçtiğimiz PM'de açıklananlarla birlikte kendi adaylığının da duyurulacağını ancak bir evrak eksikliği nedeniyle bunun gerçekleşmediğini söyledi.
Tanıtım toplantısının soru-cevap bölümünde CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş'a Hayri Türkyılmaz'ın adaylığını destekler misiniz sorusu da yöneltildi. Akkuş, Türkyılmaz ve Bozbey'in CHP'nin belediye başkanları olduğunu vurgulayarak, çok sayıda aday adayı çıkmasının bu belediye başkanının çok çalıştığının göstergesi olduğunu söyledi. Bunun bir demokratik süreç olduğunu ifade eden Akkuş, 'Hayri Türkyılmaz bizim arkadaşımız il yönetim kurulu ve ilçe başkanlığı, MYK ve parti meclisi bir karar vermeden benim onu destekliyorum bunu destekliyorum demem şık olmaz' dedi.

NECATİ ŞAHİN'İN ADAYLIĞI VE SEÇİM İTTİFAKI

2014'te yapılan yerel seçimlerde CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı olan Necati Şahin geçen hafta Mudanya Belediye başkanlığı için AK Parti'den aday adaylığı başvurusu yapmıştı. Şahin, aslında CHP ile yollarını ayırdığını Anayasa referandumu sırasında, evet tercihini kamuoyuna duyurarak yapmıştı.
Şahin'in aday adaylığı başvurusu Hüseyin Akkuş'a da soruldu. Necati Şahin'in referandum döneminde, İnegöl'de hayır kampanyası yaparken bir gün sonra evet oyu verilmesi için basın toplantısı yaptığını hatırlatan Akkuş, ' Bu insanların bireysel karakterleriyle ilgili. Bu soru bence Necati Şahin'e sorulmalı. Bir gecede evetin hayıra dönüşebileceği konusu tartışılır' dedi.
CHP Bursa örgütünde son bir aydır en çok tartışılan konulardan biri de İl Başkanı Hüseyin Akkuş'un Nilüfer belediye başkan adaylığı için istifa ettiği söylentileri. Akkuş, kendisine yönetilen bu soruya da 'İstifa etmedim. Gördüğünüz gibi görevimin başındayım. Çalışmalarımızı 31 Mart akşamına kadar sürdüreceğiz. Kentimizde başarılı olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. CHP bayrağını göndere çekeceğiz' yanıtını verdi.
Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in görüşmesi sonrası ittifak yapılacak illere sonradan Bursa'nın da eklendiği gündeme geldi. Akkuş'a 'Bursa'da İYİ Parti ile ittifak olacaksa belediye başkan adayları neden açıklanıyor' sorusunu da yönelttik.
İYİ Parti kanadından Bursa ile ilgili girişimler bulunduğunu bildiren Akkuş, 'Bursa'da seçim ittifakı yapılmayacağını kesin olarak söyleyebilirim' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.