Hava Durumu

En yetkili ağızdan 'beka' meselesi

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2019 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2019 08:05

Yerel seçimlerin propaganda döneminin bekli de en çok kullanılan kelimesi 'beka' olsa gerek. Arapça kökenli bu kelimenin karşılığı 'huzur'. Türk Dil Kurumu birkaç anlam daha yüklüyor: 'Dirlik, baş dinçliği, gönül rahatlığı, rahatlık, erinç'
Peki, moda olan bu kelimenin yaşadığımız süreçteki siyasi karşılığı ne?
Türkiye'de bunu sorabileceğiniz, alanında yetkin birkaç insandan biri de MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu. Çünkü hayatının büyük bir bölümünü bu işe adamış. 30 yıla yakın Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği gibi kritik görevlerde bulunmuş.
MHP Bursa İl Yönetimi'nde basından sorumlu başkan yardımcısı meslektaşımız İbrahim Öğe'nin düzenlediği organizasyonla Vahapoğlu ile dün 2 saate yakın sohbet imkanı bulduk.
Seçimden terör örgütü FETÖ ile mücadeleye, andımızdan tank-palet fabrikasıyla ilgili gelişmelere kadar uzanan geniş bir yelpazedeki sohbetin en can alıcı bölümünü beka meselesi oluşturdu.
Sorduk; o da yanıtladı:
Eğer birileri sosyal yapınızı bölmeyi de hedef alıyorsa, orada beka tehdidi görürsünüz. Ahdi hukukunuz olan Lozan Antlaşması, toprak bütünlüğünüz, hudutlar, kazanımlar, uluslararası tescil edilen haklarınıza kasıt varsa bu bir beka sorunudur.
Örnekler vermek gerekirse Lübnan, İsrail ve Mısır'ın Akdeniz'de Türkiye'nin münhasır alanını uluslararası olarak tescil ettirmesi, Yunanistan'ın kıta sahanlığını 12 mile çıkarma arzusu. Bu olduğu zaman Kaş'tan denize girerken cebinize pasaport koymanız gerekir.
İsrail Dışişleri Bakanı Yunan Savunma Bakanı'na, Türkiye'ye yönelik açıklamalarıyla ilgili havlama, ısır diyor.
Diğer yandan, 15 Temmuz'da anayasal düzene bir saldırı yaşandı. 12 Eylül darbesinde üsteğmendim. Başarısız bir darbenin ardından denemeler olur, darbelerin arkasından darbeler gelir, darbe girişimleri gelir. 1960 darbesini Talat Aydemir olayı, 70 muhtırası, 80 darbesi, 28 Şubat olayı, 27 Nisan 2007 olayı. Amerikan Dışişleri Bakanı bir haritayı twet atıyor, Türkiye bölünmüş gözüküyor. Müteakip operasyon ya Türkiye, ya İran. İkisine birlikte operasyon yapılacak. Karadeniz'de Rus ve Amerikan donanmaları birbirlerine güç gösterisi yapıyorlar.. Rusya'nın Suriye'de oluşturulacak terör koridorunda düşüncesi net, PKK'nın yanında. Amerika da PKK'nın yanında.
Türkiye'nin içeride huzur bulması, iç güvenliğimizin sağlam olması lazım ki, şu belanın def edilmesi, Türkiye'nin zaman kazanması lazım. Onun için beka meselesi deniliyor.
Bunların tamamen kırılabilmesi için demokrasiye öncelik veren bir zihniyetin Türkiye'de belirleyici hale gelmesi gerekiyor...

'MHP İKTİDARDA OLSA SİYASİ AYAĞINI DA EZERDİ'

Vahapoğlu, terör örgütü FETÖ ile mücadeleyle ilgili soruya da çarpıcı yanıtlar verdi.
FETÖ'nün Türkiye'de örneği görülmemiş bir istihbarat kuruluşu olduğuna ve tüm siyasi partilerin ortak mücadele yapması gerektiğine dikkat çeken Vahapoğlu, konuyu şu sözlerle değerlendirdi:
'Emniyet Genel Müdürlüğü 511 bin kişi hakkında işlem yapmış. Genel başkanımız da konuyu dile getirdi. Yurtta sulh konseyinin siyasi ayağı nerede? Darbe girişiminde eli silahlı adamı dışarıda görürsünüz. Bunun beyin takımına ulaşamazsanız bu sorunu çözemezsiniz. FETÖ'nün siyasi ayağı mutlaka ortaya çıkarılmalı. MHP iktidar olsaydı siyasi ayağını da ezerdi. Bu tür siyasi hatalar yapılmazdı.'

'AKŞENER DE MUHTEMELEN AK PARTİ'YE OY VERİYOR'

Seçim öncesi Bursa Milletvekili seçilirse kentten ev alacağını açıklayan Vahapoğlu'na bu hatırlatma da yapıldı. Vahapoğlu, soruyu gülerek karşıladı. Çünkü ev almak için niyetlendiği Mudanya'da, yaptığı işi öğrenenler 2 artı 1 daire için 600 bin lira fiyat söylemiş. O da ev fiyatlar düşünceye kadar beklemeye karar vermiş. Bu arada Bursa'dan yerini açıklamadığı bir arazi satın almış.
Seçim sonuçları konusunda da umutlu olan Vahapoğlu, kampanya döneminde Devlet Bahçeli ile birlikte 7 ili dolaşmış. Ona göre mutfak esas alınarak seçmene yönelik propaganda etkisini yitirdi. Cumhur İttifakı ise beklenenin üzerinde oy alacak.
Meral Akşener'in 'Erdoğan (Türk milleti) desin ben oyumu Üsküdar' da Ak Parti'ye vereceğim' sözünün hatırlatılması üzerine ise tartışmalara neden olabilecek şu iddiada bulundu:
'Sayın Akşener'in kendi partisine oy verdiğini de düşünmüyorum. Muhtemelen AK Parti'ye oy veriyor. Bugün birbirlerine kızıyorlar ama çok yakın ilişkileri olduğunu biliyorum.'

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.