Hava Durumu

Dündar: Başkan değişse meydan projesi yürümezdi

Yazının Giriş Tarihi: 15.03.2020 09:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.03.2020 09:15

Bursa'nın şehircilik açısından iki önemli hayali var; biri trenin gelmesi, diğeri de büyük bir meydan yapılması. Tren, merkezi hükümetin işi olduğu için son 25 yılda göreve gelen tüm belediye başkanları Bursa'nın büyük bir meydana sahip olmasını istedi.
Osmangazi Belediye Başkanlığı'nda üçüncü, kendi deyişiyle 'ustalık' dönemini sürdüren Başkan Mustafa Dündar, tüm başkanların hayalini gerçekleştirecek adımları 2009 yılında atmaya başladı.

Önce buradaki çöküntü alanının temizlenmesi gerekiyordu. İtirazlar yapıldı, gösteriler düzenlendi ancak hiç biri başkanı başladığı kamulaştırma çalışmalarından döndüremedi. 40 dönümlük alan için 140 milyon liraya yakın kamulaştırma bedeli ödendi ve bölge temizlendi.
Başkanın hayali meydanın yapımına bir an önce başlamaktı. Ancak, Türkiye'nin yaşadığı ekonomik zorluklar bazı belediyeleri maaş ödeyemez duruma getirmişti. Böyle bir ortamda yatırıma başlamak gerçekten cesaret işiydi. Geçtiğimiz günlerde Osmangazi Meydanı inşaatını gezen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de Dündar'ı cesaretinden ötürü kutlamıştı.

Dündar, kaynak bulma konusunda da aynı ısrarcılığını sürdürdü. Birinci başvurusu İller Bankası'ndan döndü. Ancak ikinci başvuruda istediği 48 milyon liralık ilk dilimi alınca temmuz ayında ilk kazma vuruldu. Yaklaşık 7 aydır da hafriyat çalışmaları devam ediyor. 12 metre derinliğe inilerek 330 fore kazık çakıldı. 300 kazık daha çakılacak. Sonra 24 metre derinliğe inilecek. Burada bir hatırlatma yapmakta fayda var. 24 metre derinlik demek 8 katlı bir bina yüksekliği anlamına geliyor.
Meydan inşaatının birinci etabında 2 bin araçlık otopark ve nikah dairesi binası yapılacak. İkinci etapta da caminin yeri değiştirilerek buraya bir kültür merkezi inşa edilecek. İlk etap üç yıl içinde tamamlanacak.
ASTV'de yayınlanan Yerel Yönetimler programının konuğu olan Mustafa Dündar'a projeyi sorduk. O da yanıtladı.
Dündar'a göre, başkan ve yönetim değişmediği için meydan projesi hızlı yürüdü. 31 Mart seçimlerinde değişim olsa yeni gelecek kişi kendi plan ve programını yapacağı için belki de böylesine maliyetli bir işi yapmaktan vazgeçebilirdi. Buna örnek olarak geçmiş dönemlerde Büyükşehir belediye başkanlarının Bursaray projesini yürütürken yaptıkları değişiklikleri gösteren Dündar, 'Başkan değişmiş, yönetim değişmiş olsaydı bu proje yürümezdi. Neden yürümezdi? Ekonomik sıkıntılar gerekçe gösterilir. Proje incelenir belki değiştirilirdi. Derken 2 yıl geçerdi' dedi.
Meydan projesi tamamlandığında Bursa'nın büyük bir ihtiyacının giderileceğini de hatırlatan Dündar, meydandaki 2 bin araçlık otoparkın kentin yayalaşmasına katkı sağlayacağını da ifade etti.

EROZAN'A KONGRE SONRASI PASTALI SÜRPRİZ

Koronavirüs yüzünden AK Parti ilçe kongrelerini erteledi. İYİ Parti ise dün İznik ve Orhangazi ilçe kongrelerini gerçekleştirdi. Bugün de Mudanya ve Osmangazi kongreleri yapılacak.

İki ilçe kongresine katılan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan'ı Orhangazi kongresi sonrası bir sürpriz bekliyordu.
Kongreye gündem dışı bir madde konulmuştu.
1950 doğumlu olan ve 40 yıl diplomatlık yaptıktan sonra siyasete atılan Erozan'a sürpriz yapan partililer, hazırladıkları pasta ile doğum gününü kutladılar.
Bu arada merak edenler için İznik'te Mustafa Küçük, Orhangazi'de de İsmail Kaya İYİ Parti İlçe Başkanlığı'na seçildiler.

ÇİKOLATA İLE BESLEDİ VEKİL OLDU!

Ak Parti İl Başkanlığı görevinin ardından 23'üncü dönemde TBMM'de Bursa'yı temsil eden Hayrettin Çakmak'ı yakından tanıyanlar ne kadar nüktedan olduğunu bilirler. Sohbetlerini fıkralarla süsler, konuşmasının aralarına ince espriler serpiştirerek ilgiyi artırır.
Çakmak, dün yine espri yeteneğini konuşturarak, 2011 yılında çekilen bir fotoğrafı ve altındaki yazıyı yeniden paylaşarak, takipçilerini güldürmeyi başardı. Aynı zamanda da gelecek öngörüsünü bir kez daha gösterdi.

11 Haziran 2011 tarihinde halen AK Parti Milletvekili olan o dönemin gençlik kolları başkanı Ahmet Kılıç'a kendi elleriyle çikolata yediren Çakmak, altına da şu sözleri yazmıştı:
'Çikolata ile beslemezsen ömür boyu gençlik kollarında kalır. Ana kademede görev alamaz. Çikolata sayesinde büyüsün dedik. İleride il başkanlığı, milletvekilliği görevleri var. Gençler kıymetlimizdir'
Çakmak, aradan geçen 9 yıldaki gelişmeleri de yeni paylaşımında, ' Yıl 2020 Ahmet Kılıç, Haziran 2018'den bu yana milletvekili' hatırlatma notuyla tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.