Hava Durumu

Dijitalleşen İnegöl'de 'uçan halı' görüldü!

Yazının Giriş Tarihi: 30.07.2020 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.07.2020 08:06

İnegöl Belediyesi, Türkiye'nin en eski kurumlarından biri. 150 yıllık bir geçmişe sahip.
Yerel seçimler sonrası ziyaretine gittiğimiz İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban'ın iki hedefi dikkatimizi çekmişti. Birincisi yeni nesil belediyecilik anlayışını geliştirerek dijital İnegöl, diğeri ise Türkiye'nin en temiz ilçesi olmak.
Temizlikle ilgili yaptığı çalışmalar Türkiye çapında ses getirdi. Önce kendi makine ve ekipman parkını kurarak, temizlik hizmetlerini ihaleye vermeden belediye olarak gerçekleştirdi.
Asıl önemlisi İnegöllüleri bu çabaya ortak etmeden geçiyordu. Bu nedenle farkındalık yaratacak kampanyalara girişildi. Caddelerde izmarit toplayarak konuya dikkat çeken Taban, sık sık şu örneği verdi:
'Dünyanın en temiz şehri olarak Tokyo gösteriliyor. Belediye çok mu çalışıyor? Hayır, insanlar kirletmediği için şehir temiz kalıyor'
Şehrin merkezine yerleştirilen dev izmarit heykeli ve afişlerle kampanya desteklendi. Dev izmarit etkinliği Açık Hava Reklamları Yarışması'nda, tasarım, kampanya, sosyal sorumluluk, en iyi yerel kampanya ödüllerini sildi süpürdü.
İşletme mezunu ve aynı zamanda Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans sahibi bir iletişimci olan Alper Taban'ın dijitalleşme alanında tam bir devrim gerçekleştirdi. Göreve başladığında sadece 5 konuda e-devlet üzerinden hizmet eden İnegöl Belediyesi, ilk 6 ayda bu sayıyı 40'ın üzerine çıkararak, Türkiye'deki 1389 belediye arasında en fazla hizmeti veren belediye pozisyonuna ulaştı.

İster inanın ister inanmayın Taban'ın sosyal medyadaki yaratıcılığı tüm bu başarıların ötesine geçti. Aslında sosyal medyadaki mesajları da yeni nesil belediyecilik anlayışı doğrultusundaydı.
Bir ay kadar önce İnegöl, girişlerindeki nüfus tabelalarıyla ilgili yaptığı 'İşi Müge Anlı'ya götürmeden çözdük' paylaşımı etkisini yitirmeden dün de bu kez temizlikle ilgili 'uçan halı' mesajı okuyanları gülümsetti.
Araziye atılan rulo haline getirilmiş halı fotoğrafının altına 'Uçan halı en son Kozluca yolu Ertuğrulgazi Mahallesi Ayperi Sokak Elit Yaşam Sitesi önündeki boş arazide görüntülendi' yazan Taban, kullanılmayan eşyaların alınması için 153'ün aranması halinde kullanılmayan eşyaların ücretsiz olarak alınacağını ifade etti.

Merak edip sordum; sosyal medya hesaplarından yaptığı bu ilginç paylaşımları kendisi yazıyormuş.
Geçtiğimiz günlerde Bursa'nın ilçeleriyle ilgili bir sosyal medya araştırmasına bakmıştım. Facebook, Intagram ve Twitter'da birincilik Alper Taban'da. En çok etkileşim alan başkanın çabaları boşa gitmiyormuş...

ANADOLU'NUN EN ETKİN 50 İŞ İNSANI ARASINDA 4 BURSALI

Ekonomist Dergisi tarafından bu yıl 8'incisi yapılan 'Anadolu'nun En Etkin 50 İş İnsanı' araştırmasının sonuçları açıklandı. Listede ekonomiye yön veren, istihdam yaratan ve vergi rekortmeni olan isimler bir araya geliyor.
Daha önceki yıllarda da yapılan araştırmada listeye giren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, bu yıl 19'uncu sırada yer aldı.
'Bursa Sanayisinin Tepe İsmi' başlığıyla araştırmada yer alan İbrahim Burkay ile ilgili olarak, "İbrahim Burkay, Türkiye'nin sanayi ve ticarette önde gelen kentlerinden olan Bursa'da sanayinin tepe ismi olarak şehrin ihracat hamlesine odaklanmış durumda. İbrahim Burkay bu süreçte risklere değil, fırsatlara odaklanıp üretim ve ihracatı yükseltme hedefiyle çalışmak gerektiğini söylüyor" ifadeleri kullanıldı. .

Listenin zirvesinde Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, ikinci sırada Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, üçüncü sırada Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu yer alıyor.
Listede ayrıca Bursa'dan Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Orhan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Orhan ile SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz da bulunuyor.

BAYRAMI KUTLARKEN KORONAVİRÜSÜ UNUTMAYALIM

Geçen Ramazan Bayramı'nı tedirgin geçirmiştik. Salgının yayılmasının önlenmesi amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, bayramların olmazsa olmazı aile büyüklerimizi ziyaret dahi edememiştik.
Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı yok ama bu kez bize görev düşüyor. Birçok kentten koronavirüsle ilgili hiç de iyi haberler gelmiyor. Vaka sayıları ise sanki 900'lü rakamlara sabitlenmiş gibi. Yaşamını yitirenlerin sayısı da hâlâ iki basamaklı.
Salgın bitmedi... O yüzden bayram kutlaması yaparken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bıkmadan usanmadan her gün yaptığı uyarıları lütfen dikkate alalım.

Bu arada, koronavirüs nedeniyle geçen bayram gazeteler yayınlanmamış, bizler de 3 gün tatil yapma fırsatı bulmuştuk. Bu bayram da aynı uygulama devam edecek ve 4 gün sizlerle birlikte olamayacağız. Kurban Bayramınız kutlu olsun...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.