Hava Durumu

CHP'li vekil, İmamoğlu ile ne konuştu?

Yazının Giriş Tarihi: 27.01.2021 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.01.2021 08:22

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, daha önce iki kez Osmangazi Belediye Başkanı adayı olduğu için yerel yönetimlerle yakından ilgilenen bir parlamenter.

Aydın, önceki gün son günlerde halk ekmek konusunda gündem olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret ederek, 40 dakika süren bir görüşme yaptı.

Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı görüşmede Aydın, İmamoğlu'nu Bursa'ya davet etti. Görüşmenin ayrıntılarını sorduğumuz Aydın, İmamoğlu'na İstanbul'daki doğru politikaların Bursa dahil bütün Anadolu'da çok olumlu etkiler yarattığını söylediğini anlattı.
Bu doğru politikaların CHP açısından Anadolu'ya ve yaklaşan seçimlere büyük artıları olduğunu vurgulayan Aydın şöyle devam etti:
'İmamoğlu, program ve politikalarını önce MYK, Parti Meclisi ve milletvekilleriyle gruplar halinde görüşerek anlatıp, fikir alışverişinde bulunuyor. Bu görüşmeler sayesinde projeler gelişiyor. Görüşmemizde bu başarılı politikalar devam ederse genele nasıl yansıyacağı üzerine konuştuk'
Erkan Aydın'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki ikinci durağı İstanbul Otogarı Müdürü Fahrettin Beşli oldu. Beşli, daha önce Erkan Aydın'ın Dağ-Der yönetiminde görev almış, 2014'te yine Aydın'ın belediye meclisi adayı olmuştu.

Fahrettin Beşli'nin otogarda yaptığı çalışmalar hakkında 30 dakikalık sunum yaptığını belirten Aydın, 'Otogarda harikalar yaratmış. İmamoğlu da onu çok beğeniyor ve destekliyor. Başarılarından dolayı biz de gurur duyuyoruz' dedi.
Geçtiğimiz günlerde, İstanbul otogarındaki değişimi anlatan bir program izlemiştim. Gerçekten de Fahrettin Beşli, sanki bir sihirli değnekle otogara dokunmuş. Geçmiş yıllarda insanların girmeye korktuğu bölümleri mezbelelikten kurtulmuş, kütüphanesi, sosyal mekanları ile bir yaşam alanına dönüşmüş.
Beşli'nin Bursalı olmasından dolayı bizler de gurur duyuyoruz.

KAYIŞOĞLU SORDU, BAKANLIK YANIT VERDİ: EMEK HATTI 2024'TE BİTECEK

Bursa'nın şehir içi raylı sistem yatırımlarından en önemlisi olan Emek-Şehir Hastanesi hattı merakla beklenen projelerden biri.
CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle 4 Aralık'ta TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Kayışoğlu, bakandan hattın ihalesinin neden gizli olduğunu, Büyükşehir Belediyesi'nin 600 milyon liraya yapılacağını belirttiği hattın neden 1,6 milyar liraya ihale edildiğini ve ne zaman başlanıp, ne zaman bitirileceğini sordu.
Ulaştırma ve Alyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından gönderilen yazılı yanıtta, hattın yapımının 25 Şubat 2020'de Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararı ile bakanlığa devredildiği hatırlatılarak, ihalenin Kamu İhale Kanunu'na göre gerçekleştirildiği ve herhangi bir gizliliğin söz konusu olmadığı ifade edildi. Bakanlık yanıtında, proje sözleşmenin 3 Aralık 2020'de imzalandığı ve 10 Aralık 2020'de de yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak hattın yapımına başlandığı bildirilerek hattın 2024 yılında tamamlanmasının planlandığı açıklandı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geçtiğimiz günlerde Sönmez Medya ziyaretinde hattın bitim tarihinin daha erkene çekilmesi konusunda müteahhit firma ile görüşme yaptıklarını söylemişti.

ALBAYRAK: MÜTEAHHİTLER İŞ YAPMAK İÇİN YER ARIYOR

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak ile uzun süredir görüşememiştik. DOSAB'daki görüşme sonrası Sönmez Medya'yı ziyaret eden Albayrak ile kentsel dönüşüm ve inşaat sektörünü konuşma fırsatı bulduk.

Albayrak, yarın Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği iklim değişikliği ve kuraklık ile AFAD'ın düzenlediği deprem konulu toplantılara katılacağını belirterek, bu toplantılarda odanın hazırladığı raporları sunacağını söyledi.
Kentsel dönüşüm konusundaki sorumuz üzerine Albayrak, Yıldırım'da önceki başkan olan meslektaşları İsmail Hakkı Edebali döneminde doğru bir uygulama başlatıldığını hatırlatarak, şöyle devam etti: 'Bir mahalleyi dönüştürmek insanlarla uzlaşmak, uzlaşma kültürünün yaygınlaştırılması açısından biz de oda olarak destekledik. Projelerin devam etmesi sevindirici. Finansman anlamında biraz sıkıntıları var ama aşılır'
Bursa'da müteahhitlerin iş yapmak için yer aradığına da işaret eden Albayrak, 'Bursa'da yeni imar planları hazırlanıp, imar sahaları açılmazsa müteahhitlere yapacak çok fazla alan yok. Kentsel dönüşümün önünün açılması lazım. Belediyeler plan işlerini hallederse kolaylıkla projeler gerçekleşir' dedi.
Kentsel dönüşümde TOKİ'nin hazıra konduğuna da dikkat çeken Albayrak, şöyle devam etti:
'TOKİ'nin maddi gücü var. Bir müteahhit 1250 konutu yapamaz. Ancak TOKİ'ye sağlanan imkanlar müteahhitlere de verilirse onlar da projeler gerçekleştirebilir'

GÖZLEM KULESİ'NDE GÜNDEM OSMANGAZİ

Osmangazi, Bursa'nın kalbi üstelik nüfusuyla da Türkiye'nin 60 yakın ilinden daha büyük bir kent. Osmangazi Belediyesi, son yıllarda yaptığı önemli projelerle dikkat çekiyor. Panorama 1326 Fetih Müzesi, Yunuseli ve Demirtaş'ta yeni ve modern kentlerin ortaya çıkması, Hisar Projesi ve en önemlisi Osmangazi Meydanı. ASTV'de yayınlanan Gözlem Kulesi'nin bu akşamki konuğu olacak Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile 'ustalık' dönemi olarak nitelendirdiği üçüncü başkanlık görevinde yapacağı çalışmaları konuşacağız. Gözlem Kulesi, bu akşam saat 20.30'da ASTV'de

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.