Hava Durumu

Dostlar alışverişte görsün

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2017 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2017 07:51

Kent konseyleri, hemşerilik, kentlilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, çevreye duyarlılık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yönetişim ilkeleri doğrultusunda çalışır. Yerelde, vatandaşın doğrudan yönetime demokratik katılımının adresi kent konseyleridir.
Birçok şehir tarafından örnek alınan Bursa Kent Konseyi'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı çağrı, doğrusunu isterseniz kent sorunlarını yazan bir gazeteci olarak beni heyecanlandırmıştı.
'Bursa Konuşuyor' etkinlikleri kapsamında , 'Nasıl bir Bursa görmek istiyorsunuz' toplantısı yapılacaktı.
İlk yorumum Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra Bursaray'la yolculuk yapan, 'Bereket Sofraları'nda Bursalılarla buluşan Alinur Aktaş'ın kafasındaki Bursa resmi tam olarak oluşmadığı için Kent Konseyi'nde birebir sorunları dinleyeceği yönündeydi.


Dün Merinos Atatürk Kültür Merkezi'ndeki toplantıya bu heyecanla gittim. Ancak, kısa sürede maalesef yanıldığımı anlamam gecikmedi.
Çünkü daha başından toplantı günü ve saati ile ilgili yanlışlık yapılmıştı. 14.00'te başlayacağı bildirilen toplantı için önce başkan beklendi. Başkanın gelemeyeceği ancak yarım saat sonra anlaşılabildi. Çünkü saat 15.00'te Büyükşehir Belediye Meclisi'ne başkanlık edecek, öncesinde de AK Parti'de grup toplantısına katılacaktı. Beklenen de oldu, grup toplantısı uzayıp, Başkan Aktaş gelemeyince toplantı yarım saat gecikmeyle başlayabildi.
Katılım da istenilen düzeyde değildi. Söz alanlar muhtarlar, engelliler ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri oldu. Birçok konunun odağında olan akademik odalar yoktu.
Önceki gün bu tür genel kapsamlı toplantılar yerine ulaşım, hava kirliliği, turizm ve Uludağ gibi spesifik konuların ele alınması gerektiğini yazmıştım Dün yapılan toplantı bu konuda yazdıklarımda haklı olduğumu ortaya çıkardı.
Gerçi Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ve toplantıya Başkan Alinur Aktaş adına katılan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse, tüm söylenenlerin başkana rapor halinde iletileceğini söyledi ama anlatılanların canlı tanığı olmak ayrı bir önem taşıyor.
Ayrıca, görevi devretmeye hazırlanan Makine Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Mart'ın sık sık dile getirdiği, büyük proje ve sorunların ele alınıp rapor haline getirileceği 'Akademik Kurul'un ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

'Konuşarak sorunların yarısı çözülür'
Toplantıda başkan adına konuşan Şükrü Köse'nin, yaşanabilir bir Bursa oluşturulması vurgusu önemliydi. Köse'nin 'konuşmak sorunların yarısını çözer' cümlesi ise toplantının anahtar cümlesiydi. Gerçekten de konuşmak ve sorunun varlığını kabul etmek çözüm için her zaman önemli bir adım olmuştur.


Toplantıda ilk söz alanlardan biri olan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık, çevre mühendisi olduğunu vurguladıktan sonra Bursa'nın kent anayasası olarak 1/100 binlik planın en son 1998 yılında yapıldığını hatırlatarak, bunun yenilenmesi gerektiğini ifade etti.

'Gaziantep'e sefer düzenlensin iki uçağı ben doldururum'

Toplantının bana göre renkli konuşmasını Bursa Gaziantepliler Derneği Başkanı Bilal Şengüloğlu yaptı. Yenişehir Havaalanı'nın verimli kullanılamadığını belirten Şengüloğlu, "Bursa, Türkiye'nin dördüncü, Gaziantep ise beşinci kenti. İki sanayi ve ticaret kenti arasında milyarlarca liralık alışveriş yapılıyor ama iki kent arasında uçak seferi yok. Bursa ile Gaziantep arasında uçak seferi düzenlensin ben haftada iki gün uçakları yolcuyla doldurma sözü veriyorum' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.