Hava Durumu

Efkan Ala'dan yeni dönemin şifreleri

Yazının Giriş Tarihi: 10.06.2018 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.06.2018 08:06

AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, parlak bir kamu yönetimi geçmişine sahip. Batman ve Diyarbakır valiliklerinin ardından Türkiye'de bürokrasinin zirvesi sayılan Başbakanlık Müsteşarlığı gö-revi yapmış. Başbakanlık Müsteşarlığı, memuriyet için en yüksek görev.
Daha sonra AK Parti'de siyasete başlayan Ala, Türkiye'nin sancılı günlerinde içişleri bakanlığı gibi kilit bir makamda görev yaptı.
Bugünlerde aday olduğu Bursa'da bir yandan propaganda çalışmalarına katılan Ala, diğer yandan 24 Haziran sonrası başlayacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bürokrasideki altyapı hazırlıklarına katılıyor.
Haftada 3 gün Ankara veya İstanbul'a giderek, birlikte çalıştığı ekiple hazırladıkları raporları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuyor. Bu yoğun tempo nedeniyle kimi günler hiç uyumadan çalışıyor.
AS TV'de yayınlanan Gözlem Kulesi'nin konuğu olan Efkan Ala, yeni sistemin nasıl yapılandırıldığını anlattı.
Bürokrasiyi ve hiyerarşik kademeleri azaltan şeffaf bir yönetim sistemi kurmak istediklerini belirten Efkan Ala, 16 Nisan'da yapılan Anayasa değişikliği ile getirilen Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin bu süreçleri hızlandıracağını söylüyor.
Tabii buna uygun bir hizmet sunacak birimlerin de oluşturulması gerekiyor. Bu kapsamda üst kademe yöneticileri genel müdür ve üstündeki yöneticiler için Ala'nın da içinde bulunduğu ekip çalışma yapıyor.
Devlet memurları kanunuyla ilgili bir düzenleme yapılmadığının altını önemle çiziyor. Yapılan çalışma siyasetin aldığı kararları vatandaş için hızlı uygulayacak sorumlu mevkilerde bulunan insanların atanması dahil teşkilatların oluşmasıyla ilgili.
Yönetim anlayışında kompartımanlaşmadan biraz uzaklaşmak gerektiğini işaret eden Efkan Ala, anlatıyor:
'Ne demek bu; Yani Türkiye'nin yetiştirdiği çok iyi insanlar var. Bunlar özel ve kamu sektöründe veya yurt dışında. İhtiyaç duyulan üst kademe birimlerde bunlardan CEO gibi yararlanılacak. Cumhurbaşkanı da bunu dile getirmişti. O bakımdan ben iyi sonuçlar elde edileceğini düşünüyorum ve devlet daha hızlı çalışacak. Millet de daha hızlı hizmet alacak'

'Parlamenter sisteme dönüş olmaz'

Programda, gündemdeki konularla ilgili sorularımızı da yanıtlayan Ala'ya göre, 24 Haziran'daki seçim birinci turda bitecek. O yüzden ikinci tur veya meclis çoğunluğunun elde edilmemesi halinde ikinci bir seçim tartışmalarını yapmak gereksiz.
'Millet' ittifakının parlamenter sisteme dönüşle ilgili çalışmalarını da değerlendiren Ala, 'Bizim eski sistemimiz parlamenter sistem değildi ki. Eski sisteme parlamenter sistem dedikleri için bir yanılgı içindeler.
Hepsinden parça parça alınmış. 180'e yakın anayasa maddesi değişmiş yine işlemiyordu' dedi.
Parlamenter sisteme dönüş olmayacağını kaydeden Ala, Türkiye'deki yeni sistemin karizmatik liderlere ihtiyaç duymadan kurumsallaşmasını istediklerini belirtti.
'Olağanüstü hal bizim için bir tercih değil, bir zorunluluktur' diyen Ala, seçim sonrası durum değerlendirilmesi yapılarak, kaldırılabileceğini anlattı.
AK Parti'nin stratejik kurulunda da görev yapan Ala, 'Affın gündemlerinde olmadığını, bedelli askerliğin ise seçim sonrası değerlendirileceğine işaret etti.

'Yıldırım metrosunda artık sonuç göreceğiz'

Efkan Ala, kamuoyunun yakından ilgilendiği büyük yatırımların da takipçisi. Ulaştırma bakanıyla görüştüğünü 2019 yılı sonunda hızlı trenin Bursa'ya geleceğini hatırlatan Ala, Yıldırım metrosunun birinci etabının yıl sonuna kadar ihaleye çıkacağını ifade ederek, ' Artık vatandaşlarımıza şunu söyleyeyim biz metro konusunda vaziyet ediyoruz. Bundan sonra metro konusunda gerekçe duymayacaklar sonuç görecekler. Metro önümüzdeki dönemde başlayıp bitireceğiz.
Bursa'nın ulaşım sorununu çözeceğiz' dedi.
Ala, yerli otomobil fabrikasının Bursa'da kurulması için de girişimlerini sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.