Hava Durumu

Devir sosyal medya devri

Yazının Giriş Tarihi: 26.02.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.02.2019 07:30

Bizim siyasetçiler sonradan keşfetti. Oysa 10 yıl önce Barack Obama, 'Yes, we can' sloganıyla başlattığı kampanyasını sosyal medya üzerinden yürüttüğü propaganda ile kazanmıştı.
Bugün ABD Başkanı Donald Trump, neredeyse tüm mesajlarını sosyal medya hesabından verecek hale geldi.
31 Mart yerel seçimlerinin en hararetli günlerine girdiğimiz şu günlerde, sosyal medyanın siyasetçiler tarafından yoğun bir biçimde kullanıldığını gözlemliyoruz. Neredeyse tüm adayların bir sosyal medya ekibi var. Atışma ve göndermelere direkt yanıtların adresi de sosyal medya. Büyükşehir Belediye başkan adayları Mustafa Bozbey ve Alinur Aktaş'ın paylaşımlarını izlemeye yetişemiyoruz.
Sadece adaylar değil, milletvekilleri de katıldıkları her programı sosyal medya hesaplarından canlı yayınlar hale geldiler. CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, bu işin öncülerinden biri. Geçen dönemden beri sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor.
AK Parti milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin ve Refik Özen de bu dönemin en aktif kullanıcıları. Vekillerin Meclis'teki konuşmalarından hava yoluyla seyahate, yatırım incelemelerinden mahalle toplantılarına kadar tüm faaliyetlerini sosyal medya yoluyla öğrenir hale geldik.
Dr. Esgin ve Özen, dün yine sosyal medyadan canlı yayındaydılar. Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Panayır Kavşağı'yla ilgili Bölge Müdürü Turgay Çolak'tan yerinde bilgi alan Dr. Esgin ve Özen, kavşağın bir ay içinde biteceği müjdesini sosyal medyadan duyurdular.
Vekillerin ikinci adresi ise Şehir Hastanesi'ydi. Baretleri takıp, hastane inşaatında incelemelerde bulunan Dr. Esgin ve Özen, 5 bine yakın işçinin hastanenin tamamlanması için çalıştığını bildirerek, haziran ayında hasta kabulüne başlanacağı müjdesini yine sosyal medyadan verdiler.

TÜRKYILMAZ: TOHUMLARINI EKTİK MEYVELERİNİ TOPLAYACAĞIZ

Mudanya, son yıllarda Bursa'nın yükselen yıldızı. Kent merkezinde oturanların Çekirge'den başlayan İhsaniye, Ataevler, Özlüce ve Balat'a uzanan batıya doğru yolculuğu Mudanya'ya yönelmeye başladı. Denizi, temiz havası ulaşım kolaylığı Mudanya'nın reytingini artıran faktörlerin başında geliyor.
Yönettiği kenti bu yüzden 'Bursa'nın gözbebeği' olarak nitelendiren Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 5 yıl önceki kampanya döneminde Mudanyalılardan iki dönem için oy istemişti.
Dün Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde yeni dönem projelerini açıklayan Türkyılmaz, 4 yıl 10 ay 25 günlük hizmetlerini anlatarak konuşmasına başladı. Söz verdikleri 100 projeden büyük bölümünü tamamladıklarını kaydeden Türkyılmaz, ikinci dönemi için 'Tohumlarını ektik meyvelerini toplayacağız' tanımlaması yaptı.


Ayrıntılarını haber sayfalarında bulacağınız için proje bölümünü uzun uzun anlatmayacağım ama dikkatimi çeken birkaç projeye değinmekte fayda var. Birincisi Mudanya'yı tarihi değerleri ön plana çıkararak, UNESCO Dünya Mirası listesine sokmayı planlıyor. İkincisi, Tirilye'nin 'cittaslow' yani yavaş şehir haline getirilmesini...
Tanıtım toplantısında gözler Türkyılmaz kadar, CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'in de üzerindeydi. Zaten Türkyılmaz da konuşmasında, trafik başta olmak üzere sorunların çözüm adresi olarak 1 Nisan'ı gösterdi. Türkyılmaz, Bozbey'in 1 Nisan'da büyükşehir belediye başkanlığı koltuğuna oturmasıyla Mudanya'ya hak ettiği desteği vereceğine işaret etti.

BOZBEY, BEKLENEN RANDEVUYU VERDİ

Cumhur İttifakı Nilüfer Belediye Başkan Adayı Necati Şahin, geçen hafta Sönmez Medya ziyaretinde, Nilüfer'de başkanlık yapmış isimlere ziyaretler yaptıklarını, rahmetli Ziya Güney'i mezarı başında andıktan sonra Faruk Baykal'la evinde görüştüklerini söylemiş ve şu sitemini dile getirmişti:
'Bozbey'den randevu istedim henüz bana dönmedi. Randevu verilmezse çat kapı ziyaret edeceğim'
Şahin'in beklediği randevu Bozbey'in özel kaleminden açılan telefonla geldi. Görüşme bugün saat 16.00'da gerçekleşecek. Tüm basın mensuplarını davet eden ve 'Bu görüşmede bizlerle ilgili ithamlarını bizzat duyacağız' diyen Şahin ile Bozbey'in görüşmesinin ilginç diyaloglara sahne olacağı kesin. Çünkü ikisi de inşaat mühendisi ve ikisi de kent sorunlarıyla ilgili oldukça bilgi sahibi...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.