Hava Durumu

CHP Bursa'da adaylık için 42 istifa

Yazının Giriş Tarihi: 14.10.2018 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.10.2018 08:06

Yerel seçimler için ana muhalefet partisi CHP'de takvim işlemeye başladı. Parti yönetiminde görev alanların önceki gün 17.00'ye kadar istifa etmeleri gerekiyordu.
İstifa edenlerin listesi dün CHP Bursa İl Başkanlığı'nda son şeklini aldı. Aralarında 5 ilçe başkanının da yer aldığı 42 kişilik listede, tabii ki sürpriz isimler de vardı. Listelerin değerlendirmesine geçmeden bundan sonraki süreci anlatmakta yarar var.
CHP'in yerel seçim takvimine göre, partili meclis üyeleri ve diğer adaylar için başvurular 19 Ekim'e kadar devam edecek. Sonrasında ise CHP'nin seçim bölgelerine göre önseçim ya da fermuar sistemi olarak adlandırılan partinin belirleyeceği isimlerden oluşan yönteme göre adaylar belirlenmiş olacak.
İstifalara il yönetiminden başlamak gerekirse İl Başkanı Hüseyin Akkuş'un ardından yönetimdeki en etkili isimlerden biri olan ve Nilüfer İlçe Başkanlığı yarışından hatırladığımız Özgür Şahin istifa edenler arasında. Şahin'in yanı sıra il yönetim kurulu üyeleri Eda Çolakçoban, Hafize Usturalı, Uğur Korkmaz, yönetim kurulu yedek üyeleri Hüseyin Doğan, İrfan Özer, İsmail Yavuz, Kemal Edinç, Sedat Akar da istifalarını sundu.
Büyükorhan İlçe Başkanı Ahmet Kamaç, Harmancık İlçe Başkanı Haşim Ali Arıkan, Keles İlçe Başkanı Ahmet Zekai Yıldız, Kestel İlçe Başkanı Yıldıray Atlı ve Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman istifalarını sunanlar arasında yer aldı. 4 ilçe başkanının istifa etmesi bekleniyordu ancak Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman'ın adaylık için görevden ayrılması sürpriz olarak değerlendirildi.
Geçen nisan ayında Gürsu Belediye başkan adayı olarak genel merkeze il başkanı ile birlikte giden ve aday olacağı neredeyse kesin olduğu belirtilen Funda Türkçoş Pekiner de istifasını verdi. Gürsu'dan yönetim kurulu üyeleri Derya Köse, Gökhan Berber, Zikri Keskin de istifa listesinde yer aldı.
İznik ilçe yönetim kurulu üyesi Hüseyin Kutlu, Kestel ilçe yönetim Kurulu üyeleri Ali İhsan Aydın, Gülgez Güneş, Kenan Polat, Volkan Durgut, Mudanya ilçe yönetim kurulu üyesi Volkan Özbek, Nilüfer ilçe yönetim kurulu üyeleri Atakan Ünsal, Fırat Yılmaz, İlhan Çetin, Osman Fahri Ünal, Özlem Akbaş Önsoy, Samet Yıldız, Zarife Üçlertoprağı, Orhangazi ilçe yönetim kurulu üyeleri Fatih Demir, Mustafa Arslan, Sinan Karakaya, Soner Yıldırım, Osmangazi ilçe yönetim kurulu üyeleri Cemile Yılgör, Yüksel Özgür ile yedek yönetim kurulu üyesi Bayram Kapucu ve Yıldırım ilçe yönetim kurulu üyesi Cihan Öztürk yerel seçimde adaylık için istifa etti.

Hüseyin Akkuş'a istifa şakası

CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, istifalarla birlikte partide yerel seçim sürecinin başladığını belirterek, adaylık başvurularının 19Ekim'e kadar yapılacağını söyledi. Bu tarihten sonraki süreçte aday belirleme yönteminin şekilleneceğini kaydeden Akkuş, merkez ilçelerde meclis üyeliklerinin belirlenmesi için mail yoklaması ya da ön- seçim yapılacağını kaydetti. Diğer ilçelerde ise örgütün talebi doğrultusunda karar verileceğini ifade eden Akkuş, ' Meclis üyeleri ve diğer adayları için 19 Ekim'e kadar süre var. Bu sadece parti içindeki süreç. Resmi süreç ocak ayında başlayacak' dedi.
CHP çevrelerinde en çok merak edilen konulardan biri de İl Başkanı Hüseyin Akkuş'un istifa edip etmeyeceğiydi. Kendisine bu soruyu da yöneltiyoruz.
İstifa etmediğini açıklayan Akkuş, partideki arkadaşlarının şakasını anlattı. Akkuş, 'Arkadaşlar istifa dilekçemi hazırlayıp benim imzamı da atmışlar. Tabii şaka olarak. İstifa etmedim. Görevimin başındayım' dedi.

Nilüfer'de 64 mahalle temsilcisinden önseçim kararı

CHP'de yerel seçimle ilgili en hareketli ilçe örgütlerinden biri de Nilüfer. İlçe teşkilatı önceki gece Karaman Dernekler Yerleşkesi'nde 64 mahalle temsilcisi ile toplantı düzenledi. Toplantının ana gündemi de aday belirleme yöntemi. Yapılan görüşmeler sonucu belediye meclis adaylarının önseçimle belirlenmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Oybirliği ile alınan kararı İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, sosyal medya hesabından selfie ile paylaştı.

Erdal Aktuğ aday adaylığını açıklıyor

Mudanya'daki belediye başkanlığı adaylığı yarışının CHP cephesinde hareketli geçeceği anlaşılıyor. Mudanya Belediye Meclisi ve aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü olan Erdal Aktuğ da aday adaylığı için kolları sıvadı. Aktuğ, 16 Ekim Salı günü İlçe Başkanlığı'nda düzenleyeceği toplantı ile CHP Mudanya Belediye başkan aday adaylığını resmen açıklayacak. Aktuğ, daha sonraki süreçte Mudanya ile ilgili projelerini de hem parti genel merkezi hem de kamuoyu ile paylaşacağını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.