Hava Durumu

Cumhurbaşkanına Panorama 1326 daveti

Yazının Giriş Tarihi: 09.03.2018 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.03.2018 07:53

Kapıyı, Kanunu Sultan Süleyman dönemini anlatan 'Muhteşem Yüzyıl' açtı. Ardından peş peşe Osmanlı'yı anlatan diziler gelmeye başladı. 'Diriliş Ertuğrul' izlenme rekorları kırarken, Kenan İmirzalıoğlu'nun başrolünde oynadığı 'Mehmed Bir Cihan Fatihi' adlı dizinin tanıtımları bile heyecan yarattı.
Muhteşem Yüzyıl'ın yayınlandığı günlerde Şehzade Mustafa'nın ölümü sonrası Muradiye Külliyesi'ndeki türbesinin nasıl ziyaretçi akınına uğradığını görmüştük.
Verdiğim bu örnekler toplumda Osmanlı ve tarihe karşı ilginin ne kadar büyük olduğunun göstergesi. Osmanlı çınarının filizlendiği topraklar Bursa ve çevresi. Bursa'nın fethiyle imparatorluk yolunda ilk adımlar atılmış. Bu da turizmi yeni rota olarak belirleyen Bursa için büyük bir fırsat ve açılım olacak.
Bu iklim altında Osmangazi Belediyesi bu yıl 14'üncüsünü düzenleyeceği Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fetihi Şenlikleri'ni daha görkemli törenlerle kutlamayı planlıyor.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, etkinlikleri daha anlamlı kılmak amacıyla hafta içinde Beştepe Külliyesi'ni ziyaret etti. Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alpaslan'la görüşen Dündar, programın 'Cumhurbaşkanlığı himayesi'ne alınmasını isterken, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nin sunumunu yaptı.
Halen iç düzenlemeleri devam eden eser, dünyanın en geniş açıklığa sahip kubbesiyle şimdiden rekorlar kırıyor. 42 metre çaplı olan ve Bursa siluetindeki yerini alan bu prestij eserin ayrıntılarını dinleyen Nadir Alpaslan, açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapması gerektiği konusunda yeşil ışık yaktı. Törenlerin Cumhurbaşkanlığı himayesine alınması konusundaki dosya ise incelemeye alındı. Önümüzdeki günlerde teklif onaylanırsa törenlerde Cumhurbaşkanı forsu kullanılacak.

Tarihi Kent Koşusu canlı yayınlanacak

Mustafa Dündar, Ankara'daki temasları sırasında, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'i de makamında ziyaret ederek, 'hayırlı olsun' dileğinde bulundu. Görüşmede, Fetih Şenlikleri programında yer alan Uluslararası Tarihi Kent Koşusu'nun TRTSPOR kanalından 3 saat süreyle canlı yayınlanması konusu ele alındı. Bu koşu önemli çünkü Avrupa Atletizm Birliği tarafından en üst düzey olan 5 yıldız kategorisine layık görüldü. Tarihi aks içindeki koşu ile Bursa'nın tanıtımı planlanıyor. Dündar'ın şenliklerdeki diğer etkinliklerin de canlı yayınlanması teklifinin TRT tarafından değerlendirildiği öğrenildi.

Burkay, projelerle seçim startını veriyor

Oda ve borsaların ertelenen seçimleri nisan ayında yapılacak. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, 1 Şubat'ta 'görevdeki başkan doğal adaydır' sözüyle başlattığı seçim maratonunun startını 21 Şubat'taki toplantıda resmi olarak vermişti.

Geçen dönemde 'Bursa büyürse Türkiye büyür' sloganıyla kampanya yürüten Burkay ve ekibi yeni dönem kampanyasını 'Ortak aklın gücüyle büyüyen Bursa' perspektifinde sürdürecek. Bugün BTSO hizmet binasında basının karşısına çıkacak olan Burkay hayata geçirilen 40'a yakın projeyi anlatacak ve yeni dönemdeki hedefleri hakkında bilgi verecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.