Hava Durumu

'En büyük projem; çocukların yatağa aç girmesini önlemek'

Yazının Giriş Tarihi: 28.03.2019 07:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.03.2019 07:28

Millet İttifakı'nın Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey'in 13 Mart'ta BAOB'daki proje tanıtım toplantısının sonundaki iki dakikalık kısa film salonda bulunanları oldukça duygulandırmıştı.
Sadece gözlerin yer aldığı görüntü eşliğindeki doğal sesli anlatımda, kadın ve çocukların geçim sıkıntısı, ayrı bir oda, Uludağ'ı görmek ya da çalışma masası taleplerinin anlatıldığı film, Sezen Aksu'nun 'Gülümse' şarkısıyla sonlanıyordu.
Baia Hotel'de düzenlenen Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan Bozbey, projelerini anlatırken yine aynı konuya vurgu yaptı.
Bozbey'e göre, Bursa'nın sorunlarını ve bunun çözüm yollarını herkes biliyor; ulaşım, trafik, çevre, işsizlik, turizmden yeterince gelir alınmaması. Asıl sorun yatağa aç giren çocuklar ve onlarla birlikte aç yaşamak zorunda kalan anne ve babaları. Bu yoksulluk sorunu sadece Bursa'ya da ait değil. Bu insanlara ulaşılıp, toplum olarak barışılması gerekiyor. Bu gerçekleşirse yapılacak projelerle geleceğe güvenle yürünebilir.
Önceliği yoksullukla mücadeleye veren Bozbey'in kent projelerindeki ilk hedefi ise planlama.


'Bursa'nın planını masaya yatırıp ameliyat edeceğiz' diyen Bozbey, 35 yıllık inşaat yüksek mühendisi olduğu vurgusunu yaparak, Bursa'nın en büyük sorunlarından biri olan kentsel dönüşümün nasıl yapılacağı konusundaki görüşlerini de açıkladı.
'İnsan için şehir' ilkesiyle tüm tarafların haklarını koruyarak dönüşüm yapılacağı mesajı veren Bozbey, Bursa'nın kanayan yarası Doğanbey ile ilgili yapacaklarını da anlattı:
'Google'da Bursa fotoğraflarını açtığınızda direkt karşınıza Doğanbey çıkıyor. Bir Bursalı olarak buna çok üzülüyorum. Bütün dünyada tarihi eserlerin önü açılırken, en değerli varlıklarımızdan biri olan Ulu Camii'nin görüntüsü kapatılıyor. Seçim çalışmaları sırasında ilgili dernekle konuştuk. Seçim sonrası mal sahipleriyle bir araya gelip sorunlarını dinleyeceğiz. Onlar ne düşünüyor dinleyip, önerilerimizi anlatacağız. Biz uzlaşma ile hareket ederek çözüm üreteceğiz'
Peki, sahadaki durum nasıl?
Bozbey, 'harika bir seçim dönemi yaşıyoruz' sözleriyle gördüğü ilginin yarattığı memnuniyeti dile getiriyor. 20 yıllık çalışmalarının gittiği her yerde karşısına çıkması Bozbey'i mutlu ediyor. Diğer yandan vatandaşların da şikayetlerine kulak verdiğini dile getiren Bozbey'e göre, seçmen iktidara 31 Mart'ta çok ciddi bir sarı kart gösterecek.

'YARINLAR BİZİM' SÜRPRİZİ...

Buluşmaya Bursaspor rozeti takarak katılan Bozbey'in yeşil beyazlı taraflar içinde en önemli projesi, şampiyonluk destanının yazıldığı Atatürk Stadyumu ile ilgili. Bursaspor'un kendi birleştirici gücü olduğu vurgusu yapan Bozbey'in anlattığı projeye göre, kapalı tribün yeniden inşa edilerek altı müze, üstü satış ünitesi olacak. Yanında da şampiyonluğun anlatıldığı anı duvarı yer alacak.
Yeni stadyum ise gözden geçirilerek eksiklikleri tamamlanacak ve 24 saat yaşamın sürdüğü bir bölge haline gelecek. Bozbey'in en büyük arzusu ise eksiklerin giderildiği stadyumda milli maçların oynanması.
Bozbey'in ziyaretinde Baia Hotel'de renkli anlar da yaşandı. Ali Rıza Binboğa'nın 'Yarınlar bizim' adlı şarkısının sözlerini Bozbey'e uyarlayan Piyanist Turgut Alp'in yaptığı sürpriz Bozbey'i duygulandırdı. Program sonunda da Bozbey ve Alp birlikte şarkıyı seslendirdi.

ERDEM'DEN İLK KEZ OY KULLANACAK GENÇLERE MEKTUP

Seçme ve seçilme yaşının indirilmesiyle gençlerin politikaya olan ilgisi bu seçimde arttı. Gençlerin oylarına talip olan siyasi partiler de değişik sürprizlerle genç seçmenlerle buluşuyor.
CHP Nilüfer Belediye başkan adayı Turgay Erdem de, seçim bölgesinde ilk kez oy kullanacak 4 bin 500 gence kendisinin imzaladığı mektup göndererek, politikaya katılma çağrısı yaptı.
Gençlere seslenirken, 'Şimdi siyaset bana göre değil Turgay Abi diyeceksin ama siyaset tam da sana göre, çünkü gelecek sensin' diyen Erdem, tüm projelerinde kurulması planlanan gençlik meclislerine danışılacağı sözünü verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.