Hava Durumu

Dr. İrgil'in attığı mesaj kampanya başlattı

Yazının Giriş Tarihi: 09.05.2019 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.05.2019 08:06

Türkiye'nin sayılı cerrahlarından biri olan Dr. Ceyhun İrgil, bir dönem Bursa Milletvekilliği yaptıktan sonra verdiği sözün arkasında durarak, yeniden aday olmadı. Ancak, kendisinin de ifade ettiği gibi CHP için bir nefer gibi çalışmaya devam etti.
Önce Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muharrem İnce'ye destek veren Dr. İrgil, yerel seçimlerde de bir ayağı Bursa'da diğer ayağı Fethiye'de CHP'li adayların kazanması için çalıştı. Fethiye'de 25 yıl sonra yeniden CHP adayı seçimi kazandı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) tartışmaya açık kararıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal edilmesinin ardından tüm gözler şimdi İstanbul'a çevrildi.
23 Haziran'da İstanbullular sandık başına gidecek ama heyecanı bütün ülkeyi sardı. Çünkü bu seçimin sonucu tüm ülkenin siyasi geleceğini de şekillendirecek.
Ekrem İmamoğlu'na desteğin en önemli adresi ise sosyal medya. Çok iyi bir sosyal medya kullanıcısı olan Dr. İrgil de, İmamoğlu'na desteğini bu mecradan sürdürüyor.
Milletvekilliği döneminde, eğitim ve öğrencilerin sorunlarıyla yakından ilgilenen Dr. İrgil, bu kez İstanbul'da üniversite öğrenimi gören gençlerin seçimde oy kullanabilmeleri konusuna dikkat çekti. Çünkü seçimin yapılacağı tarihte öğrencilerin yaklaşık üçte biri İstanbul dışına gidiyor. Gidiş-dönüş bileti, konaklama ücreti epey masraflı. Üniversite öğrencileri bu sıkıntılarını sosyal medyadan dile getirince ilk destek de Dr. İrgil'den geldi ve seçim için Bursa'dan bir otobüsün masrafını karşılayacağını açıkladı.
Dr. İrgil'in bu davranışına ülkenin dört bir yanından destek geldi. Deyim yerindeyse çığ gibi büyüdü ve oluşturulan 'hashtag', Twitter'da üst sıralara yükseldi. Verilecek her destek talebini sosyal medya hesabından paylaşan Dr. İrgil, seferberliğin daha koordine bir biçimde yürütülmesi amacıyla konuyu CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'la görüştü.
CHP yönetimi ve belediyeler öğrencilerin seçim günü taşınması için şimdiden kolları sıvadı.

KİTABINI TAMAMLADI, MÜZE İÇİN HAZIRLIK YAPIYOR

Vekil olmadan önce de kültür ve sanatla yakından ilgilenen Dr. İrgil, Fotofest gibi önemli bir organizasyonun kalıcı hale gelmesinin yanında, Bursa Sağlık Tarihi Kitabını yazdı, Sağlık Tarihi Müzesi'nin kurulmasına öncülük etti.
'Yoğun TBMM çalışmaları sonrası tekrar bilim, kültür ve sanata dönmek ilaç gibi geldi' diyen Dr. İrgil, Likya tarihi kitabının birinci cildini yazmayı da tamamladı. Kafasındaki en önemli proje ise Edebiyat Müzesi. Bununla ilgili çalışmasının altyapısı ise 20 yıl öncesine dayanıyor. Tanzimat döneminden bugüne kadar bin 500'ün üzerinde ilk baskı edebi eseri toplayan Dr. İrgil, bunları bir müzede toplamayı planlıyor.
Yeni neslin yazılı eserlere olan ilgisinin artırılması amacıyla müze projesini Bursa Büyükşehir ve Nilüfer belediyelerine teklif etmeye hazırlanıyor.

BÜYÜKELÇİLERDEN TEŞEKKÜR YAĞIYOR

TÜRSAB Güney Marmara BTK Başkanı olan Murat Saraçoğlu'nun girişimleriyle geçtiğimiz hafta Arjantin, Kolombiya, Küba, Kuzey Makedonya, Sırbistan, Ukrayna, Malezya, Hindistan, Bosna Hersek ve Litvanya büyükelçileri Bursa'da ağırlandı.
Hanlar bölgesinden İznik'e, Aktopraklık'tan Gölyazı'ya, Cumalıkızık'tan Tirilye'ye kadar gezilmedik yer bırakılmadı. İznik'te çini yapımına, Bursa'da kozanın işlenmesine katılan büyükelçiler, Gölyazı'da ok bile attı.
Bursa'nın yerel lezzetlerinin yanı sıra tarihi özellikleri ve doğal güzelliklerine de hayran kalan büyükelçileri en çok etkileyen ise Ulu Camii minberindeki güneş sistemi kabartması oldu. Kabartmanın Galileo'dan önce yapıldığı anlatılan büyükelçiler hayretler içinde kaldı.
Ankara'ya dönen büyükelçiler TÜRSAB'a teşekkür mektupları gönderirken, Ukrayna büyükelçisi önümüzdeki hafta 28 kişilik bir işadamı heyetiyle Bursa'ya geleceğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.