Hava Durumu

CHP'nin aday vitrini, tam bir sentez...

Yazının Giriş Tarihi: 29.05.2018 07:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.05.2018 07:24

Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adayı gösterilmesinin ardından CHP örgütlerindeki heyecan arttı. Bunu dün BUTTİM'de gerçekleştirilen Bursa milletvekili adayları tanıtımında da görme imkanı bulduk.
İzmir Marşı ile başlayan 10'uncu Yıl Marşı ile kapanan aday tanıtımının yapıldığı salon büyük boy Muharrem İnce ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve aday fotoğraflarıyla süslenmişti. Sahnede ise Atatürk ve Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafları yer alıyordu.
Programın açılışı da Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da düzenlediği milletvekili adayları tanıtım toplantısının son bölümü sahneye yansıtılarak yapıldı. Tıpkı Ankara'daki toplantıda olduğu gibi BUTTİM salonundakiler de Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını ayakta alkışladı.
Açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, AK Parti ve MHP'nin 24 Haziran' tercihini, 'panik seçim' olarak nitelendirdi. Cumhurbaşkanlığının kazanılacağını, meclisteki çoğunluğun da elde edileceğini iddia etti.
Başkanın ardından kürsüye çıkan ve bu dönemde aday olmayacağını açıklayan Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, veda konuşması yaparak helallik istedi. Seçimde ve Ankara'da görev yaptığı dönemde gördüğü destek için teşekkür eden İrgil, 'Ben ve birlikte görev yaptığım milletvekili arkadaşlarım, sizleri utandıracak hiçbir şey yapmadık' dedi.
Gelelim listeye...
Zaman darlığı nedeniyle CHP, 24 Haziran için ön- seçim yapamadı. Ancak, listelerde yer alan isim tercihleri önseçimi aratmayacak nitelikteydi.
Hem demografik özellikler, hem de meslek seçimleri liste tercihlerinde etkili olmuş görünüyor. Doğum yerleri dağ yöresinden, Balkan göçmenlerine, Artvin'den Erzincan'a, Ardahan'dan Niğde'ye kadar dağılım sergiliyor. Mesleki olarak da tam bir sentez söz konusu, esnafı da var avukatı da, iş insanından çevre gönüllüsüne kadar her kesimden aday mevcut.
Geçen dönem bir olan doktor sayısı Prof. Dr. Kayıhan Pala ve Prof. Dr. Yüksel Özkan'ın gelişiyle ikiye yükselmiş.
Tercihler ve salondaki heyecanın sandıklara yansıması nasıl olacak 24 Haziran akşamı göreceğiz.

Tayan: İkinci tura kalır
CHP'nin tanıtım toplantısını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, milletvekili adaylarının arasında, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da onların bir sıra önünde oturarak izledi. Milli Savunma ve Milli Eğitim bakanlıkları yapan CHP eski milletvekillerinden Turhan Tayan da protokolün önünde, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık ile birlikte oturdu.
Tanıtım sonrası sohbet imkânı bulduğumuz Tayan'a göre, cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalır ve eğer partiler arasındaki birliktelik devam ederse Muharrem İnce cumhurbaşkanlığı seçimini ikinci turda kazanır.

İMO'dan yönetmelik tepkisi
Yaklaşık bir yıl tartışılan ve hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilen Bursa Büyükşehir İmar Yönetmeliği, 27 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Yeni yönetmelikle bazı alanlarda değişiklik yapma hakkı Büyükşehir Belediyesi'nden alındı. Özelikle emsal alanı hesabı ile ilgili kriterleri tip yönetmeliğe uygun hale getirmek zorunlu kılındı.
Yönetmenliği değerlendiren İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, yönetmeliğin haksız sonuçlar doğuracağına inanıyor. Albayrak yönetmelikle, 'Kısaca Bursa'ya 40 numara ayakkabıyı çıkar 39 numara ayakkabı giy' demek istendiğini savunarak, bunun gelecekte sıkıntı yaratacağına inanıyor.
Albayrak, yeni yönetmelikle binalardaki çıkma boyutunun 10 santimi için bir hafta tartışıldığını vurgulayarak,' İmar Barışı' adı altında tamamı kaçak olan 13.5 milyon yapıya af çıkarılması tam bir tezattır' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.