Hava Durumu

Eğitimde ikinci aşamaya geçiş velilerin kafasını karıştırdı...

Yazının Giriş Tarihi: 07.10.2020 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.10.2020 08:11

Koronavirüs salgınından en çok etkilenenler ekonomi bir yana geleceğimizin teminatı olan öğrenciler oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı 21 Eylül'deki ilk adımın ardından ikinci aşamaya geçiş için düğmeye bastı. İlkokullar, köy okulları, 8 ve 12'nci sınıflar ile özel gereksinimli öğrenciler, 12 Ekim'den itibaren 2 gün okula gidecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un bu kararın ardından 'veli rızası bizim için önemli' dedikten sonra eklediği , 'İsteyen velilerimiz çocukları okula gönderecek. İstemeyen velilere esneklik sağlanacak. Bu durumda öğrencimiz devamsız sayılmayacak. Okula gönderilmeyen öğrenci uzaktan eğitime devam etmeli' sözleri velilerin kafasını karıştırdı.

Dün sabah gazeteye geldiğimde çocukları okula giden arkadaşlarımızı yeni kararı tartışıyorlardı. Büyük bir bölümü pandeminin devam ettiğini ve okullarda yeterince önlem alınamayacağı endişesiyle iki gün de olsa çocuklarını okula göndermeyeceklerini söylüyordu. Bir bölümü ise yaklaşık 6,5 aydan beri deyim yerindeyse eve hapsolan çocuklarını okula göndermek istiyordu.

Bakan Selçuk, güven oluştukça bu endişelerin azalacağına inanıyor ama diğer yandan eğitimde pandemiden önce de sorun vardı.

Karar üzerine CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık da değerlendirme yaptı. Prof. Dr. Karabıyık, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun eğitimle ilgili açıkladığı 14 maddelik çözüm paketini hazırlayan isimlerden biri.

Prof. Dr. Karabıyık'a göre, Türkiye genelinde 69 bin dersliğe, 138 bin öğretmen ve okullarda temizlik görevlilerine ihtiyaç var. Böyle bir tablo içinde pandeminin getirdiği koşullarda sağlıklı ve hijyen şartlarda eğitim yapmak zor.

Kılıçdaroğlu'nun 14 maddelik açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı'na 'Yer gösterin derslikleri biz yapalım' çağrısına dönüş yapılmadığını da ifade eden Prof. Dr. Karabıyık, uzaktan eğitim konusunda da alt yapı eksikleri bulunduğuna işaret etti.

20 gün önce Bakan Selçuk'tan bir talepte bulunduklarını hatırlatan Prof. Karabıyık, şöyle devam etti:

'Bize televizyonu olmayan ailelerin adresini ulaştırın. Bu ihtiyaçları yerel yönetimler aracılığıyla karşılayalım dedik. Ancak, bize yapılan dönüşte eksiğimiz kalmamıştır. Yanıtını verdiler. Oysa bize gelen bilgilere göre, halen internet erişimi ve televizyon konusunda büyük eksikler var'

Prof. Dr. Karabıyık, okullara en az bir, yardımcı personel, sağlık ve güvenlik personeli verilmesinin zaruri hale geldiğini de ifade ederek, milli eğitim bakanlığına bir an önce ek bütçe verilmesi görüşünü tekrarladı ve ekledi:

'İtibardan tasarruf olmaz denilen bir ülkede maalesef milli eğitim bakanlığının parasal sıkıntı için hizmet yapmaya çalıştığını net olarak görüyoruz'

İşin özü; eğitim başta olmak üzere koronavirüs belasından kurtulmadan bize rahat yok ....

İNEGÖL BELEDİYESİ'NİN DE ARTIK BİR CAN DOSTU VAR

Bu işin öncülüğünü sanırım Ayasofya'nın kedisi Gli yaptı. Dünya çapında üne sahip olan Gli'nin ardından CHP Genel merkezinin kedisi Şero uzun süre popülerliğini korudu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın kedisi Khaleesi, bugünlerde koronavirüs nedeniyle yaşam yavaşı veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in Elazığ'dan gelen depremzede kedisi 'Toros' yerel yöneticilerin can dostları sevgisinin birer göstergesi.

İnegöl Belediyesi, geçtiğimiz günlerde çocuklara küçük yaşlarda hayvan sevgisini aşılamak, can dostların sadakatini göstermek amacıyla 'Her Okula Bir Pati' projesi başlattı. Proje kapsamında 7 okula yuvalarıyla birlikte köpek sahiplendirildi.

Belediye Başkanı Alper Taban da farkındalık oluşturmak amacıyla kedi sahibi başkanlar kervanına katıldı ve fotoğrafını ' Bu kedimizi Belediye olarak sahiplendik. Artık bizimle birlikte belediyemizde yaşayacak' notuyla paylaştı. Taban, 'hep birlikte isim verelim' diyerek İnegöllülere çağrı yaptı.

Çok sayıda öneri arasında İnegöl ismiyle özdeşleşen 'köfte' ön plana çıkarken, Başkanın sahiplenmesi dolayısıyla 'Şanslı' ismi de ikinci sırada yer aldı.

Bakalım Başkan Taban, hangi isimde karar kılacak.

GÖZLEM KULESİ'NDE GÜNDEM: BEBKA

ASTV'de yayınlanan Gözlem Kulesi'nin bu akşamki konuğu Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri İsmail Gerim olacak.

Kurulduğu günden beri üç ildeki önemli projeler ve araştırmaların altında imzası bulunan BEBKA, 'Bölgesel Kalkınma Merkezi' vizyonuyla projelendirilen yeni hizmet binasıyla da Bursa'nın önemli bir ihtiyacını karşılamaya hazırlanıyor.

İsmail Gerim ile inşaatı devam eden Bölgesel Kalkınma Merkezi başta olmak üzere mali ve teknik destek programlarını konuşacağız. En önemli konulardan biri de turizm stratejik planı ve sonuçları ile Bursa'nın yeni üniversiteye ihtiyacı var mı? araştırması olacak.

Gözlem Kulesi, 20.30'da canlı olarak ASTV'de....

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.