Hava Durumu

Devir teslimde hem tavırda hem mesajda birlik fotoğrafı

Yazının Giriş Tarihi: 26.12.2020 08:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.12.2020 08:57

Devir teslim törenlerinde, yapılan konuşmalarda verilen mesajların yanı sıra davranış biçimleri, bir bakış, jest ve mimikler bile büyük önem taşır. O yüzden bu törenlerde bulunmak isterim.

Açıkçası, AK Parti İl Başkanlığı devir-teslim törenin parti binasında yapılacağı bilgisi geldiğinde koronavirüs nedeniyle gitmemeye karar vermiştim. Ancak sonradan Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ne alınınca kararımı değiştirerek, töreni izledim.

İyi ki de gitmişim. Tören sonrası hazırlanan ajans haberlerinin hiç birinde gördüğüm ayrıntılar yoktu.

Onları anlatayım.

Halef ve selef yani eski başkan Ayhan Salman ve Davut Gürkan, Hüdavendigar Salonu'na birlikte girmeleri ilk mesajdı. Salman, zaten İstanbul'daki 6 adayın kabulüne ve Ankara'daki görevlendirmeye de eşlik etmişti.

Devir teslimin yapılması için Bursa'ya gelmeleri beklenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu da yine birlikte salona girerek, ikinci mesajı verdi. Ala ve Çavuşoğlu dışındaki milletvekilleri TBMM'deki çalışmaların devam etmesi nedeniyle katılmasalar da sosyal medyadan destek mesajları yayınladılar.

Toplantıya eski il başkanlarından Şevket Orhan, Nagıp Vardar ve Cemalettin Torun'un yanı sıra İstanbul'daki görüşmeye giden Ali Yılmaz, Mustafa Yavuz, Gökay Bilir, Nazım Maral ve Hasan Çepni de katıldı. Yeni başkan Gürkan da konuşmasında özellikle bu isimlere ayrıca teşekkür etti.

Davut Gürkan'ın daha önceden il başkan yardımcılığı görevi dolayısıyla parti içindeki diyalogu 'nerede kalmıştık' gibi oldu. Salman ile birlikte ilçe belediye ve teşkilat başkanlarıyla ayaküstü sohbet oldukça samimi ve sıcaktı.

Konuşmalardaki mesajlara gelince;

En dikkat çekici olanı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın konuşmasıydı.

Salman'a teşekkür eden Aktaş, 'Tabir yerindeyse yolsuzlukla, yanlışla, liyakatsizlikle ve yahut farklı bir konu ile ilgili hiçbir konunuza şahit olmadık. Bunu teklif dahi etmediniz. Teklif edenleri de ısrarla karşısında durdunuz' dedi.

Salman da, bundan sonra da partisine hizmet anlayışıyla hareket edeceğini, partisinin bir neferi olarak tüm çalışmalara katılım göstereceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Gürkan ise, AK Parti olarak 393 bin 793 üye, 1028 mahalle başkanı ve 2 bin 500'ün üzerinde aktif siyasette görev alan teşkilat mensubuyla birlik ve beraberlik için olan büyük bir aile oldukları vurgusunu yaptı.

'Bizler bundan sonraki süreçte azaltmadan çoğaltmanın bölünmeden bütünleşmenin derdinde olacağız' diyen Gürkan, şöyle devam etti:

'Her kim ki bu partiye katkı koyduysa, elini taşın altına koyduysa bu bizim için çok değerli ve kıymetli. Bugüne kadar hizmet eden bütün büyüklerimizle partiye hizmet verenle gönül birliği içinde bu hizmeti yürütmek için beraber çalışacağımıza emin olunuz' dedi.

AK Parti olarak başarıya mahkum oldukları vurgusu yapan Efkan Ala,'Bizim, sorumluluklarımızı hiç unutmadan ileriye doğru hızlı adımlarla ilerlememiz kaçınılmazdır, bir zorunluluktur, bir tercih değildir' mesajını verdi.

Hakan Çavuşoğlu ise AK Parti'nin parti içi kavgalar olmadan görev değişimlerini gerçekleştirebilen partilerden biri olduğunu, Bursa ve Türkiye için hizmet etmeye ve başarılı olmaya çaba göstereceklerini söyledi.

Devir teslim töreninde hem tavırda hem de mesajlarda birlik fotoğrafı verildi. Bu fotoğraf ve mesajlar, Gürkan'ın görevini yapmasında büyük kolaylık sağlayacak.

'HAZERAN' TİPİ SANDALYEYİ BİLİR MİSİNİZ?

Çocukluğumda görmüştüm ama ismini bilmiyordum. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban'ın sosyal medya paylaşımında öğrendim.

Meğer Hazeran tipi sandalyenin de ilginç bir öyküsü varmış. Taban'ın paylaşımından aktarayım:

1928 yılında Bulgaristan'a giden Hasan Mutlu beraberinde Macar Toth adlı ustayla birlikte suyla çalışan bir elektrik tribünü getirir. Bunu Cerrah'taki dere kenarına kurup elektrik üretimi yapar.

Üretilen bu elektriğin bir kısmını ağacın buharla yumuşatılıp metal kalıplarla şekil verdiği bir teknikle üretilen 'hazeran' tipi sandalye imalatında kullanır. Hazeran sandalye üretimi 1950'lerde İnegöl sanayisine damga vurmuştur.

Alper Taban'ın verdiği bilgiye göre bir örneği halen İnegöl Mobilya Ağaç İşleri Sanayi Müzesi'nde bulunuyor. Merak edenler gidip görebilir.

Bu örnekten de anlaşıldığı gibi hiçbir başarı emek vermeksiniz elde edilemez. Bugün İnegöl'ün mobilya başkenti olmasında hazeran sandalye gibi yüzlerce örnek bulunuyor.

EN İYİSİ ASTV...

Geçtiğimiz aylarda bursahakimiyet.com.tr'nin başarısını köşeme taşımıştım. Gazetemizin internet sitesi, her geçen gün bu mecradaki aranılan adres olmaya devam ediyor.

Bursa basının amiral gemisi Sönmez Medya'nın dünyaya açılan penceresi ASTV de yayıncılıktaki başarısını ödülle taçlandırdı.

Gözlem Kulesi programıyla benim de katkı vermekten gurur duyduğum ASTV, Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından yılın Yerel Televizyonu Ödülü'nün sahibi oldu.

Başarının elde edilmesini sağlayan teknik ekibinden programcılarına kadar tüm arkadaşlarımı kutluyorum.

ASTV'yi izlemeye yani bizi izlemeye devam edin....

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.