Hava Durumu

Erdoğan, Beştepe'de Aktaş'tan ne istedi?

Yazının Giriş Tarihi: 03.11.2017 08:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2017 08:46

Bursa, dün yerel siyasette seçim dönemi dışında en hareketli günlerinden birini yaşadı.
Aslında Bursa'nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı önceki gün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı görüşme sonrası resmi olmasa da açıklanmıştı.
Dünkü gelişmeleri anlatmadan öncelikle Beştepe'de ne oldu? Ona bir bakalım...
Alinur Aktaş, 75 oyla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından AS TV'nin canlı yayın konuğu oldu ve görüşmenin ipuçlarını da burada verdi.

Görüşme önce toplu olarak gerçekleşmiş ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tercihi açıkladıktan sonra Alinur Aktaş'a talimatlarını vermişti.
Erdoğan'ın tıpkı İstanbul gibi Bursa'yı da yakından izlediğini çok iyi biliyoruz. 2007 yılında, helikopterle kentin üstünde dolaştıktan sonra dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e de aynı şekilde talimatlar vermişti.
Bu toplantıdaki talimatlarından biri Uludağ'ın Davos yapılması diğeri ise Atatürk Stadyumu ile ilgiliydi. Erdoğan'ın yakın takibinin devam ettiğinin diğer bir göstergesi de meydana dönüştürülen Atatürk Stadyumu'ndaki konuşmasıydı.
Aktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa ile ilgili talimatlarını aldığını ve önümüzdeki günlerde acil eylem planı hazırlayacaklarını söyledi. Aktaş, talimatın ayrıntıları hakkında bilgi vermedi ama hazırlanacak acil eylem planında bunun ipuçlarını öğrenmiş olacağız.

Hikmet Şahin vurgusu

Dün, ilk hareketlilik AK Parti İl Başkanlığı binasında yaşandı. Sanki 16 aylık başkan değil de seçim için aday açıklaması havası vardı. Tüm ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, partinin önde gelenleri ve gazeteci ordusunun akınına uğrayan İl Başkanlığı salonu tıka basa doldu.
Başkanlar ve meclis üyelerinin toplantısının ardından kameraların karşısına geçildi. İl Başkanı Ayhan Salman'ın ardından konuşan AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, süreci anlatıp, Alinur Aktaş'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tensibiyle Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu söylemesi üzerine alkış tufanı koptu.
Ardından söz alan Alinur Aktaş, yaşanan süreci bayrak değişimi olarak niteleyerek, Bursalıların gönüllerine talibiz mesajını verdi.
Aktaş'ın konuşması yeni mesaj vermenin yanı sıra oldukça duygusaldı. Bursa'nın ilk belediye başkanı Sadrettin Efendi'den başlayarak tüm belediye başkanlarına teşekkür ederken merhum Hikmet Şahin'e ayrı bir parantez açma gereği duydu. Çünkü İnegöl Belediye Başkanlığı görevine onun önerisiyle talip olmuş ve 3 dakika süren görüşme sonunda başkan adayı seçilmişti.
Hikmet Şahin'i unutmadığını isminin önüne 'Büyüğüm, hocam' sıfatlarını ekleme ihtiyacı duydu. Son olarak da 'ağabeyim, büyüğüm' vurgusuyla Altepe'ye teşekkür etti. Aktaş hem partide hem de başkan seçildikten sonra yaptığı konuşmada 6 ay önce yitirdiği annesiyle ilgili anısı ve onun sözlerini anlatırken duygusallaştı. Aktaş, 'Annem ne olursun oku, bu memlekete hayırlı evlat ol derdi. 47 yıl kulaklarımı bu sözlerle çınlattı. Rabbim hem annemi, hem de tüm rahmeti rahmana kavuşmuş annelerimizin mekanını cennet eylesin' cümlesini söylerken sesi titredi.

Mecliste gerginlik ve ortak akıl çağrısı

Aktaş'ın başkan seçildiği meclis oturumunda, CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ'un konuşması sırasında kısa süreli bir gerginlik de yaşandı. Aktuğ, "Altepe'nin neden istifa ettiğinin' açıklanmasını istediği konuşması sırasında gelen tepkiler üzerine "Bu tiyatroya dahil olmak istemiyoruz" diyerek salondan ayrıldı.

Aktaş, makamındaki ilk fotoğrafını sosyal medyadan paylaştı

Yeni Başkan Aktaş, ilk konuşmasında, Aktuğ'la yaşanan gerginliğe de gönderme yaparak, keşke ayrılmasalardı dedikten sonra Yunus Emre'nin "Ben gelmedim kavga için, bizim işimiz sevgi için, dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim" sözünü de hatırlattı. Ardından da ' Bursa´nın tüm dinamikleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, görüşleri ve önerileri olan herkesle Bursa´yı yöneteceğiz. Benim danışmanlarımın bunlar olacağını ifade ediyorum. Her fikre açığız' sözleriyle ortak akıl vurgusu yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.