Hava Durumu

Cumhurbaşkanı, Aktaş'a neyi üç kez tekrarlattı...

Yazının Giriş Tarihi: 18.05.2018 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.05.2018 08:20

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın günlük programları oldukça yoğun. Geçen hafta bunlardan üçünü izledik. Önce Gençlik Çalıştayı, ardından Uluslararası Bursa Festivali ve son olarak da Ulaşım Master Planı sunumu.
Ele alınan konular önemli olunca Başkan Aktaş'la program öncesi ve sonrasında yapılan sohbetleri yazmayı ertelemek zorunda kaldık.
Aktaş, sohbetlerinde anekdot anlatmayı seviyor. Bursa Festivali toplantısında konu Atatürk Stadyumu Meydanı'na gelince Aktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi esprili bir şekilde anlattı.
Biliyorsunuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı sözcüklerin kullanımını sevmiyor. Stadyumlardaki 'arena' veya birçok tesisteki 'kampus' ekleri onun uyarıları üzerine değiştirildi. Mesela Galatasaray ve Beşiktaş statlarının eklerindeki 'arena' sözcükleri kaldırıldı. Kampusler de külliyeye dönüştü.
Erdoğan'ın yıkılarak yeşil alan yapılmasını istediği Atatürk Stadyumu ile ilgili hassasiyetini bilen Aktaş, burada yaptıkları düzenlemeleri anlatırken, meydanın yanına bir kafeterya yapılacağını söylüyor.
Aktaş'ın bu sözü üzerine diyalog şöyle devam ediyor:
- Erdoğan: Ne dedin, ne dedin?!
-Aktaş: 2 bin 700 metrekarelik kafeterya yaptıracağız efendim..
-Erdoğan: Ne?
Aktaş, Cumhurbaşkanının kafeterya kelimesine takıldığını hemen anlıyor ve düzeltiyor: 'Kıraathane yapacağız efendim!'
Erdoğan, 'kafeterya'nın 'kıraathaneye' dönüşmesine gülümseyerek 'Ha şöyle, şimdi oldu' diyor ve öneriyi getiriyor:
'Biraz büyük yapın!'

Özlüce ve yeni stadyumun kira sorunu çözüldü

Konu stadyumdan açılmışken onunla devam edelim.
Bilindiği gibi Büyükşehir, yeni stadyumu yaptıktan sonra Bursaspor'a yıllığı 60 bin liradan kiraladı. Ancak Bursaspor, hem maddi sıkıntıları hem de buradaki ticari alanları koruma duvarları nedeniyle kiralayamadığı için borcunu ödeyemiyor.
Borç ödenmeyince belediye, Sayıştay denetimlerinde sıkıntı yaşıyor. Çözüm arayan belediye sonunda, encümen kararıyla stadyumdan loca kiralayarak, borcu kapatma yoluna gidiyor.
Diğer bir sorun Özlüce tesisleri ile ilgili yaşanıyordu. Üstelik çıkarılan ecri misil nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'nin önüne 10-12 milyon liralık fatura çıkıyordu. Vali İzzettin Küçük, bu sorunun tesislerin Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne devriyle çözüldüğünü önceki gün açıkladı.
Vali İzzettin Küçük'ün verdiği bilgiye göre, stadyumun duvar sorunu ise önümüzdeki sezona kaldı. Vali, önümüzdeki sezon sınırların daraltılmasıyla ticari alanların kiraya verilmesinin kolaylaşacağını söyledi.
Sorun aslında sadece iki tesisle ilgili de değil. Belediyenin yaptırdığı ve Bursaspor'a kiraladığı otoparklarda da sıkıntı var. Çünkü aylık kira 650 lira. Yanlış duymadınız sadece 650.
Bu mülklerden de önümüzdeki günlerde yine ecri misil bedelleri çıkacak, hem de yüklü miktarda.
Bursaspor, amatör kulüp olsa bunların hiçbiri yaşanmayacak. Bakalım buna nasıl bir çözüm bulunacak?

Gözlem Kulesi'nin konuğu UTİB Başkanı Engin

AS TV'de yayınlanan Gözlem Kulesi'nin bu akşamki konuğu Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği'nin (UTİB) yeni Başkanı Pınar Taşdelen Engin olacak.
Bu akşam saat 21.00'de yayınlanacak programda Engin, Bursa'daki tekstilin durumunu ve projelerini anlatacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.