Hava Durumu

Erdoğan'dan Bursa teşkilatına görev

Yazının Giriş Tarihi: 22.01.2018 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.01.2018 08:32

Bursa ve özellikle AK Parti teşkilatı günlerdir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gezisini bekliyordu. Belediyeler ve tüm teşkilatlar adeta seferber edilmişti.
İlk kez bilinen alanlar dışında yani Gökdere ve Fomara ya da yeni adıyla Demokrasi Meydanı dışında miting düzenleniyordu. Üstelik Nilüfer'in yerel yönetiminde CHP'li başkan görev yapıyordu.
Miting saatlerine doğru şiddetini artıran yağmura rağmen Fatih Sultan Mehmet Bulvarı hastane alanındaki mitinge katılım oldukça yüksekti. Bursaspor'un Başakşehir ile oynadığı maçı da hesaba katmak lazım.
Erdoğan, platform haline getirilen otobüs üzerinden konuşmasına Afrin'de gerçekleştirilen Zeytin Dalı harekatı ile başladı. Türkiye'nin yalnız olmadığına vurgu yapan Erdoğan, "Afrika'da bile herkes bize dua ediyor" dedi ve Hazreti Muhammed'in Hazreti Ebubekir ile Sevr mağarasında, 'La tahzen' (Üzülme) sözüyle başlayan sohbeti anlattı.

Otobüsün üzerinde sadece Başbakan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman'ın bulunması da mesaj niteliğindeydi.
Televizyonlardan izlediğimiz Erdoğan, mitinglerinde kameralar genellikle ona odaklandığı için birçok ayrıntıyı fark etmeyiz. Miting alanına gidince Erdoğan'ın çevresinde olan biteni de görme fırsatı elde ediliyor. Erdoğan'ın konuşması sırasında en büyük yardımcısı eşi Emine Erdoğan. Miting alanındaki tüm hareketi kontrol ediyor, yardım isteyenlere hemen bir görevli göndererek, istediğini yazılı olarak alıyor. Hatta alana gruplar halinde gelenleri de Erdoğan'a o gösteriyordu.
Emine Erdoğan'ın bu uyarısı üzerine grupların yaklaştırılmasını isteyen Erdoğan, memnuniyetini 'Yeni bir Bursa mı doğuyor' sözleriyle dile getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İl Başkanı Ayhan Salman'ın yeni göreve başladıklarını vurgulayan Erdoğan, da hem miting alanında hem de Tofaş Spor Salonu'ndaki Kadınlar Kongresi'nde teşkilata ve partililere görev mesajını iletti.
16 Nisan'daki referandumda Bursa'nın oy oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunun altını çizen Erdoğan, "Benim Bursa'dan beklentim çok daha büyüktü. Biliyorum ki siz de daha fazlasını bekliyordunuz. İnşallah 2019 Mart'ında da, Kasım'ında da bu patlamayı Bursa yapacaktır" dedi.
Erdoğan bu başarı için herkesin çalışmasını isteyerek, yeni il başkanı ve büyükşehir belediye başkanıyla dayanışma halinde bunun başarılacağını söyledi.

Aktaş'a Beştepe randevusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında sıcak gelişmelere rağmen Bursa'ya geniş yer ayırdı. Bursa'nın sıradan bir şehir olmadığını ifade ederek, 'Bursa'yı şaha kaldırmadan bize dinlenmek haramdır' vurgusunu yaptı. Konuşmasındaki mesajlardan Bursa'yı yakından takip ettiği anlaşılan Erdoğan, 5 Ocak'ta yapılan Dört Mevsim Uludağ Çalıştayı'nı hatırlattı. Uludağ turizm markasının dahi hâlâ hakkıyla değerlendirilemediğini ifade eden Erdoğan, o yüzden bu çalıştayı önemli gördüğünü belirtti.
Bursa'daki yatırımları anlatan Erdoğan konut yatırımlarından söz ederken isim vermeden Doğanbey göndermesi yaparak, " Bu süreçte bazı hataların da gayet iyi farkındayız. İnşallah önümüzdeki dönemde onları da telafi edecek bir anlayışla Bursa'yı çok daha ileriye taşıyacak atılımları gerçekleştireceğiz" mesajını verdi.
Aslında, Alinur Aktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni belediye binasında ağırlamayı planlıyordu. Hatta bina çevresinde hazırlıklar bile yapılmıştı. Başkan Aktaş bu ziyaret gerçekleşseydi, iki buçuk aylık görev döneminde hazırladığı rapor ve başta ulaşım olmak üzere projelere destek isteyecekti. Ancak, Cumhurbaşkanı'nın İstanbul'daki programı nedeniyle hem Vali İzzettin Küçük hem de Alinur Aktaş salonda kısa bir görüşme yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çini tabak hediye eden Aktaş'a Beştepe'de detaylı görüşme randevusu verildi.
Ziyaret sonrası görüştüğümüz Başkan Aktaş, 'Cumhurbaşkanımız Bursa'dan çok memnun ayrıldı. İstanbul'daki randevuları nedeniyle detaylı görüşme gerçekleştiremedik. Beştepe'de ziyaret edip, sorunları ve isteklerimizi ileteceğiz' dedi.

Mitingden insan manzaraları

Yağmura rağmen miting alanını dolduran Bursalılar renkli görüntüler oluşturdu. Mitinge 6 aylık bebeğiyle gelen bir anne, Erdoğan'ı coşkuyla alkışlarken, miting öncesi görevliler oyuncak, sonrasında da Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan satranç takımı dağıttı.
Mitingdeki renkli simalardan biri de Artvin Şavşatlı 78 yaşındaki Selahattin Aydın'dı. Erdoğan'ın mitingi için Adapazarı'ndan geldiğini söyleyen Aydın, "Erdoğan nerede miting yapıyorsa üşenmeden gitmeye çalışıyorum. En büyük hayranıyım. Yalnız tek şikayetim var. Ben 2006 yılında eşimi kaybettim. Kadınlara maaş bağlandığı için eş bulamıyorum. Kadınlara maaş kesilse kapımda kuyruk olur' diye espri de yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.