Hava Durumu

Efkan Ala, hazırlanan raporu Cumhurbaşkanı'na iletecek

Yazının Giriş Tarihi: 10.02.2021 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.02.2021 08:08

Koronavirüs pandemisinin önlenmesi amacıyla uygulanan kısıtlamalar en çok hizmet sektörünü etkiledi.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi sektör temsilcileri ve çalışanları işyerlerinin kapanması nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları dile getirmek için çeşitli platformlar ve görüşmelerle seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Bursa'da her hafta pazartesi günleri bir araya gelerek, taleplerini dillendiren sektör temsilcileri, HES kodu uygulamasıyla müşteri kabulüne başlamanın yanı sıra ekonomik sıkıntılarının giderilmesi için de hibe yardımları bekliyor.

Sektör temsilcileri, bu kez Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği toplantıda sorunlarını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala ve Bursa Milletvekili Refik Özen ve AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan'a ilettiler.


BTSO'da yapılan toplantıya Oda Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Ali Uğur ve hizmet sektörünün yer aldığı komite başkanları ile temsilciler katıldı.

Kendisi de sektörde yer alan ve sorunları yakından takip eden AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen'e toplantının ayrıntılarını sorduk.

Hizmet sektöründe, hem işveren hem de çalışanlar açısından koronavirüs pandemisinden kaynaklanan ciddi sıkıntılar olduğunu vurgulayan Özen, şöyle devam etti:

'Sektörün içinden biri olarak zaman zaman bir araya gelip görüşüyorduk. Sektör temsilcilerini Genel Başkan Yardımcımız Efkan Ala ile bir araya getirdik. Çok faydalı bir toplantı oldu. Hem BTSO Başkanı Burkay, hem de sektör temsilcileri yaşanan sorunları anlatıp çözüm önerilerini ilettiler'

Özen, sağlıkla ilgili hassasiyet konusunda herkesin duyarlı olduğunu vurgulayarak, 'Kademeli olarak kısıtlamaların gevşetilmesi beklentisi var. Pandemi şartlarına bağlı olarak açılmayı arzu ediyorlar. Hafta sonu yasaklar yine devam edebilir. Ancak, HES kodu ve gerekli önlemler alınarak hafta içi işyerlerinin açılmasını bekliyorlar. Kurallara uymayanlara da ne ceza verilecekse verilsin diyorlar' dedi.

Toplantıda, sektör temsilcilerini dinleyen Efkan Ala, taleplerin bir rapor olarak kendisine iletilmesini istedi. Dün sabah kendisine gönderilen raporu Ala'nın MKYK toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ileteceği öğrenildi.

BURSA'DA DURUM İYİ AMA REHAVETE KAPILMAYALIM...

Koronavirüs pandemisinde Bursa, kasım ve aralık aylarında kabus dolu günler yaşamıştı. Günlük vaka sayısı 5 bini aşmış, can kaybı sayısı artmıştı.

Kısıtlamalar ve özellikle filyasyon önlemleri sayesinde sayılar oldukça geriledi. Bir ara tekrar yükselişe geçen vaka sayıları yeniden düşme eğilimine girdi.

Ancak, virüsün mutasyona uğraması yeniden endişelere neden oluyor. Son durumu Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz'a sorduk. O da anlattı.

Salgın yönetimi, temaslı takibi evde hasta izleme ve filyasyon çalışmaları sonucu Bursa önemli ilerleme kaydetti. Vaka sayıları halen 200'ün altında seyrediyor. Bursa nüfusunun üçte birine sahip kentlerden bile daha az sayıda vaka olması sevindirici. O yüzden hastane yoğunluğu ve yoğun bakımlarda sıkıntı yaşanmıyor.

'Rahatız ama biz rahat demeyi sevmiyoruz. Çünkü biz rahatız dediğimizde vatandaş rehavete kapılıyor' diyen Dr. Yavuzyılmaz, şöyle devam etti:

'Süreçte herhangi bir gevşeme yok. Filyasyon ekipleri çalışıyor. Vatandaşlarımız duyarlı olursa daha iyi duruma geliriz'

Sağlık Müdürü'nün vatandaşın rehavetiyle ilgili sözlerine katılmamak mümkün değil. Geçen haftasonu Bursa, sanki sokağa çıkma yasağı yokmuş gibi görüntülere sahne oldu. Güneşi gören herkes neredeyse dışarıdaydı. Gazeteci olarak iznimiz olduğu için Sönmez Medya'ya gelirken, inanın trafik normal günlerdeki kadar kalabalıktı.

Sokaklar, parklar deniz kıyısı yasağa aldırmayan insanlarla doluydu.

Kısıtlamayı anlamsızlaştıran bu davranışlar devam ederse korkarım mutasyonlu virüs yüzünden daha kötü günler yaşarız.

95 BİN KİŞİ AŞILANDI, YENİ GRUP YAKINDA BAŞLIYOR

Sağlık Müdürü Dr. Yavuzyılmaz'a aşılama ile ilgili son durumu da sorduk. Dün itibarıyla Bursa'da 95 bin kişi aşılandı.

İlk etapta sağlık çalışanları ve 75 yaş üstü vatandaşların aşılandığını belirten Dr. Yavuzyılmaz, bugünlerde yeni grubun sisteme dahil olacağını ve 75 yaş altı vatandaşların aşılamasına başlanacağını söyledi.

Dr. Yavuzyılmaz, aşılama çalışmalarının bir sistem dahilinde yürütüldüğünü ve sırası gelmeyen hiç kimseye aşı yapılmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

'Sistemde ismi yer almayan kimseye aşı yapılamaz. Ben ve eşim sağlıkçı olduğumuz için aşı olduk ama oğlumuz sırasını bekliyor. Aynı şekilde Bursa Valisi Yakup Canbolat aşı gönüllüsü olduğu için aşı yapıldı. Diğer illerdeki valiler sıralarını bekliyor. Sırası gelene aşı yapılırken barkod okutuluyor. Fabrikadan çıkan aşı ile kimde sonlandığı sistemde belli'

GÖZLEM KULESİ'NDE KONUK: KIRAYOĞLU

Bursa son günlerde Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı Projesi için açılan yarışmanın sonuçlanması ve Merkez Bankası binasını tartışıyor.

Yarışmanın jürisinde yer alan Çekül Vakfı Başkan Yardımcısı Mimar Mithat Kırayoğlu, Bursa'daki tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkılması ve ayağa kaldırılması için 1984'ten beri çaba sarf eden isimlerden biri.

ASTV'de yayınlanan Gözlem Kulesi programının konuğu olacak Kırayoğlu ile hem Bursa'daki tarihi miras ve Hanlar Bölgesi projesini hem de hazırlanmasına katkı koyduğu Tirilye'deki çalışmaları ele alacağız.

Gözlem Kulesi bu akşam saat 20.30'da canlı yayınla ASTV'de

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.