Hava Durumu

CHP Bursa, seçim startını sandık görevlileriyle veriyor

Yazının Giriş Tarihi: 02.03.2022 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.03.2022 08:07

Bursa’da 2019 yerel seçimlerinden sonra CHP il örgütündeki en önemli tartışma konularından biri aday ile il başkanlığı arasındaki koordinasyonun sağlanamamasının yanı sıra sandık görevlileri konusuydu.

Bazı bölgelerde sandık görevlilerinin olmadığı bazılarında da atama olduğu halde görevlinin sandık başına gitmemesi bu konuda hazırlanan raporlarda da yer almıştı.

Sönmez Medya’yı ziyaret eden CHP İl Başkanı İsmet Karaca ile Bursa ve seçim hazırlıklarını konuştuk. Seçimlerle ilgili sürecin başladığını ve memur üye atamalarının gerçekleştiğini bildiren Karaca, il başkanlığındaki birkaç komisyonun seçim hazırlıklarına başladığını söyledi.

Karaca’nın verdiği bilgiye göre, Bursa’daki 7 bin sandığın tamamında görevli olacak. Ayrıca bunların yedeği bulunacak. Okul sorumlusu, bahçe sorumluları da görev yapacak. Her binada bir avukat bulunması için hukukçularla görüşmeler devam ediyor. Dağ ilçelerine ise merkezden takviye yapılacak. 

CHP, sandık görevlilerinin eğitimi için startı verildi. Eğitici eğitmenlerin eğitimi yapıldı. Genel Başkan Yardımcısı ve partinin seçim işlerinden sorumlu olan Onursal Adıgüzel, önümüzdeki hafta Bursa’da olacak. Her ilçeden dört partilinin katılacağı çalıştay gerçekleştirilecek.

Adıgüzel, CHP’nin seçim stratejisini anlatacak ve eğitimlere başlanacak. Sandıklarda eğitim almayan partilinin olmayacağının altını çizen İsmet Karaca, ‘İsterse 10 defa seçimde sandık görevlisi olsun. Mutlaka eğitime katılma zorunluluğu koyacağız. Gelmiyorsa yerine başka birini vereceğiz’ dedi.

Karaca, bu seçimde sandıkların yüzde 100’ünde sandık görevlisi olacağını, bir tanesinin bile boş kalmasını kabul etmediklerini ifade ederek şöyle devam etti:

‘ Bu konuda tüm sorumluluğu üzerime alıyorum. Eğer biz görevlendiririz kendisi gelmezse de seçimden sonra bunun gereğini yapacağım’

YÜRÜYÜŞ İÇİN KEMAL DEMİREL'DEN EL ALACAK

CHP İl Başkanı İsmet Karaca, son aylarda hızlı tren konusunu açıklamalarıyla gündeme taşımaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Olay Gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz’a yaptığı açıklamada, 10 yılda yapılan çalışmaları 6 saatte yürüyeceğini söylemişti.

Bu açıklamasını ve yürüyüşü ne zaman gerçekleştireceğini sorduğumuz Karaca, ‘Yürüyeceğim ama önce bu işle 30 yıldan beri uğraşan ve tren sevdalısı Kemal Demirel ile konuşup el alacağım. Yürüyüşüme milletvekillerimiz de katılacak’ dedi.

Gerçekten de Kemal Demirel, neredeyse 30 yıldan beri Bursa’nın trene kavuşması için mücadele veriyor ve bu talebini her fırsatta dile getiren yürüyüşler yapıyor.

Karaca, hızlı tren konusunda konuşa konuşa uzman hale geldiğini de ifade ederek, şunları söyledi:

‘Türkiye’de belirli meslek grupları bazı kentlerle anılıyor. Mesela pastacılar Çamlıhemşinli, simitçiler Çorumlu, midyeciler Mardinli, mermerciler Sinoplu tünel işi yapanlar ise Sivas İmranlılı. İmranlı’dan uzman biriyle sahayı gezdim. Önümüzdeki günlerde güzergah belirleyeceğiz. Bazı yerlerde viyadükler olduğu için geçmek mümkün değil’

Uzmandan aldığı bilgiye göre, her şeyin normal olması durumunda günde iki -iki buçuk metre tünel kazılabildiğini kaydeden Karaca, ‘Onlar dört metre diyor. Hadi dört metre olsun.  12 nolu tünel 5 kilometre uzunluğunda. Daha bin 500 metrelik kısmı var. Yenişehir sonrası da var. 20 kilometrelik bölüm daha yeni kamulaştırılıyor. Daha hiç kazma vurulmadı. Buraya da birkaç şantiye kurulması lazım. Şu anki şartlarda 2023’e yetişmesi mümkün değil’ dedi.

Demiryolu hattı tamamlansa bile Bursa’nın hızlı trene ulaşması için aktarma yapılması gerektiğini de ifade eden Karaca, şunları söyledi:

‘Bizim tren hattı 105 kilometre. Osmaneli’ne kadar gidip oradan hızlı trene bineceksiniz. Ankara’ya kesintisiz ulaşım yok’

'SEÇİMİ MUTLAKA KAZANACAĞIZ'

İsmet Karaca, zaman zaman il örgütü, zaman zaman da CHP Bursa Milletvekilleriyle birlikte esnaf ziyaretleri yaparak vatandaşlarla görüşüyor. Geçtiğimiz günlerde de Geçit Mahallesi’ni CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile birlikte gezen Karaca, izlenimlerini anlattı:

 Vatandaşın pahalılıktan şikayet ettiğini esnafın kepenk kapatmak zorunda kaldığını söyleyen Karaca, ‘Zamlardan dolayı herkes şikayetçi ve bunu açık açık söylüyor. Politikaya atıldığım günden beri vatandaşın nabzını bu gezilerle tutmaya çalışıyorum. Bu kez durum farklı ve bu şartlarla gidilen bir seçimi mutlaka kazanacağız’ dedi.

Karaca, önümüzdeki seçimlerin ülke açısından çok önemli olduğunu de vurgulayarak, ‘Seçimdeki başarının temel koşulu ittifakın 50 artı 1 alması. İkincisi ise CHP’nin en fazla milletvekiline ulaşması. Büyük çoğunluğu almadıktan sonra 100 vekil arttırsak bile kıymeti yok’ mesajını verdi.

GÖZLEM KULESİ'NİN KONUĞU SARAÇOĞLU

 Bursa’da son yıllarda en çok gündeme gelen konulardan biri turizm. Bursa’nın turizm kenti olması için kamu ve sivil toplum örgütlerinin çalışmaları pandemiye rağmen hız kesmedi.

Bu arada, Hanlar bölgesinin önünün açılması, Osmangazi Belediyesi’nin yürüttüğü Yaşayan Tarih Hisar Projesi, İznik ve Uluabat’taki çalışmalar turizmin altyapısının hazırlanması için önemli projeler. Ayrıca Bursa’nın bu yıl Türk Dünyası’nın başkenti olması tanıtım açısından büyük yarar sağlayacak.

ASTV’de yayınlanacak Gözlem Kulesi’nin konuğu olacak TÜRSAB Güney Marmara Başkanı Murat Saraçoğlu ile Bursa turizmini konuşacağız.

Gözlem Kulesi, bu akşam 20.30’da ASTV’de…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.