Hava Durumu

Erdoğan, Bursa'daki hangi projeyi sordu?

Yazının Giriş Tarihi: 09.01.2021 08:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.01.2021 08:53

Bursa, AK Parti için 31 Mart yerel seçimlerinde en yüksek oyun alındığı büyükşehir olması dolayısıyla sonrası en önemli kent haline geldi.

Seçimlerin ardından geçen iki yıla yakın süre içinde, yıllardan beri eleştiri konusu olan merkezi hükümetin desteği konusunda önemli adımlar atıldı.

Hanlar Bölgesi, Şehir Hastanesi- Emek arasındaki raylı sistem, millet bahçesi, spor yatırımları projelerinde bunların somut örnekleri.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Bursa'daki projeleri yakından takip ediyor. Seçim kampanyasında Gökdere'deki mitingde söz verdiği projelerin takibini de yapıyor.

Uzun süreden beri Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile sohbet imkanımız olmamıştı. Dün Sönmez Medya'yı ziyaretinde ve program çekiminde, 10 gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi de anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu görüşmede, Aktaş'a Gökdere Millet Bahçesi'nin ihalesini yaptın mı diye sormuş.

Erdoğan'ın bu kadar yakın takibi Aktaş'ı da şaşırtmış.

'Biz demek Bursa'nın merkezinde nitelikli yeşil alanlar adına bir mesafe almışız ki sayın bakanımız ve Cumhurbaşkanımızın da takibine girmiş' değerlendirmesini yapan Aktaş, Bursa için bu dönemi iyi değerlendirerek, imkanlardan yararlanmak istediklerini söyledi.

Sönmez Medya programın çekiminde ise son ayların önemli tartışma konularıyla ilgili sorularımızı da yanıtlayan Aktaş, yeni proje ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Bunlardan en önemlisi, Aktaş'ın göreve başladığı ilk günden beri 'ortak akıl' vurgusunun ete kemiğe bürünmüş hali olacak bilim kurullarının oluşturulması.

Bunlar, Ulaşım, tarihi ve kültürel miras, iklim değişikliği ve kuraklıkla ilgili bilim kurulları. Üniversiteler, akademik odalar ve kamu görevlilerinin de yer alacağı bu bilim kurulları, sorunlara çözüm üretmek için görev yapacak.

Yatırımlar konusuna gelince;

Bursa'da bugüne kadar 53 kilometrelik raylı sistemin tamamı büyükşehir tarafından yapıldı. İlk kez ulaştırma bakanlığının yapacağı Şehir Hastanesi-Emek hattında müteahhit firma yer teslimi yaptı ve şantiyesini kurdu. Aktaş'ın hedefi 3 yıl olarak açıklanan süreyi daha erkene çekmek.

Hanlar Bölgesi projesinin bir benzeri Yeşil-Emir Sultan güzergahında da yapılacak. Aktaş'ın verdiği bilgiye göre, daha önce Hikmet Şahin ve Recep Altepe döneminde gündeme gelen proje daha geniş kapsamlı hale getirilecek. Otoparkından yol geçişine, dinlenme alanlarından restorasyon ve kamulaştırmalara kadar geniş bir projeyi de Aktaş önümüzdeki günlerde açıklayacak. 2021'in ikinci yarısında bu projeye başlanması hedefleniyor.

'YUNUSELİ'Yİ BURSA'YA KAZANDIRMAK İSTİYORUM'

Aktaş'a Yunuseli ile ilgili tartışmaları sorduk. O da sözlerine sitemle başladı:

'Allah aşkına kimse benim ağzımdan Yunuseli'ni yeşil alandan çıkarıp 10 veya 20 katlı konutla bezeceğini mi? '

Sonra bizlere dönerek, 'Allah aşkına sizler Yunuseli'ni kaç sefer kullandınız' sorunu yönelttikten sonra yanıtını da kendisi verdi:

'Yunuseli'yi Bursa'ya kazandırmanın derdindeyim. Bir yerleri imara açıp belediye borçlarını ödemek adına buraları satıp imkan olarak düşünen varsa ben bu hayal veya heveste değilim. Kesinlikle Bursa'ya kazandırmanın derdi içindeyim Bursalılar istifade etsin. Yaptığımız tüm kamuoyu araştırmalarında şunu çok net bir şekilde görüyoruz. Bursalılar daha fazla yeşil ve daha rahat bir ulaşım istiyor'

Kentsel dönüşüm ve 1050 konutların geleceğiyle ilgili soru üzerine de, Aktaş, kentsel dönüşüm yapılacak bölgelerle ilgili Türkiye'nin en seçkin mimar grubuyla çalışma yaptıklarını söyledi ve ekledi: 'Bunların arasında Bursa için büyük önem taşıyan Altıparmak'ın dönüşümü de var. Yakında kamuoyuna açıklayacağız'

1050 konutlarla ilgili yeni teklifin daha cazip hale getirileceğini ve kabul edilmemesi halinde bu binalar riskli olduğu için yıkmak zorunda kalacaklarını söyledi.

Aktaş'ın kentsel dönüşümle ilgili uyarısı da altı çizilmesi gereken türden...

'Herkes şunu bilsin ben 40 yıllık binamı vereceğim yerine sıfır bina alacağım. Hatta üzerine para alacağım şeklinde kentsel dönüşüm bekleyenler varsa bu asla olmayacak'

İYİ PARTİ'Lİ PROF. DR. TATLIOĞLU, AKTAŞ'A NEDEN TEŞEKKÜR ETTİ

Muhalefetin eleştirileriyle ilgili sorumuz üzerine de Aktaş, hiçbir televizyon kanalına çıkmak için para vermediğini ifade ederek, şöyle devam etti:

'Bazıları Koza han içindeki birkaç taşa takılmış. Önemli değil ben orada takılmadım. Yaptığımız tüm işleri istişare ile yapıyoruz. Zaten mevcut yapı durumu işin aslına uygun değil ki baskı beton kullanılmış rezil bir durum var. Her taraf ranta çay bahçesine dönmüş. CHP Grup Sözcüsü Osman Bey aradı ve koruma korulu izniyle yapıyorsunuz ama bir de alternatifleri değerlendirmemizi istedi. Değerlendirdik'

Geçtiğimiz günlerde UNESCO Yaratıcı Şehir Ağlarıyla ilgili toplantıya İYİ Parti Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu'nun da katıldığını hatırlatan Aktaş şöyle devam etti.

'Sayın Tatlıoğlu, burada yaptığı konuşmada 'Belediye başkanımıza iki konuda teşekkür ediyorum' dedi. Bunlardan birincisi, kendisinin de hayali olan ve belediye başkan adaylığında gündeme getirdiği hanlar bölgesiyle ilgili ortaya koyduğumuz iradeden dolayı. İkincisi de Bu toplantıya davetimiz için.'

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.