Hava Durumu

CHP, hızlı trenin peşini bırakmıyor: Önce Geçit, sonra Yozgat

Yazının Giriş Tarihi: 04.09.2021 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.09.2021 08:01

Gençlik kollarında siyasete başlayan CHP İl Başkanı İsmet Karaca, sahada siyaseti seven isimlerden biri. Onun başkan seçilmesiyle Bursa'daki yerel siyaset, daha doğrusu muhalefetin sesi daha çok duyulmaya başlandı. Ardından İYİ Parti Başkanı olan Selçuk Türkoğlu da sendikacılıktan gelen deneyimini siyasette kullanınca son 10 yılın yerel siyaset açısından en renkli günlerini yaşar hale geldik.

Bir gün Karaca, bir gün Türkoğlu, Bursa'nın ulaşımdan sağlığa, çevreden eğitime çeşitli sorunlarını gündeme taşıyor.

Ankara kulislerinden gelen erken seçimle ilgili gelişmeler, seçim barajının yüzde 7'ye düşürülmesi, Millet İttifakı'nda kimin aday olacağı tartışmaları da gündemi belirliyor.

Dün bir grup köşe yazarı arkadaşımızla birlikte sohbet ettiğimiz CHP İl Başkanı İsmet Karaca, sahada siyaseti çok sevdiğini ve yıllardır yaptığını belirterek, Orhangazi ve Bursa'daki izlenimlerini anlattı. Karaca, 'İlk kez iktidar partisini bu kadar yıpranmış ve kendi seçmeni tarafından acımasızca eleştirirken görüyorum' dedi.

Sohbetimizde Karaca'nın ağırlıklı olarak değerlendirdiği konular yerel gündemle ilgiliydi. Şehir Hastanesi'nin işletme modeli ve raylı sistemi, T2 Hattı, Yunuseli Havaalanı, deprem riski nedeniyle boşaltılan okullar konularını detaylı biçimde anlatan Karaca, önümüzdeki günlerde hızlı tren, Yenişehir Havaalanı'nın kullanımı ve Sıcaksu bölgesiyle ilgili konulara ağırlık vereceğini söyledi.

Sivas'a hızlı tren seferlerinin başlamasıyla ilgili daha önce yaptığı açıklamalarda 'Bursa üvey evlat mı?' sorusunu gündeme taşıyan Karaca, seferlerin başlayacağı bugün Geçit'te hızlı tren köprüsü altında milletvekilleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyerek, 'Bursa'nın treni nerede' sorusunu soracak.

Toplantının en önemli konuklarından biri de 24 yıldan beri Bursa'ya tren gelmesi için kampanya yürüten ve bıkmadan usanmadan her platformda bu konuyu gündeme taşıyan CHP eski Milletvekili Kemal Demirel olacak. CHP Bursa İl Örgütü, 8 Eylül'de de Yozgat'a 'hızlı tren hayırlı olsun' ziyareti yapacak. Bursa'ya neden hızlı tren gelmediğini burada da gündeme taşıyacak.

Hızlı tren konusunda Bursa'ya haksızlık yapıldığını ifade eden Karaca, şu değerlendirmeyi yaptı:

'Bursa'daki AKP'li siyasetçilerin çok rahat davrandıklarını düşünüyorum. Bir Bursa lobisi yok. AKP Bursa'yı çok kolay bir kent olarak görüyor. Biz ne yaparsak yapalım her seçimi alıyoruz diyorlar Siyasi rahatlık içindeler. Bursa o yüzden kamu yatırımlarından mahrum kalıyor. Hızlı treni hava ulaşımı, yıkılan okullar, kamu hastaneleri, bu gibi konularda Bursa geride kaldı. Her seçimde AKP'ye hak etmediği desteği veren Bursa bunu hak etmiyor.

Orta Anadolu'da bizim Gemlik kadar nüfusu olmayan kentler hızlı trene kavuşuyor. Biz ise hâlâ bekliyoruz. 2012'de temeli atıldığında 2016'da geleceği söylenmişti. Biz beklerken Sivas, hızlı trene binecek'

Kent Meydanı ile Otobüs Terminali arasında sefer yapacak T2 hattı konusuna da değinen Karaca, '2018 Haziranı'nda bitecekti. Üzerinden üç haziran geçti. Maliyeti de 130 milyondan katbekat fazlaya ulaştı. Bitmesi için daha 350 milyona ihtiyaç var' dedi.

3,5 milyon nüfusu ve OSB'leri, üniversitesiyle Türkiye'nin endüstri başkenti olan Bursa'nın havaalanı Yenişehir'in rantabl olarak işletilmediğini kaydeden Karaca, önümüzdeki günlerde Yenişehir Havaalanı'nı da kent gündemine taşıyacaklarını ifade etti. Sıcaksu bölgesindeki gelişmeleri de eleştiren Karaca'ya göre, bu bölge termal yatırım için kamulaştırıldı. Kentsel dönüşüm yapılması hukuka aykırı. Karaca, hak sahiplerinin hukuksal mücadelesi için destek olacaklarını da sözlerine ekledi.

'BOZBEY İLE UYUMLU ÇALIŞIYORUZ'

31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimler, Bursa'da kıyasıya bir yarışa sahne olmuştu. Cumhur İttifakı adayı Alinur Aktaş yüzde 49,62 ile büyükşehir belediye başkanı seçilirken, rakibi Millet İttifakı adayı Mustafa Bozbey ise yüzde 47,03 oy almıştı.

Aradan iki yıl geçtikten sonra nisan ayında Bursa'yı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki yerel seçimler için adaylarının yine Mustafa Bozbey olacağını kamuoyuna duyurmuştu. Bunun sinyallerini daha önce veren Kılıçdaroğlu, Bozbey'in sahaya inerek çalışmalara başlamasını istemişti.

Bu açıklamaların ardından CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ve Mustafa Bozbey'i sahada daha çok görmeye başladık.

Dünkü sohbette 'Bozbey ile çalışmalar nasıl gidiyor' sorusunu yönelttiğim Karaca şu yanıtı verdi:

' Sayın Bozbey Bursa'da kendini kanıtlamış. Biri siyaset sonuç alma sanatı. Bakıyorsunuz her ilçede yerel adayımızın üzerinde oy almış, Bursa'dan genel kabul görmüş, genel başkanımızın büyükşehir belediye başkan adayımız olarak açıkladığı bir isim. Uyumlu bir biçimde çalışıyoruz'.

BURSA'YA '288 PRATİSYEN VE 16 UZMAN HEKİM' MÜJDESİ!

Koronavirüs pandemisi, güçlü bir sağlık ordusunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanlarının başarısı sayesinde, en zorlu günleri atlatabildik.

Son günlerde özellikle sosyal medyada pratisyen hekimlerin Sağlık Bakanlığı kadrolarından istifa haberlerini okuyoruz. Bunların büyük bir bölümünün de yurtdışına gidecekleri yazılıyor. Ne kadar modern ve donanımlı hastaneleriniz olursa olsun sağlık çalışanlarınız olmazsa nitelikli hizmet almak mümkün değil.

Önceki gün Bursa'nın sağlık ordusunun güçlenmesiyle ilgili haberi İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz sosyal medya hesabından duyurdu. 'Bursa için 288 pratisyen hekim 16 uzman hekim kadrosu tahsis edilmiştir' paylaşımını yapan Dr. Yavuzyılmaz, şöyle devam etti:

'100. dönem devlet hizmet yükümlülüğü atamasında ilimiz Bursa için 288 pratisyen hekim 16 uzman hekim kadrosu tahsis edilmiştir. Yeni hekimlerimizin ataması yapılıp bir ay içerisinde göreve başlayacaklardır. Katkıları için Sayın Bakanımız ve Bakanlık yöneticilerimize ilimiz adına teşekkür ederim'

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.