Hava Durumu

CHP'li Aydın, Kılıçdaroğlu'na adaylığı ile ilgili hangi espriyi yapıyor?

Yazının Giriş Tarihi: 07.01.2022 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.01.2022 08:05

Türkiye'nin gündemini son aylarda ekonominin yanı sıra erken seçim ve Millet İttifakı adayının kim olacağı tartışmaları belirliyor.

ASTV'de yayınlanan Gözlem Kulesi programına konuk olan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın'la gündemdeki gelişmeleri konuştuk. Aydın, eczacı olduğu için sağlık konusundaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Ayrıca bütçe görüşmelerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile tartışması da günlerce konuşulan bir isim olan Aydın, esprili konuşmalarıyla da dikkat çekiyor.

Hiç unutmam; Altınceylan'da yapılan Osmangazi Belediye Başkan adaylığı tanıtım toplantısındaki esprileri, Cem Yılmaz'ı aratmayacak türdendi.

Meğer Aydın'ın esprileri Ankara'da da devam ediyormuş. Bunu CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına bakışı sorusunu yöneltince öğrendik.

Soruya önce adaylık tartışmalarındaki tartışmalara yanıt vererek başlayan Aydın, 'Cumhur ittifakının adayı belli ama daha çok bizden kimin aday olacağını merak ediyorlar. Seçim zamanı gelince zaten görülecek. Adaysız çıkacak halimiz yok' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun, ilkelere, günün şartlarına bakarak ittifak isterse aday olacağını, istenmezse ittifakın önünü kesen olmayacağını açıkladığını hatırlatan Aydın şöyle devam etti:

'CHP mensubu olarak tabii ki genel başkanımın aday olmasını isterim. Ülkenin başına Kılıçdaroğlu gibi dürüst, akıllı ve gerçekten devlet liyakati olan, gönül ferahlığı içinde devletin kasasını teslim edeceğimiz birinin gelmesi lazım. Kendisine de ara ara şaka yapıyorum. İskandinav ülkelerinde olsa sizin gibi birisini bulsalar 50 yıl bırakmazlar başbakan yaparlar.

Çünkü evini izliyorsunuz 90'lı yılların mutfağı. Hiç umurunda değil. Altın yaldızlı varaklı hevesi yaşam tarzı yok. Sizin emanet edebileceğiz bir insan. İyi bir Türkiye bırakmak isteyen iyi bir gelecek bırakmak isteyen biri'

'Doğru aday Kılıçdaroğlu ama günün şartlarına göre önüne gelen verilerde kazanabilecek kim varsa feragat edebilecek yapıda tek lider. Bırakmasını da ön açmasını da biliyor' diyen Aydın, cumhurbaşkanlığı, yerel seçimler ve İYİ Parti'nin seçimlere katılmasıyla ilgili hamlesinde görüldüğünü söyledi.

Peki, erken seçim olur mu?

Aydın'a göre, erken seçimin hemen yapılması gerekiyor. Ama bu ekonomik şartlarda biraz zor görünüyor.

Asgari ücrete, memura, emekliye zam yapıldığını ancak kaçıkla verilenin kepçeyle alındığına dikkat çeken Aydın, şöyle devam etti:

'Ülke çıkarı için hemen seçim olması lazım. . Bu sürecin bitmesi lazım. Millet bu yaptıklarınızdan memnun daha çok zam istiyorsa eyvallah ama bize gelenler memnun değil. Bu şartlar altında yaparlar mı şahsi kanaatim yapmazlar'

*****

ULAŞIM ZAMMINA BİSİKLETLİ PROTESTO VE BİR ANI

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, programa gelmeden önce CHP Gençlik örgütü ile birlikte ulaşım zamlarını protesto için bisikletle Fomara'dan Kent Meydanı'na pedal çevirdi.

Ulaşım zamlarının dar gelirliler için hatırı sayılır masraf haline geldiğini vurgulayan Aydın, ilk milletvekili seçildiğinde yine ulaşım zammıyla ilgili anısını anlattı:

' Bisikletle protesto edip, bir de gidip idari dava açmıştım. O dönemde Recep Altepe Büyükşehir Belediye başkanıydı. Açtığım davayı ret ettiler ve mahkeme masrafları ile avukat parasını da benden aldılar. Üç ay sonra belediye başkanını görevden aldılar. Yerine şimdiki başkan geldi. İlk ne yaptı biliyor musunuz? Ulaşımda indirim. Bir kez daha mahkemeye tekrar başvurdum. O zaman haksızsam neden ücretleri düşürdüler diye. Yine kabul edilmedi'

Şimdi yine aynı gelişmelerin yaşandığını ve sorulunca maliyetler arttı gerekçesinin söylendiğini ifade eden Aydın, 'Sen kamu hizmeti veriyorsun. Burulaş'ın görevi kar etmek değil' dedi.

*****

TOGG DÜNYA VİTRİNİNDE; AĞLAMAK GÜZELDİR

Gemlik'te yapımı devam eden fabrikada üretilecek Türkiye'nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg, dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2022'de yeniliklerini ve ilklerini dünya kamuoyuyla paylaştı.

Geçtiğimiz günlerde Gemlik'teki tesislerde SUV modelini görmüş, detayları Togg CEO'su Gürcan Karakaş'tan dinlemiştik. Karakaş, bu toplantıda önce sedan ardından küçük modellerin geleceğini açıklamıştı.

ABD'nin Las Vegas şehrinde 5-7 Ocak tarihleri arasında düzenlenen CES'te vitrine çıkan yeni modeli gördük. Togg'un dünyaya tanıttığı Transition Concept Smart Device olarak isimlendirilen vizyon otomobili, otomobil dünyasının efsane ismi Murat Günak liderliğinde Pininfarina stratejik ortaklığıyla tasarlandığını da tanıtımda öğrendik.

Açıkça söylemek gerekirse, SUV'dan çok daha güzel ve kendi klasmanında diğer araçlarla rahatlıkla yarışacak bir otomobil. Kapısından ön konsoluna, led ışıklandırmasından arka koltuk düzenine kadar özenle hazırlanmış bir model.

Karakaş'ın ilk günden beri söylediği otomobilin çok ötesinde akıllı bir araç. Otomobili hayranlıkla izlerken, Karakaş'ın gözyaşlarına hakim olamamasından da etkilendim.

Sezen Aksu'nun şarkısında söylediği gibi ağlamak güzeldir. Böylesine gurur verici bir eseri ortaya çıkarmak için verilen emek ve ulaşılan sonucun duygu seli yaratması kadar doğal bir olay yok.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.