Hava Durumu

Dr. Esgin ve Işık, bakanla görüştü: İki baraj en kısa sürede bitecek

Yazının Giriş Tarihi: 28.05.2021 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.05.2021 08:01

Küresel ısınma sonucu ortaya çıkan iklim değişikliğinin olumsuz sonuçlarını beklenmedik doğa olaylarında görüyoruz.

Marmara Denizi'nde iki aydan beri görülen salya, Karacabey-Bandırma arasındaki sel felaketi bunların son iki örnekleri. Birkaç boyunca yağacak yağmur bir saatte toprakla buluşunca kaçınılmaz son ortaya çıkıyor.

Karacabey ilçesinde Karadere ve Yeşildere barajını aşan sular önüne kattığı her şeyi süreklerken, 200 mevsimlik için canını zor kurtarmıştı. Bandırma ve Çanakkale'ye ulaşımı sağlayan D-200 karayolu sel nedeniyle ulaşıma kapanırken, sebze ve buğday ekili 8 bin 500 dönüm arazi sular altında kalmıştı.

Sel felaketi üzerine tüm kurumlar seferber oldu. Bir yanda Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ, diğer yandan DSİ, ekili alanlardaki suyun tahliyesi ve yeni setler oluşturulması için çalışmalara başladı. Tarım İl Müdürlüğü de pazartesi gününden itibaren hasar tespit çalışmalarına başladı.

DSİ Genel Müdürlüğü, diğer bölgelerden 5 ekskavatör, 10 kamyon ve bir dozeri felaket bölgesine gönderdi. Bu ekipler halen Tophisar Mahallesi'nde sedde yükseltme çalışmaları yapıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Karacabey Belediyesi ve BUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri de Şahmelek, Yeşildere, Dağkadı, Okçular ve Kurşunlu mahallelerinde taşkın sonrası hasar gören kaptaj ve isale hattının onarımlarını gerçekleştirerek, bölgede içme suyu sorunu yaşanmasının önüne geçti.

Sel felaketinin hemen ardından bölgedeki köylerde incelemeler yapan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin ve aynı zamanda TBMM Tarım Komisyonu Üyesi olan Bursa Milletvekili Zafer Işık, önceki gün Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Ankara'da bir araya gelerek sel felaketi konusunu görüştü.

Görüşmeyle ilgili bilgi veren Dr. Esgin, devletin tüm imkanlarıyla vatandaşların yanında olduğunu bildirerek, şunları söyledi:

'Ankara'dan araç desteği aldık. Bir yanda DSİ diğer yanda BUSKİ çalışmalar yapıyor. DSİ ekipleri set ve dere ıslahları bitinceye kadar bölgede kalacak.

Yeşildere ve Gölecik barajlarının bir an önce bitirilmesi için bakanlarımızdan söz aldık. Hasar tespit çalışmaları da bir hafta içinde bitecek. Hasar tespitine göre neler yapılabileceğini ele alacağız. Sadece para vermek değil, desteklerimizle de çiftçilerimizin mağduriyetlerini gideceğiz' dedi.

SERVİSÇİLER BAKANDAN YENİ GENELGE SÖZÜ ALDI

Koronavirüs pandemisi servis sektörünü de olumsuz yönde etkiledi. Sorunlarını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na iletmek isteyen Bursa Servisçiler Odası Başkanı Sadi Aydın, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu'nun kapısını çaldı.

Çavuşoğlu'nun girişimleri sonucu Bursa, İstanbul, Ankara, Kayseri, Gaziantep, Kırıkkale servisçiler odası başkanları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüştü.

Servisçilerin pandeminin en mağdur sektörlerinden biri olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, görüşmede servisçilerin sorunlarını bakana aktarma imkanı bulduklarını söyledi. Çavuşoğlu, ' Özellikle 2003 yılında çıkarılan bir yönetmelik var. Günümüz koşullarında yetersiz kalan bu yönetmelikle ilgili bir takım düzenlemeler yapılmasını istiyorlar. Bakanımız sektör temsilcilerini dinledikten sonra sorunların çözümü için talimat verdi' dedi.

DR. ESGİN'DEN SIRBISTAN'A FİLİSTİN MEKTUBU

Türkiye-Sırbistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, Sırbistanlı mevkidaşı Sırbistan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Sancak Bölgesi Milletvekili Muamer Bacevac'a mektup yazarak İsrail'in Filistine karşı yaptığı saldırıları durdurmak gerektiğini söyledi.

Dr. Esgin, mektubunda, adil ve kalıcı bir barış ortamının ivedilikle temin edilmesi için, İsrail'in iki devletli çözüm haricinde bir ihtimalin olmadığını ve güç kullanmak suretiyle Filistin halkının meşru hak ve taleplerini bastıramayacağını idrak etmesi gerektiği kanaatini taşıdığını belirterek, İsrail'e karşı tüm hukuki ve siyasi tedbirlerin hayata geçirilmesini beklediklerini söyledi.

Dr. Esgin, Sırbistan Parlamentosunun söz konusu insani ve vicdani meselede hakkaniyetli bir duruş sergileyeceğine, dünyanın bu bölgesindeki yangının sönmesine katkıda bulunacağına yürekten inandığını vurguladı.

ALİ BABACAN, ASTV'DE CANLI YAYIN KONUĞU OLACAK

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bugün Bursa'da. Babacan, basınla sohbet toplantısının ardından saat 11.00'de il başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirecek. Ulu Cami'de Cuma namazı kılacak olan Babacan, kapalı çarşı esnafını da ziyaret ederek sorunlarını dinleyecek.

STK temsilcileriyle yapacağı toplantıda bir araya gelecek olan Babacan, saat 19.15'te ASTV'de Satırbaşı Özel'in canlı yayın konuğu olacak.

Programda ASTV'den Sevda Kurul ile birlikte Babacan'a gündemdeki gelişmeler ile Bursa izlenimlerini soracağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.