Hava Durumu

CHP kongrede neden tek aday çıkaramadı?

Yazının Giriş Tarihi: 03.01.2018 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.01.2018 08:14

CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, dün 7 Ocak'ta yapılacak kongrede aday olmayacağını resmen açıkladı. Özdemir, bir buçuk saat süren basın toplantısında göreve geldiği günden itibaren yaptığı çalışmaları ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bursa'ya yaptığı gezileri anlattı.
Özdemir döneminde, Kılıçdaroğlu'nun 6 kez Bursa'ya gelmesi il başkanının başarı hanesine yazılır sanırım.
Görev süresini 6 aylık dönemlere ayıran Şadi Özdemir'in en çok yakındığı konu dar kadrocu anlayış. 'Koltuğu yakala ve bırakma, rakibini tasfiye et' zihniyetinden çıkıp, bütün olarak sandığa ve seçmeni örgütleme çalışmasına dönüş için çaba sarf ettiğini anlatan Özdemir, bunu sosyal medya üzerinden iç meseleleri tartışma yerine örgüt toplantılarına çağrı ile başardıklarını söyledi.
Türkiye'nin yaşadığı koşullar ve ülke risk altındayken siyasette başka anlayışların devreye girmesine inandığının altını çizen Özdemir, il kongresinde de Bursa kamuoyunu ve partilileri şaşırtan bir davranışla tek adaylı kongreye gitmeyi arzu ettiğini belirtti.
Bu amaçla iki toplantı yaptıklarını ve bu toplantılara 5 vekil, 2 belediye başkanı ve 17 ilçe başkanının katıldığını anlatan Özdemir, tek adaylı kongre isteğini şöyle dile getirdi:
'Arkadaşlar gelin şaşırtalım insanları. Bir aday üzerinde uzlaşalım adayın kimliği önemli değil. Ben olmayayım mümkünse grup aidiyetlerinin ötesinde bir arkadaş olsun. Liyakatle bir yönetim yapalım. Hepimiz de arkasında olalım. Toplum şaşırsın. Bunlara ne oluyor diye. Birinci toplantıya katılanların tamamı bunu çok uygun buldu. 'Olabilir' dediler. Bu yüzden de ismi geçen dört adayı davet edelim dedik. Üç gün sonra dört adaylı bir toplantı daha yaptık. Ama oradan bir uzlaşı olmayacağını gördük'
Aday olmanın herkesin demokratik hakkı olduğunu ifade eden Özdemir, ' Biz kimseye şunu söyleyemeyiz sen aday olma sen ol diyemeyiz. Herkes anlaştığı zaman tek aday olur. Buna çaba sarf ettik. Hâlâ bunun için zaman fırsat var diyoruz ama bunu henüz başarmış değiliz' dedi.
Özdemir, adaylıklara belirli sınırların dışına çıkılmaması halinde müdahil olmayacağını ve kongrede faaliyet raporu okununcaya kadar herkesin aday olabileceğini söyledi. Özdemir'in dikkat çektiği konu adaylara yaklaşımı ile ilgili. 'Bir il başkanının sen aday ol sen aday olma deme hakkı bulunmadığını ifade eden Özdemir, siyasette 24 saatin uzun bir süre olduğunu kaydetti.

'Bursa, İzmir olmak istiyor'
Basın toplantısında yerel siyasetle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Özdemir, İzmir'le coğrafi ve demografik benzerliğe rağmen Bursa'da muhafazakar yapı oluştuğunun altını çizdi. Görev yaptığı süre içinde bu doğrultuda çalışma yaptıklarını ifade eden Özdemir, ' Referandumda, ilk 6 büyükşehir içinde 'evet' oyu çıkan tek şehir Bursa'ydı. Ancak biz bunu öngörmüştük ve yüzde 53 oranında evet bekliyorduk.' Evet' blokunun Bursa'daki toplam oyu açısından bakınca yüzde 14 oranında azalma olduğunu görüyoruz. 6 ilçede de 'hayır' çıkınca bizim en az 9 belediyeyi alma söylemimizin hayal olmadığı görüldü' dedi.

'Stadyuma harcanan parayla 55 tane 100 yataklı hastane yapılırdı'
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı değişimini de değerlendiren Özdemir, yerel yönetimdeki başarısızlığın yeni başkan Alinur Aktaş'ın açıkladığı rakamlarla ortaya çıktığını savundu. Stadyum için 400-500 milyon harcama yapıldığını ve halen 70-80 milyon liraya ihtiyaç duyulduğunun Başkan Aktaş tarafından dile getirildiğini anlatan Özdemir, 'Birçok kentin stadyumu genel bütçeden finanse edildi. Bursa ise kendi kaynağını stadyuma harcadı. Oysa bu para ile 250 ortaokul, 450 ilkokul, 65 kilometre yerüstü metro hattı, 8 bin konutluk uydu kent ve 100 yataklı 55 hastane yapılabileceğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.